lauantai 27. elokuuta 2011

Ajasta jäljessä... ...ja myssyilyä

Blogini on sitten jäänyt hieman ajasta jälkeen. Pari viikkoa sitten taisin lupailla huivikuvia "huomenna". No, onhan päivä vielä huomennakin (kukas se niin lauloikaan?), ja senkin jälkeisenä huomisena, ja senkin jälkeisenä....

Asiasta kukkaruukkuun: kesän Modassa ollut huivi Regian Hand-dye Effectistä päätyi puikoille varsin nopsasti, kun kerran tuota kaunista lankaakin sattui varastosta löytymään. Huivi valmistuikin aika nopsasti, eikä neulomiseen mennyt kuin viisi päivää silmukoiden luonnista. Muutakin elämää tuli elettyä siinä sivussa, totuttuun tapaan.

Pattern: Moda 04/2011 (can also been in Ravelry, named LazyKaty).
Yarn: Regia Hand-dye Effect, 74g/315m. Needles: Addi Clicks, 5mm.
Huivista tuli varsin kiva, vaikka pingotinkin sen huonosti. Katsoin nimittäin Ravelryn kuvia vasta pingotuksen jälkeen, ja vasta niistä oivalsin miten tuo olisi pitänyt tehdä. Kuinka ollakaan, tätä lankaa löytyy stashistä vielä jokunen kerä, joten ties vaikka näitä syntyisi vielä useampikin. Tämä huivikaan ei jää itselle, vaan joku tulee saamaan yllätyslahjan syksyn mittaan. Eikä takuulla osaa sitä odottaa.

Muutoin olen elänyt viime viikot aika neulomusköyhää elämää, sillä aikaa on mennyt taas kaikkeen epäolennaiseen, kuten työntekoon ;). Puikoille olen kuitenkin saanut vanhojen ufojen lisäksi kaksi taaperoneuletta, joista toisen dead-line lähestyy uhkaavasti. Lisäksi syksyn sytomyssykeräys on pyörähtänyt käyntiin. Eilen tapasimme Tikkurilan kirjastossa (siellä siis perjantai-iltaisin, vantaalaisille tiedoksi!), ja aloitin siellä Katia Bombay -paitani jämistä huivihattua. Tänään jatkoimme myssyilyä Soukan  Menita Outletissa, ja päivän tapaamisen aloitin purkamalla eilisen illan tuotokseni: siirto pyöröiltä pitkille puikoille osoitti, että tulossa oli huivihattu valtaisalla yli 60cm päänympäryksellä. Tänään tekele on edennyt paremmin ja kokokin lienee nyt jokseenkin keskivertopäähän sopiva.

Niina on sopinut hirmuisen määrän sytomyssytapaamisia pääkaupunkiseudun kirjastoihin ja lankakauppoihin, joten jos kotona seinät kaatuvat niskaan, kannattaa lähteä mukaan. Itse en ehdi enkä jaksa mukaan kuin satunnaisesti, mutta jompikumpi meistä on yleensä vähintään paikalla. Vielä tapaamisissa ei ole ollut varsinaista väkipaljoutta (liekö kesäisillä säillä osuutensa asiaan), joten mukaan mahtuu kyllä. Kuten keväällä, minulle tai keräyspisteisiin voi nytkin toimittaa myssyjä, jos ei noihin tapaamisiin pääse.

Myssykeräyksen suhteen Novitan Neulomossa ja Facebookissa on kuulunut myös epäileviä ääniä:  on löytynyt myös itse syöpähoidot läpikäyneitä, jotka eivät pidä noita myssyjä tarpeellisina tai käyttökelpoisina. Olen kuitenkin HUS:n syöpäosastojen osastonhoitajia tavattuani vakaasti eri mieltä. Varmasti potilaissa on heitä, jotka mieluummin peittävät palelevan kaljunsa perinteisesti peruukilla, mutta hoitajien kertoman mukaan myssyt ovat äärettömän suosittuja - edellyttäen toki, että ovat hyvistä, pehmeistä ja kutittamattomista langoista tehtyjä. Voin myös kuvitella, että jos tauti napsahtaisi omalle kohdalleni (mikä sukurasitteet huomioiden ei olisi hirmuinen ihme), käyttäisin sata kertaa mieluummin värikkäitä ja hauskannäköisiä myssyjä kuin teennäistä ja hiostavaa peruukkia. Kukin kuitenkin tyylillään tässäkin asiassa.

8 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä kanssasi noista myssyistä! Ja huivi on ihana, omani pääsee ekana puikoille kunhan kaikki kyjy-työt on valmiina.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivia ja kiva tuo reunus.

  Sytomyssyjä toiset kyllä tykkää pitää ja eihän sitä ole pakko ottaa, jos ei tunne tarvetta. Ainakin minä olen tehnyt tuttavalleni myssyjä ihan toiveesta. Peruukki on hiostava ja ainakin kotosalla esim vieraiden aikana voi myssy olla mukavampi jos ei halua ihan kaljuna olla.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi :) En päässyt eilen Menitaan kun olin partiolaisen kuskina, mutta yritän saada edes jokusen myssyn tehtyä. Se yksi on vieläkin viimeistelyä vailla...

  VastaaPoista
 4. Voih miten ihana huivi! Myssyistä olen samaa mieltä, ei ole pakko ottaa jos ei halua. Tiedän itse ihmisiä, joilla on jopa useampi myssy käytössään, juuri niitä lahjoitusmyssyjä! Ja toive oli laadukasta lankaa ja mielellään ohuita myssyjä, paksut kuulemma hiostavat.

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani, t. Hilima

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi! Yllätys, minulta löytyy myös kyseistä lankaa erisävyisenä vain, pitäisiköhän yrittää neuloa samalla ohjeella minunkin huivi...kenelle?

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi! Tuttuni joka sairasti syöpää piti peruukkia "ihmisten ilmoilla", mutta kotona myssyä tai huivia(10 vuotta sitten ei ollut näitä myssyjä). Uskoisin että myssyille löytyy käyttöä.

  VastaaPoista