keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pom pom!

Vuodenvaihteen lankainventaario jätti traumat. Päätin, etten enää yhtään kertaa laske montako pompula- eli tamponilankakerää vaatehuoneestani löytyy, joten niistä piti päästä jotenkin eroon. Tuumasta toimeen siis ennen kuin vuodenvaihteen ketutus pääsee unohtumaan.

Hjertegarn Pompomista tein itselleni huivin. Mukava yhden illan projekti, lämmin, ja tykkään väreistä, jotka tosin tässä henkeä salpaavan laadukkaassa kuvassa eivät toistu kunnolla. Kokonaiset 200g miinusta lankavarastoon.

It was time to get rid of the pompom yarns which were so trendy a few years ago. One more scarf for myself.
But what to do of green glitter pompoms?

Fiinaneuleesta tilapäisessä mielenhäiriössä ostetut vihreät glitterpompulat aiheuttivat enemmän päänvaivaa. No, Napoleon on koko syksyn rääkännyt vappuna askartelemaani pompulatyynyä (neulomiseksi kun tuota pompulointia ei oikein voi sanoa).


Well, our cat loves the pillow that I made in May last year.

Kattiherra tykkää myös katsella pihan eläimistöä olohuoneen ikkunalta, sohvan selkänojalta. Kesällä heitin roskiin sohvan suojana pitkään olleen vanhan torkkupeiton, joka oli jo kynsitty tuhansille lankalenksuille. Siitä asti tuota kynsisuojan virkaa on hoitanut vanha pussilakana, josta myös oli aika päästä eroon. Jopa perheen isäntä oli jo noteerannut, että taiteltu lakana sohvan selkänojalla on hieman liian boheemi sisustus jopa meidän kovin epätrendikkääseen kotiimme. Päätin siis tehdä glitterpompulasta kissakeisarille nukkuma-alustan sohvan selkänojalle. Miinuksia lankavarastoon tuli näin taas 150 g, ja hallelujaa, pompulat on käytetty.

Viikon Napoleon kyräili tuota uutta glitteralustaansa ja kiersi sen kaukaa. Sunnuntaina tekele ilmeisesti hyväksyttiin jollain tasolla, koska glitterit saivat jo kyytiä.

So, Napoleon got a new soft sleeping pillow/blanket/whatever.
A certain level of acceptance has been reached after one and a half weeks...

Hyväksyntä jäi ilmeisen vajaaksi, koska nukkuma-alustaksi nämä pompulat eivät kelpaa vieläkään.

But still: the pompom blanket can be scratched and clawed but it is simply not good enough to sleep on!

Epäilen että alusta ei nyt oikein täytä tehtäväänsä sohvan suojana. Päinvastoin, houkutus kynsiä on ns. suojan takia isompi kuin ikinä ja kynnet taitavat mennä näistä höttöpompuloista liiankin hyvin läpi.

Sitäpaitsi, jos ihminen ostaa tummanvihreää glitterpompulaa, ostaisi edes tarpeeksi. Pieni tuo on kissankin  nukkuma-alustaksi. Ja taas Mr Murphy osui muutenkin kohdalle: samana päivänä jona päättelin tuon kissanalustankuvatuksen, sisko soitti ja kyseli sattuisiko minulla olemaan pompom-lankaa. Hänen anoppinsa haluaisi sellaisesta huivin. Liian myöhäistä...

...vaikka sekä minä että Napsukka olisimme tainneet olla aika tyytyväisiä, jos ainakin tuo glittersellainen olisi päätynyt johonkin ihan toiseen kotiin.

1 kommentti:

  1. Kiitti, pelastit taas päivän postauksellasi. Ja mä ihan oikeesti perustan kohta fanclubin Napsulle.

    VastaaPoista