sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syksyn ruskaa

Posti toi perjantaina Tinttamarellista tilaamani langan, joten pääsin viimeistelemään huivini.

Pattern: Traveling woman. Yarn: Manos del Uruguay Silk Blend, 105 g / 288 m.
More photos in Ravelry (registration needed).
Kiitos Salainen NeuleYstäväiseni tästä langasta: en varmastikaan olisi tullut siihen tutustuneeksi ellen olisi saanut lahjaksi. Tämä huivi tuo auringonvaloa pilviseenkin syyspäivään! Nyt on siis vielä tuosta toisesta itse tilaamastani kerästä 95 g jäljellä, ja kämmekkäitä olen siitä suunnitellut. Eikä enää harmita että jouduin tilaamaan toisen kerän!!!

Huivilankaa odotellessa tein parit sukat Nallesta. Sukat lähtevät Kristan haastekeräykseen eli hyväntekeväisyyteen muille maille vierahille ja toivottavasti tarpeeseen. Vielä yhdet yritän ehtiä tekemään.
Green socks, size 36: Novita Nalle Color, 74g.
Striped socks: size 28: Novita Four Seasons Syksy, 47 g.
Näitä pienempiä sukkia tehdessäni sain ahaa-elämyksen ja keksin syyn siihen, että viidellä puikolla neuloessa minulla on aina jäänyt pystyraita puikonvaihtokohtaan. Nyt ei enää jää, kun vaihdoin puikkojen järjestystä - siis sitä kumpi puikko on päällimmäisenä, se jolla neulotaan vai se jolla on jo neulottu. Pienestä se oli kiinni! Nyt on hyvä mieli. Minä osaan siis sittenkin kutoa sukkaa.

8 kommenttia:

 1. Ihanan värinen huivi :). Minullekin on käynyt niin että SNY on tutustuttanut lankaan, jota en olisi osannut itse ostaa.

  Minä teen sukat Magic loopilla parin kerrallaan - ihan vain siitä syystä että muuten se toinen sukka jäisi takuuvarmasti tekemättä :D.

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi ja kämmekkät on kylläkiva lisä huivin pariksi. Seuraavan kerran kun nähdään niin saat ihan kädestä pitäen näyttää ton puikkojen järjestyksen sukkaa neuloessa...

  VastaaPoista
 3. No niin, "löysin" vihdoin tänne uuteen blogiisi ja hyvältä näyttää! Ehkä minäkin jonain päivänä tartun tuumasta toimeen ja pystytän blogin jonnekin muualle kuin Novitan sivuille. Ans kattoo... Sukat menevät taatusti tarpeeseen, sitä ei tarvitse edes miettiä! Ihania sukkia olet tehnyt, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista! Magic Loop on minulla seuraavana opettelulistalla. Vanhalle äidilleni jo tuon tekniikan mainitsin, ja taisinpa luvata sen näyttääkin seuraavalla kerralla kun nähdään, joten nyt se on pakko opetella. Äitikulta ei millään ymmärtänyt miten pyöröpuikoilla voi tehdä sukkaa, saati sitten kahta sukkaa kerralla ;D

  VastaaPoista
 5. Tännekös sinä olet "muuttanutkin"! Kaunis tämä uusi blogisi. Ihanan huivin olet tehnyt ja sukatkin ovat kauniita. Niin, mites se puikkojen järjestys sitten menikään...mullakin on tuo sama ongelma sukkia neuloessa.

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi, kaunis värikin. Täälläkin puikot kilkattaa kiivaaseen tahtiin, palmikkosukkia ahkeroin :) Leppoisia neulomushetkiä ja mukavaa lokakuun jatkoa. T. Hilima neulomosta

  VastaaPoista
 7. Moikka!

  Löysin sattumalta blogisi. Vähän aikaa meni ennen kuin osasin yhdistää nimimerkin ihmiseen. Vissiin hidas sytytys:)

  VastaaPoista
 8. Hei vaan, tuo huivi näyttää ihanan keltaiselta vaikka luonnossa oli jotenkin tummempi, sinulla lienee ollút tuuria tuon lisälangan suhteen, koska ainakaan nyt ei tuota ko.väriä ole tinttamarellin valikoimissa....lokakuun paketti lähtee perjantaina, joten malttia vielä vähän aikaa;)
  T.Sny

  VastaaPoista