lauantai 2. lokakuuta 2010

Kesätunnelmia syksyn keskellä

Kävin tänään Soukan Menitassa, jossa vierailijana oli Sharon Brant Rowanilta. Sharon veti workshopin, jossa virkattiin Rowan Kidsilk Hazesta rintakoru:


Kiva siitä tulikin. Tähän olisi voinut vielä virkata piilosilmukoilla helmiä, mutta siinä vaiheessa sormiani jo syyhytti päästä ihan muun työn pariin. Virkkaaminen ei siis vieläkään ole lempilajini. Kidsilk Haze on kyllä ihana lanka, ei ollenkaan niin takkuinen kuin monet halvemmat mohairit!

Kuluneella viikolla valmistui myös yksi KYHäelmä eli KesäYön Hullutuksen aikana aloitettu, jo pahasti ufoutumassa ollut tekele.

Pattern: Novita Kesä 2007. Size: M. Yarn: Novita Malibu (509 g: 100g=132m)
Tämä auttoi mukavasti lankavaraston supistamisessa: sain monta sataa grammaa vähennystä vanhoihin varastoihin, vaikka jouduin yhden kerän ostamaan lisää. Kaikki vanhat jämänysäkerätkin tulivat käytettyä, sillä viimeiset kymmenen kerrosta on todella neulottu pätkistä. Lankaa jäi n. 60 cm pätkä, sen jälkeen kun pariin kertaan olin purkanut kaarroketta saadakseni langan riittämään päättelykerrokselle!

Muuten tämä oli taas tyypillinen Novitan ohje. Koska viime aikoina koko S on ollut minulle hieman tiukahko, tein nyt koon M, jonka mittataulukon ja kaavion mukaan piti olla oikea. Toisin kävi: tästä tuli minulle sittenkin hieman liian väljä, ja varsinkin kainaloaukoissa on toivomisen varaa! Uutta kesää odotellessa on vielä hyvä tuumailla pidänkö tämän itse vai laitanko suoraan Joulupukin pussiin.... (Ärrin murrin...!)

Muuten puikoilla on nyt aktiivisessa työvaiheessa sukkaa Novitassa bloggaavan Kristan sukkahaasteeseen (hyväntekeväisyyteen Libanonin pakolaislapsille). Koska sukkien teko pelkästään tahtoo tympiä, aloitin Menitassa lisäksi Travelling woman -huivin Salaisen neuleystäväni lähettämästä ihanasta Manos del Uruguay Silk Blend -langasta. Nyt siis niitä jatkamaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva että olet tullut tänne väljemmille vesille ;). Luin välillä Novitan blogiasi, mutta kun niitä ei saa seurantaan, oli lukeminenkin vähän satunnaista.

  Hatunnoston arvoinen suoritus tehdä paita Malibusta. Malibu ja minä emme oikein tule juttuun :D.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset Huopatossunen! Itse asiassa minusta Malibu oli mukava lanka neuloa, mutta äärimmäisen inhottava päätellä eikä ehkä myöskään maailman mukavin päällä. Tykkään kuitenkin sen hieman kiiltävästä neulepinnasta. Tämä oli kolmas paita jonka olen Malibusta tehnyt, mutta nyt jäänee viimeiseksi.

  VastaaPoista
 3. Heippa! tulin kommentoimaan tänne ikun ei osattu laittaa kommenttia tohon uudempaan viestiin. Kiva tämä uusi blogisi myös, tausta on erityisen kaunis! Ja mun mielestä se Malibu-toppi näyttää ihan hyvälle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Virpi! En näköjään opi millään muistamaan, että nuo lukijakommentit pitää käydä erikseen julkaisuasetuksissa täppäämässä sallituksi. Täytynee selata vielä kaikki bloggerin asetukset läpi, josko tuon saisi jostain oletukseksi...

  VastaaPoista