tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kalifornian auringossa, osa IV: Hollywoodin kuumuudessa & matkasukat!

Varoitus: Tämä ei vieläkään ole matkakertomuksen viimeinen osa. Toiseksi viimeinen kuitenkin.


Hollywood. Elokuvafriikkien unelma.


Onneksi matkalta löytyi tämmöinen edullinen motelli. Pihassa omistaja näytti kantavan jotain nyyttiä auton takakonttiin.

Does this motel look familiar to you? If not, you haven't seen one certain movie classic.

Näyttikö yhtään tutulta? Universal Studioilla siis oltiin. Ja jos ei lamppu syttynyt, on varmaan jäänyt vanha kunnon klassikko Psyko näkemättä, tai sitten siitä on aikaa.


Koska olen rauhaa rakastava ihminen, minulle ensimmäinen Universalin teemapuistossa viettämämme Hollywood-päivä koostui epämukavista asioista: hälyä, meteliä, kuumuutta ja päänsärkyä.


Tämmöiset vesihöyryvilvoittimet auttoivat sentään hiukkasen (paljonkohan mahtavat kuluttaa energiaa, ja sitä tuossa ilmastossa kallisarvoista vettä).


Onneksi elokuvafriikki perheeni tykkää tällaisista teemapuistoista. Liukenin siis omille teilleni ja kirjoittelin kahvilassa postikortteja pirtelöä siemaillen, kun miehet säntäilivät ympäri puistoa. Harmitti kyllä sekin, että neule jäi aamulla autoon.

Toinen päivä oli mukavampi: tunnistattekos tätä paikkaa?

Have you ever seen this café? Well, normally there are some people sitting on this couch..

Pettymys oli iso, kun täällä ei ollutkaan Günther tarjoilemassa cappuccinoa. Eikä Rachel. Espressokeitin ei muutenkaan toiminut. Eikä edes Joey ollut paikalla, Rossista ja Phoebesta puhumattakaan. (Kuka kaipaisi Chandleria, saati Monicaa?)

Tällä kertaa olimme siis Warner Brosin studiokierroksella ja saimme kuvauttaa itsemme Frendien kahvilassa. The Big Bag Theoryn (suom. Rillit huurussa) studiossa ei valitettavasti Leonard-fanikaan saanut ottaa kuvia, mutta kuvausryhmän auton ikuistamista perhealbumiin ei sentään kielletty.


Hollywoodista lähdettyämme jatkoimme perheenpään suunnittelemaa matkaosuutta. Ajoimme yhden illan aikana vähän pidemmän pätkän Arizonaan asti. Vuokra-Chevroletin niellessä moottoritietä ylläpidin perheen huolto- ja viihdekeskusta auton takapenkillä pitkäjalkaisten miesteni vallatessa etupenkit. Tehtäviini kuului edelleen kartanluku aina silloin kun navigaattori alkoi sekoilla, jolloin oli noin 5 sekuntia aikaa löytää oikea kohta kartasta ennen seuraavaa liittymää. Samoin jouduin tarjoilemaan kuskille kylmiä juomia mukanamme olleesta kylmälaukusta sekä huolehtimaan maisemien katselun ohessa perheen kameroiden, kännyköiden ja muiden vimpakkeiden lataamisesta.


Siirtymät paikasta toiseen olisivat saattaneet käydä hyvinkin tylsäksi, samoin kuin lennot, ellei mukana olisi ollut mitään neulottavaa. Tätä varten mukaan oli tietenkin varattu sopivia projekteja. Varsinaisen matkaneuleeni valitsin siinä toivossa, että se muistuttaisi minua jotenkin Kalifornian lämpimästä auringosta sittenkin kun Suomessa on taas kylmää, märkää ja pimeää. Lankavarastostani valikoitui nmukaan käyttötarkoitukseensa aivan täydellinen lanka: Ilun Handun kullankeltainen merinosukkalanka, joka väriltään muistuttaa kovasti Kalifornian ilta-auringossa kylpeviä kukkuloita.


Viime tingassa ennen matkaanlähtöä olin valinnut sopivan ohjeen: Cusp-sukat Cookie A:n vastikään ostamastani kirjasta Sukkia. Rakkaudella. Silmukat loin lentokoneessa Helsingistä lähdettäessä, ja tikuttelin sukkia pikkuhiljaa matkan varrella lennoilla ja ajomatkoilla. Viimeinen kärkikavennus jäi  kotona tehtäväksi, vaikka valmistuminen ei paluulennolla paljosta jäänyt kiinni: uni voitti pitkän matkan viime metreillä.


Pattern: Cusp Socks (Source: Cookie A: Knit.Sock. Love.) Yarn: Handu Merinosukkalanka (400m/100g).
Needles: 2.5mm. Size: 40. Yardage: 81g/324m.Vaikka itse sanonkin, Cuspeista tuli aika kivat. Ja kyllä tuo väri edelleen saa aikaan haikean kaipuun sinne suuren mantereen länsirannikolle!

4 kommenttia:

 1. Ihqut keltaiset sukat. En kyllä ymmärrä, miten voit neuloa jotakin noin monimutkaista (pitsi) matkalla.

  terveisin ainaoikein nainen
  hoo

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat ja väri suorastaan slurps! Pyörittelin kirjaa käsissäni Tampereen reissulla, mutta edelleen jätin ostamatta. Ehkä siksi, että oli suomennettu versio. Mitä, enää yksi matkapäivitys jäljellä? Hitsi vie, näitä katselis pidempäänkin. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat sukat. Ja toi langan väri. ja nyt muuten kielipoliisi luki koko jutun ja huomasi jotain, jossa ex-opella olis punakynä heilunut... ;)

  Mä tunnustan kattovani niin vähän telkkaa ja leffoja, etten tunnistanu yhtäkään rekvisiittakuvaa.... Mutta muissa kuvissa oli maisemat kauniita ja ne mehikasvit, upeita!

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Sama juttu kuin Virpillä, en juuri katso tv:tä enkä leffoja, joten nuo Hollywood ym. jutut menevät yli hilseen.

  VastaaPoista