sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Joululahjoja valmiina: Iines

Vuoden 2013 ensimmäinen sekä aloittamani että valmiiksi saamani neuletyö syntyi lankakauppa Villavyyhdin Suuren Suomalaisen Neulekerhon joulukuun paketin sisällöstä; Hopeasäie Merino -lankaa sekä sille suunniteltu Suvi Simolan Iines-asustesetti: kauluri ja kämmekkäät.

Pattern: Iiris by Suvi Simola. Yarn: Hopeasäie Merino. Yardage: 80g/200m. Needles: 4 mm.
Kalkkunanheltta eli kaksoisleukakin pääsi mukaan kuvaan. Milloinkahan sitä oppisi nostamaan kuvaustilanteessa leukaa ylös, tähän tapaan...


Häälahjaliinan jälkeen nelosen puikot tuntuivat tosi paksuilta ja työ joutuisalta, eikä näissä kauan mennytkään. Kerrankin sain torstain Harpputapaamisessa jotain valmiiksi, enkä joutunut edes purkamaan.


Asiaa ehkä auttoi se, että joululoman kunniaksi pidimme oikein maratonmiitin. Kutimien kokoontumisajot alkoivat tänä torstaina Jumbossa jo klo 13 aikoihin, ja iso osa harppujengistämme oli paikalla taas sulkemisaikaan asti. Pituutta neulomissessiolle tuli siis melkein 8 tuntia. Onneksi Fazerilla riittää herkkuja, jottei nälkä yllätä. Henkilokuntakin on yllättävän suvaitsevaista, kun viitsii katsella nauruamme ja joskus itkuammekin niin pitkään.

Vaikka tämä setti on väriltään niin minua kuin olla ja voi, en koe sitä omakseni. Voin siis ylpeänä todeta, että ensi joulun joululahjoista on ensimmäinen  valmiina. Tosin en vielä tiedä kenelle se päätyy.

EDIT: Setti päätyi joululahjaksi siskolleni :)

5 kommenttia:

 1. Hienot, ehkä jollekkin naispuoleiselle kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta? Hetken harkitsin tuoretta aviopuolisoasi, vai olisiko nuorimmaisesi parempi vaihtoehto ;))))

   Poista
 2. Mä en kyllä ymmärrä mikset pidä niitä itse kumminkin? Mulle vboi lahjoittaa, tosin en kokeillut mahtuuko se kauluri mun paksun kaulan ympäri....

  VastaaPoista
 3. Jep jep. Hienot on kun kerran testaamaankin pääsin. Harmi ettei oo ollenkaan mun väriset.

  VastaaPoista
 4. Hienot! Hyvin käyvät sullekin, voisit vaikka pitää itselläkin.

  VastaaPoista