sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pääsiäistä odotellen

Olin eilen Menita Outletin neuletapaamisessa ja kyllä oli taas hauskaa. Melkein joutuivat meidät väkisin hätistämään ulos, sillä neulomista ja jutustelua ei olisi millään malttanut lopettaa. Päivän kruunasi Kristiinalta saatu virkattu pääsiäiskukko: KIITOS, olen vieläkin ihan otettu tästä!


Kuinka ollakaan, Menitasta mukaan tarttui taas muutama kerä lankaa. Ihan pakko oli ostaa vyyhti Heaven's Hand -villalankaa Moda 5/2010:n palmikkoliiviin, jota olenkin sitten neulonut koko viikonlopun: saa nähdä riittääkö lanka vieläkään, on ihan siinä ja siinä, joten voi olla että yksi vyyhti täytyy vieläkin hakea. Vähemmän pakollisina ostoksina käteen jäi vyyhti Teetee Cacao -lenkkialpakkaa: samassa Moda-lehdessä tuon palmikkoliivin kanssa on nimittäin kyseisestä langasta neulottu huppukauluri, joka on kummasti alkanut kiehtoa. Vaikka kevätaurinko paistaakin kirkkaasti, on tuota lunta vielä sen verran, etten neulomuksissani saa kevätvaihdetta päälle millään, vaan keksin toinen toistaan talvisempia tekeleitä!

Kaikkein vähiten pakolliset ostokset olivatkin ne kaksi kerää tummanvihreää seiskaveikkaa, jotka palasin vielä kassalta hakemaan (Virpi hei älä naura!!!!). Nyt kun nuo palmikkosukat ovat valmiit ja jopa omastakin mielestäni varsin kauniit, ja niiden jämälangoista on tulossa lapaset hyvää vauhtia, on vaan ihan pakko tehdä samantien koko setti, kesken ei voi jättää... 

Viikonloppu on pitkästä aikaa mennyt tiiviin neulomisen merkeissä. Tavoite on saada 2 kg neulomuksia ensimmäisen vuosineljänneksen aikana valmiiksi, mikä edellyttää ainakin tuon palmikkoliivin, lapasten ja parin sytomyssyn viimeistelyä. Viimeisten kahden päivän jäljiltä käsissä tuntuu jo pientä pakkoneuloosin aiheuttamaa rasitusvammaa, joten ehkä on vain hyväksi mennä taas aamulla töihin lepäämään puikkojen heiluttelusta.

Muistutettakoon lopuksi vielä ensi lauantain sytomyssytapaamisesta Espoon Menitassa: neulomme/virkkaamme siellä sytomyssyjä ensi lauantaina 2.4. klo 12-15. Tervetuloa kaikki mukaan! Valmiita myssyjä on kertynyt jo nelisensataa, joten eiköhän toukokuun loppuun mennessä yritetä saada tonni rikki?

3 kommenttia:

 1. Kartutan sytomyssykampanjaa omilla tekeleilläni, kunhan vain saisin aikaiseksi tulla Menitaan lauaantaina. Jotenkin on ollut niiiiiiin vaikeaa lähteä mihinkään neuletapaamisiin, mutta jospa ensi lauantaina reipastuisin.

  VastaaPoista
 2. Kiva että muutkaan eivät pysty käymään lankakaupassa ilman ostoksia:)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kukko ilahdutti;)
  Mä olenkin Tallinnassa lauantaina, mutta on mulla yks sytomyssy valmiina, pitäis vaan muistaa toimittaa se. Tai ehkä mä vielä saan aikaiseksi toisenkin.

  VastaaPoista