sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lankaisat läksiäiset

Neuleharppuseurueemme pitkäaikainen jäsen Nele aikoo jättää meidät ja muuttaa toiselle puolelle Tellusta eli Australiaan. Vaikka yritämme vielä keksiä erinäisiä keinoja saada hänet jäämään, osallistuimme kuitenkin mieluusti hänen järjestämilleen läksiäiskutsuille.

Kun kymmenkunta Harppua kokoontuu yhteen, ei lankaa, ruokaa ja meteliä voi välttää. Kuvassa enää rippeet jälkiruokatarjoilusta kauan sen jälkeen, kun pääruoat oli jo syöty. Tai ainakin osa niistä. Nele ehkä pärjää jämillä muuttoonsa asti.


Nelen asuintalossa kaikuneet ääniefektit auttoivat merkittävästi hieman myöhemmin saapuneita löytämään oikeaan osoitteeseen. Ohjelmassa oli luonnollisesti puikkojen kilistelyä: itse sain viimeistellyksi viikon verran keskeneräisenä roikkuneet siililapaset, jotka toivottavasti vielä sopivat kummipojan kätösiin.


Pelkän neulomisen lisäksi saimme aikaan myös muuta lanka-aiheista: sekä Paella että minä saimme hyödyntää Nelen kerimislaitetta, vaikka kaverin kätösiä tarvittiin vyyhdinpuiksi.


Paellan turvonneet peukalot???
Kerimislaitteen ansiosta sain aiemmin keväällä Salaiselta Neuleystävältä saamani huivisilkkivillalangan kerälle ja huivin alulle. Kokonaista neljä kerrosta tehtynä tällä hetkellä. Siitä se lähtee, vaikka hyppäys Sylvi-takin puikkokoosta 6 mm huivilangan vaatimaan 3 mm:iin oli aikamoinen.

Kerimisen, neulomisen ja virkkaamisen ohessa leikimme kotikemistejä ja jonottelimme valkoisten lankavyyhtimme kanssa Nelen liedelle......jossa porisi illan aikana jos jonkinvärisiä noidanliemiä. 


Näin siis autettiin Neleä pääsemään ennen muuttoa eroon hamstraamistaan Kool-Aideista. Aika hyvää työtä siinä teimmekin, ja värjäyskattiloiden poristessa liedellä Nelen keittiö alkoi illan mittaan muistuttaa ilmastoltaan enemmän tropiikkia kuin Espoota. Tämmöinen spagettilautanen minulla oli kotiintuomisina (ja kotiinhan ei lähdetty, ennen kuin ukkokullat alkoivat soitella perään yhdelle jos toisellekin).Lankaspagetti sai kuivua kylppärissä, ja aamulla se oli valmista vyyhditettäväksi. Näin siis kerä valkoista Schoppelwolle Admiralia sai muuntautumisleikin ansiosta aimo annoksen lisää viehätysvoimaa. Kuvan värisävyt eivät imartele vyyhtiäni, joka luonnossa on paljon kauniimpi: ihana turkoosinvihertävä sävy.


Tästä tulee ennen pitkää Nele-sukat, koska vyyhti on ihan illan emännälle tyypillisen värinen. Sopiva ohje pitää vaan päättää. Täytynee hankkia lisää Kool-Aideja omaankin varastoon, tosin enpä tiedä onko koolaus yhtä hauskaa yksin kuin seurassa. Johtaa vaan pahimmillaan valkoisen langan ylettömään hamstraukseen.

Kiitokset vaan kaikille harppusille, oli taas niin mukava tavata. Seurueen jäsenten erilaisuus ja samalla niin suuri samanlaisuus on aina niin virkistävää. Seuraava tapaaminen olisikin jo.... hetkinen... ...huomenna?! Sitä odotellessa Sylviä viimeistelemään. Jospa se lopultakin valmistuisi.

5 kommenttia:

 1. Juuh, hauskaa oli! Olen tässä miettinyt, uskaltaisinko koolata yhden BBB-merinovyyhdin. Hintansa puolesta ei olisi iso riski kokeilla.
  Nyt viimeistelet sen Sylvin ja tulet sitten huomenna Myrtsiin sitä esittelemään, niin saadaan kuolata ihanuutta. :D

  VastaaPoista
 2. Mä luin tosta edellisestä kommentista et "tuot sen Sylvin huomenna niin saadaa KOOLATA ihanuutta".... Silmät ihan sikkaralla ku aurinko paistaa niin kauheesti.

  Kivaa (ja kuumaa) oli, mun lanka on jo kerällä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanasta paketista:) En ole vielä kiireiltäni ehtinyt esitellä blogissani, mutta lähi aikoina laitan siitä postauksen. Odotan mielenkiinnolla Sylvin valmistumista.

  VastaaPoista
 4. Olipas iloinen postaus! :) Kiva kuulla, että huivilankakin on jo päässyt käyttöön, mielenkiinnolla odotan ja katselen mitä siitä saat aikaan. Koolaus on kyllä mukaansatempaavaa puuhaa, itse ainakin tykkään kovasti. ^__^

  ♥: SNY

  VastaaPoista
 5. Peukut on turvoksissa ja keriminen jatkuu kotona :) Enää olisi 11 vyyhtiä jäljellä. Käsiäsi tarvittaisi täällä harppusiskoni! Tsemiä Sylvin kanssa, kyllä lopussa kiitos seisoo!

  VastaaPoista