lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kesää odotellen

Näin lumien sulaessa kovaa vauhtia on korkea aika saada valmiiksi talvineuleita. Se hyvä puoli on kevätflunssan sairastamisessa, että voi jopa saada tehtyä pitkään roikkuneita viimeistelytöitä. Kuten ommeltua saumat jakkuun, joka onkin ollut työn alla jo vähän pidempään. Ei taida enää tänä keväänä olla käyttöä merinovillaiselle jakulle.


Pattern: Lana Grossa, published in Moda 5/2010. Size M.
Yarn: Lana Grossa Cool Wool Merino Superfein (50g=160m), 530 g.
Needles: Addi Clicks no 4.
 Jälkiviisaana voi todeta, että olisin voinut valita seuraavan koon. Ehkä tässä tapauksessa olisi myös kannattanut neuloa mallitilkku. Etenkin hihat ovat varsin kapeat, mutta toivotaan että tekele mahtuu päälle vielä ensi talvenakin. Oli nimittäin aivan liian suuritöinen joululahjaksi annettavaksi. Tämä nyt kuitenkin poikkeaa melko tavalla ja ehkä hieman liikaakin esim. tulevan Novita Kesä -lehden telttaneulelinjasta, joka ei esikatselukuvien perusteella oikein silmääni miellytä. Vaan ei tuomita ennen kuin on lehti kädessä. Nappivalintaan en ole ihan tyytyväinen, ja ne saattavatkin vielä mennä vaihtoon jos kohdalle osuu paremmat.

It would have been wise to choose a slightly bigger size. I should probably work out a bit in order to make this fit better.
Koska flunssa tuntuu jatkuvan, pitänee seuraavaksi hoitaa loppuun melkein valmis sukkapari. Ja viimeistellä yksi sytomyssy. Ja ottaa työn alle edes jonkun niistä superpaksuista huivilankakeristä, jotka talvella tuli ostettua, jotta niille ehtisi edes kerran olla käyttöä ennen kesää. Sitä ja kesäkuista Tallinnan lankahamstrausmatkaa odotellen. Saisikohan oltua siihen asti ostamatta lankaa???

7 kommenttia:

 1. Jakku näyttää kivalta ja livenä Jumbon tapaamisessa lanka ja väri näyttivät vieläkin paremmilta kuin kuvissa.

  Minulla valmistuu vain sukkia, joten lankavarasto ei pahemmin kutistu, vaikka syytä olisi ennen Tallinnan reissua.

  VastaaPoista
 2. Jakku on tosi kaunis eikä ole ollenkaan varmaa etteikö vielä tänä keväänä tarvittaisi merinovillaista jakkua - jollei muuten niin vappuna ainakin :D.

  VastaaPoista
 3. Konppaan Hoota värin suhteen, se oli livenä mielettömän ihana! Ja lanka ihanan pehmeetä. Nyt sulla on sitte tavote kesää ajatellen; koitat aina säännöllisesti, et jakku mahtuu päälle ni kyl se sit syksylläki viel mahtuu! Mites muuten on, onko edellisen Tallinan matkan lankoja edes korkattu????

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi kaunis jakku! Tykästyin erityisesti tuohon nappilistaan, hauska toteutus.

  Ja ihanan vihreä keväinen uudistus blogin ulkoasussa. :)

  SNY (taas)

  VastaaPoista
 5. Hih, Virpi, minähän olen siis sikäli outo lintu nelojapiireissä, että en ole vielä ikinä ostanut Tallinnasta lankaa. Ihan on lähikaupat riittäneet :D.
  Niin tuo jakun väri ei oikeasti ole ollenkaan noin kirkas, kuvausapurini (=perheen teini) oli taas hieman hankala enkä pikaisella kuvauksella saanut oikein valotusta kohdilleen. Sen siitä saa kun kupeksii iltaan eikä hoida työtä loppuun päivänvalossa...

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää tuo jakku! Minäkin koitan hillitä langanostoani kesäkuuta ajatellen. Saa nähdä kuinka käy.

  VastaaPoista
 7. Upea ja kauniin värinen jakku! Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista