sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuodenvaihteen hääiloa ja Kreuztanne


Avioliitto... 
saa kahden pienen ihmisen elämän kokonaiseksi; 

se antaa kahdelle päämäärättömälle tehtävän ja kaksinkertaistaa heidän voimansa. 

Se antaa kahdelle kyselijälle tarkoituksen ja syyn elää. 

Se antaa auringonpaisteelle uuden ilon, 
kukille uuden tuoksun, 
maapallolle uuden kauneuden ja elämälle uuden salaperäisyyden. 

-Mark Twain-


 Last Saturday I had a great pleasure to participate my sister's wedding.
Congratulations A & H, I wish you many happy year's together!

Eilen oli iloinen päivä. Rakas sisareni avioitui löydettyään muutaman vuoden takaisten vaikeiden aikojen jälkeen rinnalleen aivan ihanan miehen, joka pitää häntä kuin kukkaa kämmenellä. Häät olivat morsiusparin näköiset: näyttävät, tyylikkäät, iloiset ja tunteikkaat, kaikkea samalla kertaa. Koristelu oli ihanan jouluinen, ja morsiamen viininpunainen puku täydensi kokonaisuuden. Sulhanen itketti juhlakansaa niin kertomalla pariskunnan yhteisen taipaleen alkuvaiheista kuin myös valitsemallaan laululla, jonka esitti morsiamelle hänen puolestaan morsiamen ystävä ja työtoveri. Morsiamen suloiset lapsenlapset keikistelivät meille täti-ihmisille minkä ehtivät. Satakuntalainen pitopöytä notkui herkkuruokia, ja morsian oli itse leiponut kahvipöydän sen seitsemän sorttia.

The bride had used several days for baking and filled the coffee table with her delicacies. Yummy!

Suussasulava hääkakku oli jälleen kerran osoitus sisareni kondiittorin taidoista, joita voin itse vain kadehtia.

My dear sister is such a talented confectioner. All the cakes and sweets were made by the bride herself.

Kun kahden aikuisen ihmisen kodit yhdistyvät, on tavaraa usein enemmän kuin riittävästi eikä lisää lahjatavaraa mahdu nurkkiin. Lähisukulaisena alusin kuitenkin antaa morsiusparille jotakin, joka jää muistuttamaan heitä suuresta päivästään, ja yllättäen päädyin neulomaan heille pöytäliinan. Kesällä hankkimistani Herbert Nieblingin pitsiliinaohjeista Kreuztanne oli mielestäni kaunein. Morsiusparin olohuoneen vihreään värimaailmaan sopiva lanka löytyi Fiinaneuleesta, ja neulomiseen oli siinä vaiheessa kuukausi aikaa. Kahden ensimmäisen lankakerän jälkeen minulle alkoi valjeta, ettei ostamani lankamäärä riitä koko liinaan, ja olin jo ostanut Fiinaneuleen kaikki loput kerät. Vaikka kahlasin nettikaupat läpi, en löytänyt paikkaa josta kyseistä lankaa olisi löytynyt oikean värisenä. Ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin jättää liinasta viimeinen lehtikuvio pois.

My wedding present to the happy couple!
Pattern: Kreuztanne by Herbert Niebling. Yarn: Kashmir Arts Kordonett (100% viscose, 243m/50 g).
Needles 2.5 mm. Yardage: ~1500 m. Size: appr. 90cm after blocking.
I did not have enough yarn (and time) to finish the whole pattern, so I left off the third leaf chart and casted off after row 163.

Vaikka liina jäi aiottua pienemmäksi, ilmiö nimeltä viime tinka tuli jälleen kerran tutuksi: projekti alkoi jossain vaiheessa pahasti tympiä, ja viimeiset yli tuhannen silmukan kerrokset olivat muutenkin tuskastuttavan hitaita. Pelkkään päättelyyn meni kaksi tuntia, häiden vastaisena yönä tietenkin, ja liina oli pingotuksesta vielä hivenen kostea kääräistessäni sen pakettiin. Valmista kuitenkin tuli - ajoituksen mestari kun olen ;).

I did not have enough time for photographs either :/. Grandma's rag rugs and yellowish table are not exactly the background which I would prefer for this project...
Toivottavasti liina sopii jollekin hääparin pöydälle ja päätyy käyttöön. En pistäisi myöskään pahakseni, jos saisin siitä joskus vielä paremman valokuvan siinä ympäristössä, johon se on tarkoitettu, ilman kellertävää pöytää ja mummolan räsymattoja ;).

Häävieraiden joukossa oli muuten yhteensä neljä henkilöä, joilla oli hartioillaan neulomani pitsihuivi: oli inspiroivaa nähdä, että niin vanhemmat kuin nuoremmatkin sukulaiset arvostavat antamiani lahjoja. Ei siis muuta kuin penkomaan lankavarastoa ja suunnittelemaan omatekoisia lahjoja niillekin rakkaille sukulaisille, jotka eivät vielä ole sellaisia saaneet. Huomenna vielä töihin ja sen jälkeen loppuviikoksi erittäin neulepitoiselle löhölomalle.

