tiistai 26. lokakuuta 2010

Pienet hauskat asiat tuovat ilon tullessaan!

Näin luki Salaisen NeuleYstäväni lähettämän paketin saatekortissa, ja paikkansahan tuo otsikko pitää. Hypin melkein tasajalkaa ja kiljuin riemusta kun sen paketin avasin. Perhe ei oikein hypetystäni ymmärtänyt - ne putkiaivot. Mutta katsokaapas tätä:
  
October gift from my Secret Pal. Three skeins of Sandnes Palett, KnitPro short needles
and the most beautiful knitted tablecloth. Thank you!


Paketista löytyi taas vaikka mitä ihanaa: kolme kerää superhyperihanaa Sandness Palettia, KnitPron sormikaspuikot, ihania ruska-aiheisia lautasliinoja, Partyliten  mango-mandariinituoksuisia votiivikynttilöitä, mutta ennen kaikkea tämä:

Aivan upea neulottu pitsiliina!!! Kiitos SNY <3 <3 <3

Tämän suunnan neulerintamalla on eletty nyt hiljaiseloa. Kummipoika 1 v perheineen oli meillä kyläilemässä koko viikonlopun, joten puikkojen heiluttelu jäi vähiin. Vieraiden tuloon täytyi kuitenkin valmistautua ja etenkin kylppäri kaipasi toimenpiteitä. Tehdäkseni ikävästä työstä mielenkiintoisempaa neuloin viime viikolla novitalaisten Myyrmäen neuletapaamisessa halpisakryylilangasta kylppäripesimen:Yllättävintä tässä oli se, että tuo pesin oikeasti toimi ja teki puhdasta ilman supertehokkaita puhdistusaineita. Ne kaakelinsaumat eivät sitten olleetkaan oikeasti ruskean-mustan-harmaat, vaan valkoiset, ja kylppärin jynssäys sujui kuin Jethron salsa viime sunnuntaina - paremmin kuin ikinä! Tosin urakan jälkeen pesin näyttää hieman murheelliselta... pelkkää reikää... eli innokkaille kokeilijoille neuvoisin valitsemaan kaakelinsaumojen värisen langan. Teen näitä kyllä vielä lisääkin, ehkäpä jopa joululahjoiksi harvoille ja valituille. Kiitokset neulojakollegalleni Annalle vinkistä. En varmaan olisi tullut tällaista kokeilleeksi ilman luotettavia suosituksia!

Kummipojalle olen myös neuloskellut: niistä lisää kunhan saan hankituksi jo valmistuneisiin tekeleisiin napit ja tikuteltua vielä myssyn valmiiksi. Rakkaan kummityttäreni tulevalle vauvelille pitäisi neuloa haalari vironvillasta, ja laskettu aika lähestyy. Eilen sain sentään langan kerittyä. Hieman epäilyttää Evillan karheus vauvaneuleessa, mutta yritän neulepiireissä liikkuessani korvat tarkkana kuunnella erilaisia langanpehmitysniksejä. Tähän mennessä ainakin etikkakäsittely on mainittu keinona pehmittää lanka, mutta lisääkin vinkkejä otetaan vastaan. Neuletiheyskin vaatinee säätämistä ohjeen kanssa, joten poikkeuksellisesti täytynee neuloa pari mallitilkkua ja testata mikä parhaiten toimii.  

10 kommenttia:

 1. Vau, kylppärinpesin todella toimii. Tuleekohan tästä tiskirättien kaltainen hittineule (joululahjoiksi pelkkiä kylppärinpesimiä...)

  VastaaPoista
 2. Sinäkin olet saanut mukavan paketin;) Kaunis pitsiliina, jäisi kyllä multa tekemättä, en oikein osaa noita liinoja tehdä. Tuo kylppärinpesin on kiva odea, pitäisköhän kokeilla! T. Neule-Kirppu

  VastaaPoista
 3. Viimeisimmässä Martta-lehdessä oli ohje Menitassa myytävästä akryylilangasta tehtyyn siivousliinan. Toimisi hyvin ilman pesuaineita. Tekeillä on, joten mielenkiintoista! Saamasi liina on IHANA!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hienon pitsiliinan olet saanut!

  VastaaPoista
 5. Ihana liina ja kiva kuulla että pesin toimi. nyt tiedän mitemn tuhoan akryylini! Olen pehmittänyt vironvillarevontuleni joko hiustenhoitoaineessa liottamalla tai pyykin huuhteluaineessa liottamalla. Molemmart toimii, ei huuhdota pois ja saa liota useamman tunnin.

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Kiva, jos tykkäsit liinasta, minusta niitä on oikein mielenkiintoista tehdä, kun on vaan kohde mihin liinat lahjoittaa eteenpäin..:)
  ja eikun seuraavaa pakettia suunnittelemaan...
  T.Sny

  VastaaPoista
 7. Vai että neulottu kylppäripesin, wau! Pitäisköhän ottaa tuostakin selvää, jos vaikka sais ne kaakelinsaumat vielä valkoiseksi...

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille kommenteista! Tuo akryylilanka pesimessä oli muuten Mayflower Hit Ta-Too, jonka ostin Espoon Menitasta ja itse asiassa sain kaupanpäälliseksi ostaessani samalla jotain sikakallista huivilankaa.

  Ja SNY, odotan seuraavaakin pakettiasi jo innolla. Aika nappivalintoja tähän asti :-)

  VastaaPoista
 9. Hyvä hyvä, että pesin toimi!! Käytin ihan samaa halpislankaa. Siitä yhdestä kerästä tulee kyllä tosi monta pesintä. Mutta myös minulla pesin oli lopulta ihan reikää täynnä... Toisaalta kaakelisaumat ovat karheita, joten eipä tuo mikään ihme ole. Ja olen samaa mieltä, että pesimen on hyvä olla samaa väriä kaakelisaumojen kanssa. Pinkki Puro batik ei ollut yhtään hyvää, vaikka pesimestä tulikin nätti kuin karkki, sillä kaakelisaumat olivat käytön jälkeen pinkissä lankatöhnässä. :P

  Toivottavasti pommari on kohta käyttökunnossa, että nähtäisiin taas pian. ;D

  VastaaPoista
 10. Kas, Annakin löysi tänne!!! Alkaa tosissaan harmittaa tuo pommaritilanne: ompeluseura kuihtuu kohta kokonaan. Katsotaan nyt toteutuuko meidän perheen alustava viikonloppusuunnitelma; jos ei niin kutsun kyllä OS:n koolle.

  VastaaPoista