sunnuntai 14. elokuuta 2011

Vielä on kesää jäljellä

Pikkupaita alkukesän Tallinnan-matkan tuliaislangoista valmistui sopivasti, kun yllättäen elokuun alussa kovin syksyiseksi muuttunut sää kaunistui jälleen. Tänä viikonloppuna onkin ollut taas käyttöä T-paidoille.

Pattern: Kauneimmat Käsityöt 3/2011, No 15.
Yarn: Katia Bombay (100% mercerized cotton, 262g/600m).
Needles: 3,5 mm.
Tavoitteena oli tehdä neuleesta hieman alkuperäistä mallia istuvampi, mikä onnistuikin aika hyvin. Päätin myös selvitä ilman olkasaumoja ja yhdistin etu- ja takakappaleet toisiinsa neulomalla eli neuloin olat yhtenäisenä.

Paita kaipaa vieläkin pientä toimenpidettä. Käytäntö on osoittanut, ettei iso v-pääntie ole kovin mukava: paidan olkapäillä on taipumusta valahtaa alas käsivarsille. Vaikka alla käytänkin siveellisyyssyistä toppia, ei moinen vilauttelu silti tunnu kovin mukavalta. Ajattelin tuunata paitaa hieman ja kiinnittää kaula-aukkoon selkäpuolelle poikittaisnyörin pitämään paitaa paikoillaan. Ehkä sitten ensi kesäksi.


Huom. kuvakulma. Kuvausapuna toiminut Juniori ei todellakaan ole enää mikään pikkumies, vaan katselee äitiään ihan selvästi lintuperspektiivistä.

Seuraava työkin on jo valmiina, muttei makeaa mahan täydeltä eikä liikaa asiaa yhteen postaukseen. Joulukin lähestyy, joten julkaistavia kuvia täytyy ehkä alkaa jo vähän säästellä ;-).

Niin ja Drucillalle kiitokset tunnustuksesta. Vastailen siihen lähipäivinä!

13 kommenttia:

 1. Hieno paita :) Valuvat olkapäät ovat raivostuttavia vaikka alla olisikin toinen vaate.

  VastaaPoista
 2. Ihana. Sullahan valmistuu töitä ihan liukuhihnalla.

  VastaaPoista
 3. Nätti paita on puikoiltasi putkahtanut :) Hilima

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille kehuista :). Ja Hoo, aika hidas on liukuhihna. Tai sitten vaan pahuksen tehokas, kun pari kerrosta silloin tällöin harvakseltaan neulottuna sittenkin saa jotain näkyvää aikaan. Ihan harmittaa, kun tuntuu etten ehdi neuloa yhtään taas tätä nykyä.

  VastaaPoista
 5. No sehän on aivan oikean kokoinen! Mutta kaula-aukko on kyllä aika iso, kun se on takaakin noin avonainen. Varmaan vilpoisa hellepäivänä (;)), kiva jos keksit siihen kuitenkin jotain, joka pitää olat ylhäällä...! Toi lanka on niin ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Sinulle on blogissani tunnustus. :)

  VastaaPoista
 7. Tää on kyllä vieläkin aivan mahdottoman ihana!

  VastaaPoista