lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kevätjuhlia ja erinäisiä haasteita

Onnittelut kaikille kevään ylioppilaille, valmistuneille ja koulunpäättäjille!

Congratulations for all who have finished their school today!

 Oma poikani sai peruskoulun päästötodistuksen ja sai äidin tirauttamaan parit haikeat kyyneleet. Mihin se lapsuusaika katosi...?

Yksi haaste on itsellänikin selätetty. Anniversary Mystery Shawl on valmis ja pingoittumassa. Kuvia on siis luvassa, kunhan valaistusolosuhteet ovat paremmat.

Tänään vietin koulun kevätjuhlien jälkeen aikaa Menita Outletin lankakahvilassa hyvässä seurassa. Mikäs siellä on neuloessa, kun on näin kaunis ympäristö. Onnittelut Menitalle onnistuneesta somistuksesta, alakerta on tosi viihtyisä ja tarjoaa väriterapiaa runsain mitoin! Siellä oli kyllä ihmisiäkin, vaikka moni taisi olla juhlimassa valmistuneita. Nämä kuvat nappailin jo muutama viikko sitten, kun kaupan alakerta oli vastikään avattu.

Yarn Café at Menita Outlet, Espoo. Beautiful! Esittelin Menitassa seuralaisilleni viikolla saamaani pitsiliinaohjekansiota, ja minut luokiteltiin masokistiksi. Aiemmin viikolla sain jo samasta syystä neulovalta työtoverilta luokituksen "Officially crazy." Näitä malleja jos mitä voinee pitää haastavina. Yksi läsnäolijoista antoi huomaamattaan minulle idean tämän ohjekansion ensimmäiseen käyttökohteeseen: suunnitteilla siis melko isokokoinen pitsiliina. Nyt pitäisi enää tietää minkälaista lankaa on "Feine Häkelkunstseide." Hienoa, ohutta silkkiä (?), mikähän voisi olla vahvuus? Ohje on, käyttötarkoitus on, aikataulukin työn haastavuus huomioiden melko tiukka, mutta lanka puuttuu. Täytynee tutkailla Ravelry projektitietokantaa. Ja kyllä, olen masokisti, haasteita olla pitää!

Olen saanut viime viikkoina parikin blogihaastetta, mutta vastaaminen on hieman viivästynyt. Neule-Kirppu haastoi minut vastaamaan 11 kysymykseen, ja taisipa Drucilla myös paiskata minulle saman kyselyn.


1. Minkä ikäisenä aloitit neulomisen/käsitöiden tekemisen? => Ala-asteella, mutta olen pitänyt välillä taukoja.
2. Minkä uuden käsityötekniikan haluaisit oppia? => Kehräyksen, ihan kunnolla. Aika ei vaan tahdo riittää.
3. Millaisia neuleita neulot eniten? => Pitsihuiveja, luulisin.
4. Unelmiesi lanka? =>Niitä on monia!
5. Suurin haaveesi? => Saada elää pitkään onnellista elämää rakkaideni kanssa ja neuloa paljon.
6. Minne haluaisit matkustaa? => Näitäkin kohteita on monia. Ensimmäisenä tulee nyt mieleen Kalifornia.
7. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla? => Yllytyshullu, neuleaddikti, työnarkomaani.
8. Mikä ilahduttaa sinua tänään? => Poikani peruskoulun päättyminen ja hyvä todistus.
9. Hassuin paikka missä olet neulonut? => Ehkä turisteja täynnä ollut kiertoajeluvene Oslossa. Perhe ainakin häpesi. 
10. Onko sinulla muuta rakasta harrastusta käsitöiden lisäksi? => Näin kesäisin puutarhassa puuhastelu.
11. Lempivuodenaikasi ja miksi? => Kevät, kesä ja alkusyksy. Marraskuusta maaliskuun alkuun voisin nukkua talviunta.

Kiitokset Neule-Kirpulle ja Drucillalle haasteesta. Laiskuuttani en nyt laita eteenpäin, on niin vaikea keksiä 11 blogia jotka eivät tätä olisi vielä saaneet. Poimikoot haasteen kysymyksineen mukaansa ken tahtoo :)

2 kommenttia:

  1. Onnea peruskoulun päättäneelle :)

    Vai pitsiliina, pitäähän sitä ihmisellä haasteita olla ;)

    VastaaPoista
  2. No niin, valmista sulla tulee kello kaulassa, se on nähty! Menita näytti todella hienolta, harmi kun en ehtinyt. Meni aika juniorin kamoja pakatessa ja lettuja paistaessa.

    Onnea teidän juniorille, meillä päätettiin peruskoulun toinen luokka ja kyllä se aika meneekin nopsaan. Kauhulla odotan aikaa kun peruskoulu on jo loppuun koluttu.

    VastaaPoista