lauantai 20. lokakuuta 2012

Ostoksilla!!

Juuri kun olen saamassa jotain valmiiksi, saan yllättävän inspiraation ja menen aloittamaan uuden työn. Viimeksi sellaisen aivonyrjähdyksen aiheutti lankakauppa Villavyyhdin Suuren suomalaisen neulekerhon ensimmäinen paketti.


Paketista löytyi 100 g vyyhti Louhettaren Luolan Ilmarista sekä pussillinen Villihelmen karpalonpunaisia helmiä. Mukana oli Tuulia Salmelan suunnitteleman Karpalo-myssyn ohje, ja sehän oli pakko saada heti puikoille. Viis siitä, että yksi neulejakku alkoi olla viittä vaille valmis ja keväästä kaapissa marinoitunut Revontulen alkukin oli alkanut edistyä.

Myssy syyhytti sormia siihen tahtiin, että tänään aamulla jäljellä oli enää 14 kerrosta. Neuloessa oli syntynyt visio tehdä samaan settiin kämmekkäät (tai sormikkaat), ja ehkä myös huivi. Siispä lauantaipäivän kunniaksi visiitti Villavyyhtiin. Ja kuinkas sitten kävikään...


Kotiintuomisina oli 700 g Cascade Yarnsin Venezia Worstedia, se vartavasten suunniteltu 100 g Louhettaren luolan keltavihreää Ilmarista, ja koska sitä ei ollut enempää, yksi 100 g topsi samansävyistä Louhettaren värjäämää Corriedale-kuitua. Muovipusseissa olevat salaperäiset vihreät kerät ovat Fiinaneuleesta ja saavat jäädäkin salaperäisiksi - toistaiseksi. Fiinaneuleesta mukaan tarttui myös Sukkablokin puikkomitta - sympaattinen vihreä pöllö. Kuvassa olevat joulukaktukset alkavat muuten olla sen verran hyvällä nupulla, että kohta lienee aika siirtää ne verannalta sisälle kukkimaan!

Corriedale tarttui mukaan sen takia, että viime viikonloppuna sain lopulta postissa nämä.


Teetätin nimittäin Josefiinaan l. Komentooraan ainokaisen puolani seuraksi muutaman uuden. Rukin ja rautapadan Sanskin kautta sain nämä puusepälle, jonka työ ei ollut salamannopeaa mutta näyttää varsin hyvältä. Alkuperäinen puola on oikeanpuoleinen, ja hyvin samanlaiselta nuo kaverit näyttävät.

Muutenkin tällä viikolla tuli shoppailtua. Katkaisin taas yhden knittarin sukkapuikon myssyä neulomalla, ja siitä suivaantuneena kurvasin päivänä eräänä pienen lenkin Oulunkylän Lankamaailmaan. Eiköhän näillä taas pärjätä hetken aikaa. Nyt pitäisi löytyä kaikkia kokoja välillä 2-3,5, myös välikokoja. Näistä pienistä puikoista minulla on ollutkin pulaa.


Nyt viimeistelemään Karpalo-myssyä: kuvia seuraa myöhemmin, mikäli Neuleharppuystäväni huomenna saavat otettua siitä kunnollisia kuvia. Ja mikäli huomisen jälkeen luuni ovat vielä ehjiä. Huomenna on nimittäin jännittävä päivä, ja voisin veikata että naurulihakset ovat taas koetuksella.

3 kommenttia:

 1. Heh katkaisit yhden sukkapuikot ja ostit kymmenittäin uusia tilalle! :D :D Huomisesta tulee jännä päivä. Ja paparazzilla on kamera jo pakattu mukaan!

  VastaaPoista
 2. Wau, ihana shoppailupäivä. En meinaa uskaltaa käydä Villavyyhdissä, kun mulla karkaa siellä mopo joka kerta...

  hoo

  VastaaPoista
 3. Koskaan ei ole liikaa lankaa:) Upeita lankoja olet löytänyt. Villavyyhdissä on aina käytävä kun olen siellä päin käymässä, siellä on niin upeita lankoja!

  VastaaPoista