tiistai 8. tammikuuta 2013

Sytomyssyjä ja haaste

Operaatio lankavarastonpienennys jatkuu. Inventaario oli sikäli traumatisoiva kokemus, että aion vakaasti pienentää tänä vuonna erityisesti sellaisten lankojen varastoa, jotka eivät juuri nyt suuresti puhuttele. Päätinkin, että vain yksi aloitettava työ kolmesta saa nyt olla ns. ihqulankaa. Loput 2/3 ovat puhtaasti varastontyhjennystä. Tuumasta toimeen siis.

Pattern: Tennessee kesäpipo. Yarn: Novita Tennessee. Yardage 62 g/133m. Needles: 3,5mm. Size appr. 56 cm.

Joulun välipäivinä hätäisesti hankitun ällövärisen tiskirättilangan jämistä syntyi Tennessee-kesäpipo. Samalla ohjeella olen tehnyt myssyn myös viime kesänä. Ohje on hauska, helppo mutta sopivan simppeli tv-neuleeksi. Pintakuvio on myös minusta kaunis, varsinkin näin yksivärisestä langasta tehtynä, ja myssy on sen verran joustava, että sopii aika monenkokoiseen päähän. Ehkäpä tällaiset hailut pastellisävyt ovat tänä keväänä trendikkäitä, koskapa Novitan kevään värikartta on nyt niitä täynnä... mutta itse en tykkää.

Lankainventaarion yhteydessä löytyi pari vuotta sitten alkutekijöihinsä jäänyt keskeneräinen myssy Novita Bambusta. Tämä ufo tuli nyt viimeisteltyä nopsasti: mitenkähän aloitus silloin olikin niin takkuinen, että tekele hautautui kaappiin noin syvälle. Myssyt ovat kuitenkin nopeita ja hauskoja välitöitä pidempikestoisten projektien lomassa.

Pattern: WIll I be pretty (slightly modified). Yarn: Novita Bambu, 48g/130m. Needles 3 mm. Size appr. 56 cm.

En ole mukana varsinaisissa sytomyssykampanjoissa kerääjänä, mutta haastanpa silti vastikään täyttyneen sadan blogger-postaukseni kunniaksi blogituttavani ja ystäväni talkoisiin. Jos jokainen tekee vaikka kaksi myssyä helmikuun loppuun mennessä, voin hoitaa niiden toimituksen HUS.in syöpäklinikalle itse tekemieni ohessa. Osallistujien kesken arvotaan palkinto. Sytomyssy on hyvä tapa päästä eroon esim. puuvillaisista tai bambuisista jämälangoista!

5 kommenttia:

 1. Kas, tuo Tennesseehän näyttää varsin mainiolta pipoksi muotoutuneena. Öh...mitä ne semmoiset puuvillan ja bambun jämät on?? t. Rva vironvillaa nurkat pullollaan :D

  VastaaPoista
 2. Voisin taas osallistua, mutta minun pitää ensin hankkia niitä jämälankoja ;)

  VastaaPoista
 3. Hmm, mistähän sitä ensin saisi niitä puuvillan tai bambun jämiä. Tai vaikka kokonaisiakin keriä =) Tulee niin vähän neulottua puuvillaa, että törkeän kokoisesta lankavarastosta huolimatta, sitä ei oikein ole. Pitäisi kai kaivella kaappeja, löytyisikö sieltä jotain.

  VastaaPoista
 4. Lisätään vielä, että hyvä myssylanka on kutittamatonta, joten edellä mainittujen lisäksi myös pehmeä merinovilla toimii. On myssyjä tehty Puro Batik-tyyppisestä akryylistäkin. Viskoosikin toiminee. Hyvä myssymalli ei ole liian reikäinen, jotta uudelleen kasvavat hiukset eivät puske rei'istä läpi, ja on myös riittävän korkea, jottei myssy jää keikkumaan päälaelle. Tarvetta on siis aikuiseen päähän sopiville myssyille, lasten myssyjä on kerätty vähäksi aikaa riittävästi.

  VastaaPoista
 5. Puhumattomista langoista pääsee helposti eroon, ota mallia Hoo:sta. Mä tein niin, että vein omat "ei kivat" langat Ogelin neuletapaamiseen ilmaiseen jakoon ja tulin kotiin tyhjän kassin kanssa. Yksi tarvitsi tuon langan, toinen ilahtui tästä ja silleen. Mulle tuli hyvä mieli ku langat meni käyttöön ja pois mun laatikosta. Niih.

  VastaaPoista