Hyvää Uutta Vuotta 2014 niin morsiusparille kuin kaikille blogituttavillenikin!

EDIT: Ei jätetä vuotta 2013 välistä, joten Oikein Lankaisaa Vuotta myös nyt alkavana vuonna,
t. Dementikkoharppujen pj ;D

14 kommenttia:

 1. Wohoo, sinä teit sen: todellinen viime tingan mestari!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sisko rakas, aivan ihana liina, jonka tänään illalla vasta näin avattuna, rakas tyttäreni oli sen avannut paketista ja nätisti laittanut kuivahtamaan :D) .Olet kyllä ilmiömäinen sisko, en voi muuta sanoa. Liina on niin hieno, etten kyllä sitä jokapäiväiseen käyttöön tule laittamaan, mutta jos aina puolivuotis hääpäivänä ja varsinaisina hääpäivinä ( joita toivon olevan paljon edessä) sekä muina suurina juhlapäivinä se olohuonettamme kaunistaa. Me Heikin kanssa kiitämme oikein sydämestämme, työ on ollut niin suuritöinen ja monet tunnit aikaa vienyt, että se on todella sydämestä tehty <3

  VastaaPoista
 3. Upea liina <3 ja valmistui ihan ajoissa :)

  Hyvä että olet ottanut vähän maltillisemman linjan aikataulujen suhteen ja toivotat jo hyvää uutta vuotta 2014 ;)

  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Huomasin tuon Huopatossusen havainnoiman 2014 vuoden onnentoivotuksen kanssa jälkeenpäin. Kiitos vaan kyllä sitä onnea tarvitaan vielä silloinkin ja toivottavasti on jo alkava 2013 vuosi onnentäyteinen. Anne varmaan tarkoitti meille onnea niille avioliiton kriisivuosille ja eikö niistä ensimmäisen sanota olevan toisen vuoden alkaessa kun lapsia alkaa syntymään ;D)) , niin meillähän se tarkoittaa toivottavasti vielä tulevia rakkaita keikisteleviä lapsenlapsia, no taitaa olla haaveita vaan sille vuodelle tuokin asia.

  VastaaPoista
 5. Damn. Enpä tuota tajunnut vielä Huopiksen kommentista, onneksi sisko väänsi rautalangan sijasta ratakiskoa ;)))

  Tunnustettakoon vielä, että eilen kuluneen syksyn blogikirjoituksiin liittämiäni valokuvia järjestellessäni huomasin nimenneeni kaikki loka-marraskuun kuvat otetuiksi vuonna 2010. Maltan tuskin odottaa mitä ystävämme Drucilla tähän kommentoi....

  VastaaPoista
 6. Onpa upea liina, on siinä ollut suurityö! Hih, aika menee kyllä nopeasti ettei perässä pysy... Hyvää uutta vuotta ja seuraaviakin vuosia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma taisi kyllä tässä olla pikemminkin se että minä juoksin sittenkin aikaa nopeammin. Minkäs sille voi, työelämässä olen joutunut tottumaan siihen että on parempi olla aikaansa edellä kuin ajastaan jäljessä ;)

   Poista
 7. Kiitos päivän parhaista nauruista!!! Jaa että jätettäis suosiolla 2013 väliin? Ei muuta ku uutta jättiliinaa puikoille! :D :D Kunnioitettu dementikko-osaston puheenjohtajamme, olet puheenjohtajuutesi ansainnut. <3 Ja päästäkseni viimein asiaan, liinasta tuli UPEA.

  VastaaPoista
 8. Oih, ihan tänne ruudun taaksekin häiden tunnelma välittyi, oispa saanut olla mukana.
  Upean lahjan teit.
  Oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta 2013, sekä neuleikasta lomaa.

  VastaaPoista
 9. Pakko kompata muita, liina on upea. Olen vaikuttunut pingotuksen tuloksesta, koska siitä myttykasasta, jota neuloit, oli hieman vaikea hahmottaa lopputulosta... ;)

  VastaaPoista
 10. Onnea tuoreelle hääparille ja onnea vuosille 2013 sekä 2014 ja vielä siitäkin eteenpäin!.
  Liina on upea ja varmasti tulee käyttöön juhlapäivinä.

  VastaaPoista
 11. aivan mieletön liina! onnea tuleville vuosille!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kehuista ja kommenteista.

  Ja kio, eihän tämä ole kovin kummoinen sinun taidokkaiden nypläystesi rinnalla, vaikka olenkin sinänsä tyytyväinen lopputulokseen!

  VastaaPoista