sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Harmautta ja olympiatunnelmaa

Voi kamala mikä talvi takana! Viime keväänä hankitut pitopohjasukset ovat saaneet lojua varastossa ihan käyttämättöminä, kun lumesta ei ole ollut tietoakaan. Pelkkää harmautta koko talvi. Yleiseen tunnelmaan sopii siis jatkaa viime jouluksi suunniteltujen miesväristen joululahjojen viimeistelyä.

Ukkokulta esitti alkusyksyllä yhden joululahjatoiveen: itse neulotun kaulaliinan. Miehiseen sävymaailmaan sopivat toiveen mukaiset harmaat langat hankin täsmäostoksena Tallinnan Karnaluksista, mutta toteutusaikataulu ei aivan pitänyt. Juniorin joululahjojen valmistuessa tämä vuosi oli jo pitkällä, ja vasta sitten pääsin näiden kimppuun. Mies saikin uuden kaulaliinan ja pipon hiihtolomaviikon kunniaksi. Joulu on joka vuosi, mutta niitä lukuisia arkipäiviäkin on hyvä jollain tavalla juhlistaa.

Christmas present for my husband:  hat and scarf knitted from a luxurious alpaca silk.
Finished only two months after Christmas...
Ravelryn huivimalleja selaillessa huomio kiinnittyi Cerukseen, jonka neulepinta muistuttaa hämäävästi kangaspuilla kudottua. Pieni yllätys oli se, että "kääntöpuoli" muistuttikin enemmän helmineuletta. 

Pattern for the scarf: Cerus. Yarn: Austermann Alpaca Silk (80% alpaca, 20% silk).
Needles: 4,5mm. Yardage: 185g/370m.
Size: 18x150cm, after adding some 20 stitches to the length: this scarf is knitted sideways with Linen stitch, so it is not the fastest thing to finish. This patten would look great when using self-striping yarn!

Malli on suunniteltu suhteellisen pitkäliukuiselle raidoittuvalle Rowanin langalle, ja sellaisen kanssa mallineule ehdottomasti pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. Yksivärisenä nostetuin silmukoin tehty mallineule pitkittäin neulotussa huivissa oli jokseenkin hitaasti etenevää, ettei jopa varsin tylsää. Lisäsin työhön parikymmentä silmukkaa varmistaakseni että huiville tulee riittävästi pituutta, muttei olisi tarvinnut: parempi olisi ollut käyttää lisäpituuteen kulunut lanka leveyteen. Huivi on kuitenkin varsin tiivis ja alpakkaisena erittäin lämmin. Jään tylsyydestä huolimatta harkitsemaan toista huivia samalla mallilla mutta hieman mielenkiintoisemmasta langasta.

Kun oli varmaa että langasta riittää myös pipoksi, jätin huivin lepäämään siksi aikaa että pipo valmistui ja käytin sen jälkeen loput langat huiviin. Kerrankin ei jäänyt langanjämiä: päättelyn jälkeen jäi nimittäin puolen metrin pätkä jäljelle. Pipon ohje on Knittystä: kaunis, nopea ja palmikkofriikin mielestä myös hauska tehdä. 

Pattern for the hat: Knotty but nice. Yarn: Austermann Alpaca Silk (80% alpaca, 20% silk).
Needles: 5 mm. Yardage: 65 g/130 m.
Vielä tuosta ensimmäisestä kuvasta: ei meillä normaalisti istuta sisällä pipo päässä ja kaulaliina kaulassa, mutta silloin kun telkkarista tulee olympialätkää, on kuvat pakko napata siellä missä ne herättävät vähiten vastalauseita. Töllöttimen eteen on nimittäin liimautuneena niin mies kuin kissakin.

Napoleon is the biggest fan of olympic hockey.

2 kommenttia:

  1. Harmaa on tyylikäs väri.

    Mutta kyllä neonväritkin ovat hienoja ;)

    VastaaPoista
  2. Tyylikäs setti. Meillä kissuus seurasi mäkihyppyä. Ei meillä muut sitten kisoja katselleetkaan.

    VastaaPoista