lauantai 22. kesäkuuta 2013

Valon juhlaa ja mustaa pitsiä

Our Midsummer bonfire was a bit bigger than normally this time. Also the tree on  the right suffered quite a lot.

Mikä onkaan parempi aika neuloa mustaa pitsiä kuin vuoden valoisin viikko?

Pattern: Anniversary Mystery Shawl 2013.  Yarn: teetee elegant (70% wool, 30% silk). Yardade: 55 g / 550m. Needles 3.0 mm
Ajoittain elämässä tulee vastaan tilanteita, jolloin on tapana pukeutua mustaan, usein yllättäen ja lyhyellä varoitusajalla. Viime syksynä mieheni rakas isoäiti nukkui pois, jolloin purin omaa suruani hakemalla lankakaupasta mustaa teetee elegantia ja aloitin siitä huivin isoäidin hautajaisia varten tiukalla aikataululla. Luin kaaviota jossain vaiheessa kännykästä enkä huomannut, että oikean puolen kerrosten joukkoon oli kaaviossa upotettuna muutama nurjankin puolen kerros. Neuloin kaikki kaavion kerrokset oikean puolen kerroksina ja nurjalla nurjaa... no pilallehan se huivi meni ja purkuun, vaikka melkein kolmannes oli jo tehtynä.

The shawl contains appr. 360 beads, purchased from Villihelmi. 

Aika ei riittänyt enää kokonaisen huivin tekoon ennen hautajaisia, ja into mustan neulomiseen meni muutenkin syksyn lisääntyvän pimeyden myötä. Ikääntymisen huomaa nimittäin hyvin silmien rasitusasteesta mustaa lankaa neulottaessa, vaikka vanhaksi en vielä tunnustaudukaan.

Kaapissa odottanut musta lanka jäi kuitenkin mieltä vaivaamaan. Päätin suosiolla vaihtaa alkuperäisen mallin yksinkertaisempaan ja jossain vaiheessa neuloa "surulangan" pois ilman aikataulupaineita. Tilaisuus tarjoutui tänä keväänä Renee Leveringtonin Anniversary Mystery Shawlin muodossa. Reneen pitsikuvio ja Villihelmestä hankkimani helmet saivat aikaan aika käyttökelpoisen lopputuloksen, jota voi  hyvin hyödyntää juhlahuivina muulloinkin kuin niinä elämän surullisimpina hetkinä.Tällaisia mietteitä tällä kerralla: oikein mukavaa Juhannusviikonloppua. Nautitaan valosta, nyt kun sitä on.


3 kommenttia:

  1. Kaunis huivi :) Onneksi osallistuin tuohon(kin), vaikka ensimmäistäkään silmukaa ohjeesta en ole neulonut.

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi ja ilman aikatauluja!!!

    VastaaPoista