sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Riikinkukkoilua

Varma kevään merkki on se, että huivien tekeminen alkaa kummasti kiinnostaa ja pitsilangat hyppäävät puikoille. Ostin jo aikoja sitten Nancy Bushin kirjan Pitsihuivit neuloen, mutta olen keskittynyt lähinnä ihailemaan sitä. Muutama viikonloppu sitten olin lähdössä kaverin läksiäisiin ja joku aloitettava työ piti kiireessä napata mukaan: muistin, että illan emännällä on kerimislaite, joten otin  hätäpäissäni mukaan  kyseisen kirjan sekä vastikään Salaiselta Neuleystävältäni saadun Nauravan lampaan huivilangan. Lace-vahvuisten lankojen neulomisen ensimmäinen merkittävä kynnys on nimittäin yleensä ylitetty siinä vaiheessa, kun lanka on kerällä. 

Niin päätyi puolisattumalta puikoille kyseisestä kirjasta Riikinkukkolehtihuivi. Joskus sattumankauppa on ihan kiva juttu.
Pattern: Peacock Tale and Leaf Shawl (Nancy Bush: Pitsihuivit neuloen / Knitted lace of Estonia).
Yarn: Naurava Lammas Huivisilkki+villa ( 70% wool, 30% silk, 50g ~500m. Color: Luumupuu/Plum tree).
Needles: 3 mm.
Nimittäin: ai että mä tykkään tästä! Ihan rehellisesti sanottuna tuo lanka näytti vyyhdillä hieman hailakalta minun makuuni, mutta yllätysten aika ei ole ohi: tämä olikin niitä harvinaisia lankoja, jotka näyttävät paremmalta valmiina neuleena kuin vyyhtinä, ja hyvä niin! Huivissa tulee kauniisti silkin kiilto esille ja Peacock oli täydellinen mallivalinta tälle langalle.  Pätkärääkätyille langoille kun ei mikä tahansa malli sovi, minkä viime kesänä opin karvaasti kantapään kautta. Tämä huivi on väritykseltään juuri sopivan hillitty olematta tylsä: kerrassaan toimistokelpoinen asuste, jota ehkä tulee käytettyä pääasiassa jakun kanssa kaulaan solmittuna. Sopisihan tuo toki myös hartioille juhlamekon kanssa.

Terveiset SNY:lleni, ja isot kiitokset tuosta langasta: itse en ehkä olisi sitä tullut ostaneeksi, mutta silloin olisi jäänyt onnistunut huivi tekemättä! Lanka oli sitäpaitsi aivan ihanaa neulottavaa. Kiitokset myös kuvausavusta Huopatossuselle, jolta kävin hakemassa peurankelloja ja joka auttoi kuvaamisessa sen jälkeen kun pinnani oli palanut totaalisesti ukkokullan hätäisiin sinnepäin tapahtuneisiin kuvausyrityksiin...

Sunnuntaipäivän pakersin taas puutarhassa jatkaen viime kesänä kesken jääneitä puuhia. Puutarhassa tapahtuukin kaikenlaista tähän aikaan vuodesta. Näyttävin kukkija on meillä tällä hetkellä palloesikko.

Palloesikko - Primula Denticulata.

Palloesikon välittömässä läheisyydessä kukkii valkoinen jouluruusu...

Jouluruusu - Helleborus
...ja sen takana ei ehkä näyttävin, mutta läheltä katsottuna minun mielestäni ehkä kaunein kukka - toinen jouluruusu.


Toisessa kukkapenkissä tulppaanit availevat nuppujaan.


Ja vaikka ukkokultaa aamulla kovasti moitin, enpä ole mikään täydellinen kuvaaja minäkään. Nyt vasta huomasin nuo rumat perennatuet jotka tönöttävät tuolla tulppaanien takana.

Huivivillitys jatkuu, vaikka tarkoitus oli aloittaa joku käyttöneule. Viime torstain harpputapaamisessa aloitin kovan onnen Anniksen, eikä siinä kaikki. Neulovat ystäväiseni saivat minut houkuteltua mukaan Goddess Knitsin Anniversary Mystery Shawl - knit along-projektiin. Kun kerran alkuun pääsin, ilmoittauduin samantien myös Summer Mystery Shawl -KAL:iin. Tarkoittanee sitä, että joudun pian lankaostoksille, koska pitsilankoja ei varastossani kovin paljon ole. Ehkä päädyn jopa sinne Nauravan lampaan verkkokauppaan, nyt kun sen olen löytänyt.

11 kommenttia:

 1. Pingotus teki huiville ihmeitä. <3
  Miten mä muka olen tuonkin mallin tyystin missannut siitä kirjasta???

  VastaaPoista
 2. Oijoi, onpas ihana. Enkä yhtään ihmettele jos ranteet vähän naukuu kun tuolla vauhdilla pukkaat pitsineuletta tulemaan!

  Ja toi sun piha..... Jos joku aamu huomaat, että joku on käynyt yön aikana pöllimässä kauniita kukkiasi niin älä heti ekana syytä peuroja ainakaan....

  VastaaPoista
 3. Huivista tuli hieno!
  Mä voisin joskus lainata tuota kirjaa, jos en jostain onnistu sitä itselleni bongaamaan.

  VastaaPoista
 4. Huivi ja Palloesikko ovat ihan samannäköiset, siis väri ja silleen.
  Nätti on huivi.

  VastaaPoista
 5. Heti otti kuvaajan silmään epäonnistunut ylin kuva :/

  Huivi on kyllä luonnossa paljon kauniimpi kuin kuvissa :)

  Kiitos käynnistä, kukkapenkkejäni saa tulla harventamaan toistekin.

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi!
  Heti piti kaivaa kirja esiin ja katsoa alkuperäistä mallia, nyt malli kolahti huivisi myötä minuunkin...

  VastaaPoista
 7. Tuosta huivista tuli kyllä tosi kaunis, hyvä me! \o/
  ♥: SNY

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi. Voi kun osaisin itsekin tehdä tuollaisia.

  VastaaPoista
 9. Upea huivi:) Kevään tulon huomaa siitä, kun huivivillitys alkaa;)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana huivi! Ja ihania ovat myös kukkasi. Meillä mennään edelleen krookus/heinätähti/scilla-linjalla. Ilmeisesti teillä on siellä lämpöisempää =)

  VastaaPoista
 11. Siinäpä sattui kaikki kauniisti kohdilleen. Ihastuttava huivi!

  VastaaPoista