tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kai-Mei -sukat

Joskus viime vuonna hankkimastani Cookie A:n kirjasta Suloisimmat Sukat löytyy kauniita sukkamalleja. Koska tunnetusti olen laiska sukankutoja, vasta nyt sain aikaiseksi tehdä edes jotain tuosta kirjasta. Puikoille päätyivät Kai-Mei-sukat ja lanka löytyi luonnollisesti viime vuoden jäljiltä omasta varastosta. Sukat menevät Iteljoonin avustuksella kummitytölle 16-vuotislahjaksi; porsliinit toimitettiin jo lauantaina ihan kasvotusten ja kädestä käteen, mutta yllättäen sukat eivät sitten ihan valmistuneet ajoissa.

Pattern: Kai-Mei. Source: Cookie A: Sock Innovation.
Size: 38 (hopefully... my foot is too large for these anyway!).
Yarn: Lana Grossa Meilenweit Ultimo (420m/100g), 70g. Needles 2,5 mm.

Omia jalkoja on kyllä vaikea kuvata! Todistettakoon vielä että sukkia syntyi ihan oikeasti kaksi.


Perfektionistin silmiä kirvelee, sillä vasemmalla sukassa oli solmu jalkaterän puolivälissä eivätkä värit enää natsanneet symmetrisesti yhteen sen jälkeen. Nyyh.

Bloggaamisessa onkin ollut taas ns. luova tauko. Näistä sukista ensimmäinen syntyi hiihtolomaviikonlopun Prahan matkalla. Siinä sitä on mukava kaupunki, vieläkin, vaikka amerikkalaistuminen alkaakin mennä vähän överiksi (mm. 5 McDonaldsia noin kilometrin säteellä). Näitä Kaarlen sillan maisemia muistellen!

Prague in February 2012. What a lovely city!

Prahassa sääkin suosi, lämmintä oli ilmeisesti toistakymmentä astetta koko pidennetyn viikonlopun aikana ja aurinko paistoi. Lankaakin ostin: 50 g petrolinväristä Austermann Merino Lacea, kiitoslahjaksi Annalle joka kävi ruokkimassa Napoleonia reissumme aikana. Itselleni en siis tänä vuonna vieläkään ole ostanut lankaa! Tosin viimeisen viikon aikana postilaatikkoon tupsahtaneet Kauneimmat Käsityöt ja Moda saavat sormet syyhyämään kummasti. Karnaluks-reissua odotellen!

Huomenna pitäisi luoda silmukat siihen viimeiseen sormikkaaseen, joka puuttuu todennäköisesti ystävälleni Päiville päätyvästä asustesetistä. Sitten maaliskuun miinuksetkin kasvavat taas kivasti.

8 kommenttia:

 1. Suloiset sukat :) Tuskin kukaan muu kiinnittää huomiota värin epätasaiseen liukumiseen - en minä ainakaan jollet olisi maininnut.

  Korkkasin viimeisen kesällä Tallinnasta ostetun langan eilen. Kun kaikille on keksitty käyttöä, saa ostaa lisää :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat ja tuo väri on edelleen niin slurps! Koskahan mä saisin tuosta samaisesta kirjasta jotain aikaiseksi... To do-listalla on ihan liikaa juttuja!
  BTW, mun Karnan ostoslistalla lukee edelleenkin vain ne napit. Pitäiskö jo huolestua? ;D

  VastaaPoista
 3. Oo, ihanat sukat! Mullakin on tuo kirja ja peräti yhdet sukat olen saanut siitä neulottua, vaikka ihania malleja on monta. Täytyisikin vissiin kaivaa kirja taas esiin ja pläräillä sitä.

  VastaaPoista
 4. Kai-meit on kyllä sen kirjan parasta antia. :)

  VastaaPoista
 5. Sukat ovat kyllä tosi kauniit, vaikkeivat aivan täsmälleen symmetriset olisikaan. :)

  ♥: SNY

  VastaaPoista
 6. I-H-A-N-A-T! koskahan mä saisin noin hienot sukat aikaan?

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kaikille kehuista! Virpi, haittapuolena on se, että tovi menee tikuttaessa, kun puikot ovat 2,5 mm ja langan kulutuskin jää aika vaatimattomaksi. Tällä tahdilla lankavarasto riittää mulla melkein eläkeikään asti...

  VastaaPoista
 8. Kaimei sukat ovat ihanat ja kauniin väriset. Mulla on myös tuo kyseinen kirja ja nuo sukat olivat ensimmäiset mitkä neuloin siitä.

  VastaaPoista