perjantai 4. tammikuuta 2013

Tilinpäätös neulontavuodesta 2012

Taas jäi yksi vuosi historiaan: sentään vain yksi, vaikka viimeksi jo sekoilin numeroissa ja olin hyppäämässä kertaheitolla aikaani edelle. On se hyvä, että ystävilläni riittää hupia kustannuksellani. Vuodenvaihdetta on vietetty hyvin leppoisasti lomailun ja kotoilun merkeissä. Kai huomasitte elämänasennettani hyvin kuvaavat lainaukset jotka lisäsin uudenvuodenpäivänä blogin vasempaan palkkiin.

Winter Vacation. Everything a knitter may need is nearby. 
Viime vuoden lopulla sain vielä tuhottua pienen osan vanhoista Novita-varastoista. Isokenkäinen juniorimme kokoa 190 cm/45 sai joulupukilta uudet sukat. Malli on Novitan Sukkalehdestä, ja kas kummaa, koon 44 ohjeella sain aikaan suunnilleen koon 47-48 sukat, jotka istuvat varpaille jäänyttä ylimääräistä, täysin tarpeetonta kasvunvaraa lukuunottamatta mainiosti.

Pattern: Novita Sukkalehti. Yarn: Novita 7 veljestä. Size: 47? (in pattern 44!)
Yardage: 137 g/274 m black, 82 g/164 m orange. Needles: 4 mm.

Toisaalta sorruin pitkästä aikaa myös ostamaan kerän Novitaa: syytän hairahduksesta lapsuuden kotipaikkakunnan surkeaa valikoimaa. Kävimme ensimmäisen kerran veljeni uudessa kodissa, ja halusin viedä tuliaisiksi neulotun tiskirätin. Sopivaa lankaa tietenkään ei ollut mukana, joten jouduin ostoksille, eikä paikalliselta Tokmannilta löytynyt muuta kuin värinsä vuoksi ällölankakategoriaan luokiteltavaa Tennesseetä. Pöllörätti oli silti hauska ja pikainen neulottava häälahjapitsiliinan jälkeisenä välipalatyönä.

Pattern: Spültuch Eule (Ravelry). Yarn: Novita Tennessee. Yardage: 37 g/89 m.
Fast, easy and fun knitting despite the ugly color of yarn.
Vuodenvaihteen rutiineihin kuuluu nykyään aina lankavaraston inventaario. Tänä vuonna urakka oli erityisen pelottava, koska viime vuoden valmistuneiden neuleiden lista on ollut varsin lyhyt, ja listalle on sisältynyt useampia pieniä pitsihuiveja joiden lankakulutus on ollut mitätön. Alkuvuoden osalta lankavaraston lisäykset olivat hyvin maltillisia ja suunniteltuja, mutta loppuvuonna tuli tehtyä heräteostoksia. Lopputuloksen selvittyä tilanne ei kuitenkaan ollut niin paha kuin pelkäsin.

Lankavarastoni koko vuodenvaihteessa 2012-2013 oli 33,5 kg, joten tilanne kutakuinkin sama kuin vuosi sitten.

Year-end inventory of my yarn stock in kilograms.
Neulottujen lankojen määrä pieneni edelleen ja lankaa kului viime vuonna vain 3 980 g. (Sen siitä saa, kun tikuttelee pitsihuiveja, joihin kuluu vain 28-50 g lankaa/kpl.)

Lankaostot pysyivät myös kohtuuden rajoissa verrattuna aiempiin vuosiin. Vuonna 2012 ostin vain 5 kg lankaa. 

Ostettujen lankojen keskihinta on kuitenkin selvästi kasvussa, koska käytetty euromäärä ei ole vähentynyt ihan samassa suhteessa. 

Blue bars: my yarn purchases in kg.
Red bars: kilograms of yarn consumed.
Green: Yarn purchases in EUR.
En sitten saanut tänäkään vuonna lankavarastoa supistumaan, mutta eipä tuo merkittävästi kasvanutkaan. Vuoden 2013 tärkein tavoite on päästä tavalla tai toisella päästä eroon heräteostosinhokkilangoista ja ikivanhoista Novita-varastoista. Myös sukkalankavarasto on päässyt pahasti paisumaan, joten tänä vuonna tavoite on neuloa sukat per kuukausi. Se on aika paljon minulle, joka tuskin olen koko elämäni aikana yhteensäkään neulonut niin monia sukkapareja.

EDIT: Unohdin mainita että laskin nyt myös lankakilometrit. Varastoa oli 90 km verran...

Tämä lankainventaario olikin sitten sadas postaukseni tähän blogiin. Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen.


4 kommenttia:

 1. Ihana pöllö, mutta tuo väri...se mitä eilen Jumbossa esittelit eikös? Jessus...
  Innolla odottelen miten sun ufojen ja inhokkien tuhoaminen toteutu. :D

  VastaaPoista
 2. siinä vasta hyvät tilastot! punnitsetko sun langat vuosittain? vai jostain kirjanpidosta lasket?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kaikki langat luetteloituna Excel-taulukossa, jonka ajantasaisuuden tarkistan vuosittain laskemalla täydet kerät ja punnitsemalla vajaat. Excelillä laskee helposti kaikenlaista, kun perustiedot on taulukoitu ;)

   Poista
  2. täytyypä pyytää mieheltä exel oppituntia, ehkä... mulla vaan tavallinen word tiedosto, laskut tapahtuu laskimella.

   Poista