sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sateenkaariviikonloppu

Kyseessä ei otsikosta huolimatta ole mikään erityinen kannanotto mihinkään suuntaan. Kunhan vaan ajelin maaseudulla lapsuuden kotiseudulla ja ihailin maisemia.


Jos sateenkaaren päässä on aarre kuten väitetään, Suomenmaalla oli paljon aarteita tänä viikonloppuna. Eilen vielä pysäytin auton parikin kertaa kuvaamista varten, mutta tänään ei enää kehdannut.


Näistä kuvista voisin olla oikein ylpeä. Muutama muu meni pieleen kameran linssissä olleen tahran takia...


...eikä elokuun ainoa valmistunut neulekaan ole mikään mestaritekele. Liinan ohje on parin vuoden takaisesta Novitasta ja kulkee nimellä Lehmuksenvihreä pitsiliina. No, tämä ei ole lehmuksenvihreä, eikä lankakaan ole Virkkauslankaa kuten ohjeessa vaan pykälää paksumpaa Kotiväkeä.

Pattern: Green lace doily, from Novita Summer 2011. Yarn: Novita Kotiväki.
Needles: 2.5mm, Crochet hook 2 mm. Yardage: 125g/414m. Size: 62x62cm.
Malli on ihan kaunis mutta tavattoman hankala pingotettava. Reunojen runsaat langankierrot ja sisäosan sileällä tehdyt lehdykät saavat reunan aaltoilemaan rumasti. Taas kerran kaipasin pingotusrautoja. Kotiväki oli kyllä paitsi ikävää neulottavaa, myös liian paksua tällaiseen liinaan. Better luck next time. Liina hautautunee satunnaisesti tarvittavien lahjatavaroiden hätävaralaatikkoon.

4 kommenttia:

 1. Kieltämättä otsikosta tuli ensilukemalla mieleen vaikka mitä...mutta se osaltaan johtuu varmaan ihan näistä savolaisista sukujuurista;) Kaunis liina, erilainen muodoltaan kun minä ainakin sorrun aina tekemään lähes poikkeuksetta vaan pyöreitä liinoja...

  VastaaPoista
 2. Kyllä ihania sateenkaarikuvia ja upea viljapelto! Kaunishan tuo pitsiliina on. Minä kerran kyselin yksillä messuilla,että miten he saavat liinat niin sileäksi,niin kuulma kastelevat liinat ennen pingotusta liivatteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Liivate onkin uusi ehdotus, kaikenlaista muuta olen kuullut alkaen maidosta, sokeriveden kautta tärkkisuihkeeseen, jota itse käytin. Tärkki ei minusta yksinään ollut kyllä riittävä.

   Poista