sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Jotain pientä

Työtoveri jäi mammalomalle. Tai siis mammavapaalle, loma lienee kaukana elämästä kolmen pienen lapsen ja lemmikkilauman kanssa. Päätimme kollegan kanssa muistaa häntä jollain pienellä söpöstelyneuleella. Minun tehtäväkseni tuli myssy. Tulossa olevalle poikavauvalle sopiva lanka löytyi Kelmscottin ylijäämäkerästä.

Pattern: Aviatrix hat by Justine Turner (Ravlink). Yarn: Cascade Yarns Venezia Worsted (70% merino, 30% silk).
Yardage: 24g / 48 m. Needles: 5,5 mm / 4,5 mm. 

Harmi että varastosta ei löytynyt hauskempaa nappia. Kollega nimittäin neuloi samanvärisestä fingeringistä ihanat söpöstelytossut ja koristeli ne söpöin kissanapein. Selvästi en siis osannut viimeksikään Karnaluksista ostaa riittävää nappivalikoimaa, vaikka yritys oli kieltämättä kova.

Ja se kuuluisa viimetinka iski muuten jälleen. Mammalomalle lähtijän viimeinen työpäivä oli torstai, ja aloitin myssyn tiistai-iltana. Se etenikin kiinnitysnauhoja vaille valmiiksi ennen kuin nukkumatti heitti unihiekkaa silmiin. Malttamattomana otin keskiviikkoaamulla keskeneräisen neuleen mukaan töihin näyttääkseni sitä tossujen tekijälle, ja sitten iskikin Mr. Murphy. Tekele unohtui illalla työpaikalle. Eihän siinä auttanut muu kuin ottaa  torstaina viimeistelytykötarpeet kotoa mukaan, mennä töihin aikaisin ja sulkeutua neukkariin puoleksi tunniksi tikuttamaan nauhoja, päättelemään langanpäitä ja ompelemaan nappia. Miten niin syyllinen olo, neuloa nyt töissä... no illalla meni sen verran pitkäksi että eiköhän tuo tullut kuitattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti