maanantai 14. toukokuuta 2012

Huivi homeessa? Maailman Rumin Annis.

Äitienpäivä oli ja meni. Myöhästyneet onnittelut kaikille äideille!


Takana on taas varsin neulomisköyhä viikko, johon sisältyi jonkin verran työmatkailua ja paljon väsymystä. Ainoa mitä olen saanut aikaan on maailman rumin huivi.

Pattern: Annis. Yarn: Noro Sekku . Yardage: 28g/240m. Needles: 3.5mm/3.0mm.
Tutustuin ensimmäistä kertaa himottuihin Noroihin: käsiini sattui Lankatalo Priimasta hankittu kerä Noro Sekkua. Priimassa oli esillä siitä neulottu huivi, Annis, joten sen minäkin päädyin tekemään. Loin silmukat 1,5 viikkoa sitten Harpputapaamisessa, vaikka tiesin että kyseisessä seurueessa on varsin hankala laskea 365:een. Tapaamisen lopussa, päästessäni lopulta huivin riville 3, löysin fataalin virheen mallikerrassa. Kotiin päästyä purin koko huivin ja aloitin alusta, mutta enpä arvannut kuinka paljon tuo lanka haurastuu käytössä: kertaalleen purettu lanka katkeili jopa neuloessa, ja onnistuin uudelleen aloittaessani kolmelle ensimmäiselle kerrokselle saamaan aikaan kokonaiset neljä jatkoskohtaa. Alkoi hieman tympiä koko työ, mutten viitsinyt enää purkaa. Silkalla sisulla jatkoin neulomista. Pyörö-Addeilla neulominen oli yhtä tuskaa: valitsemani koko 3,5 oli liian iso, ja silmukoita luiskahteli puikoilta jatkuvasti. Kun vaihdoin puikot kolmosen knittareihin, alkoi sujua vähän paremmin. Niiden kanssa jälki oli parempaa eivätkä silmukat tippuilleet, mutta hermo meni auki kiertyvien kaapeleiden kanssa. Lanka ei sentään enää katkeillut, kun kertaalleen purettu alku oli ohitettu.

Kun sileä osuus ja lyhennetyt kerrokset pääsivät alkuun, kävi ilmi että huivista on tulossa superruma. Vaaleanvihreän värin vaihtuminen siniseksi tapahtui kaikkea muuta kuin kauniisti, ja tuo kohta huivista muistuttaakin erehdyttävästi sinihometta. Niin paljon kuin sinihomeesta juustossa pidänkin, ei sitä huivissa tarvittaisi. Yäk. Katsokaa nyt tätä.


What an ugly shawlette. Especially the green-blue color change in the middle is terrible.
Langankulutus oli (pienen kikkailun jälkeen) ruhtinaalliset 28 g, eikä kuvauskaan onnistunut: todellinen väri on jotain näiden kahden väliltä. Johtopäätös: tähän huusholliin ei tule enää yhtään kerää Noro Sekkua eikä yhtään paria knittarin irtokärkiä. Piste. Pysyn Addi Clickseissä, ja vaihtoehtona pidän kiinteäkaapeliset knittarit silloin, kun metallipuikot eivät syystä tai toisesta langalle sovi. Ai niin, unohtuipas mainita että tämä huivi on myös liian pieni juuri mihinkään. Lasten kokoa melkein.

Puutarha sentään pitää tähän aikaan vuodesta mielen pirteänä. Nyt on ollut narsissien viikko.


Hämmästyttävintä tänä keväänä olivat viime kesän orvokit, jotka talvehtivat vihreinä lumen alla ja jatkoivat kukkimista samantien siitä mihin joulukuun poikkeuksellisen lämpimillä säillä jäivät.


Eipä ole edellisvuotinen orvokki koskaan tällä lailla kukkinut: korkeintaan siemenistä on noussut pienen pieniä villiversoja.

Myös Anniversary Mystery Shawl, jonka lopultakin sain alulle, on varsinainen ilopilleri. Ykkösvihje on melkein selätetty: olen pari kaaviota muista osallistujista jäljessä, mutta tästä huivista tulee upea. Kuvaustaitoni ei tee tälle ihanuudelle oikeutta. Nyt sitä jatkamaan että valmistuisikin joskus!

My Anniversary Mystery Shawl 2012: Clue 1 almost finished. I love it!

12 kommenttia:

 1. Mun pihalta löytyi myös talvehtineita orvokkeja =)

  VastaaPoista
 2. Voi että tuota sun huivitarinaa. Uskon ettei hikisen urakan jälkeen homeisen värinen huivi paljon huvita, mutta täällä en kyllä voinut olla naurskelematta hauskalle kirjoitustyylillesi, kun juttua luin! Itse en ole tehnyt yhtään Annista enkä myöskään mitään Noroista (pari kerää on kyllä kulkeutunut Priimasta kotiin), joten täydellisesti tuohon tilanteeseen en osaa samaistua, mutta onneksi sinulla on toinen parmmin alkanut huivi tulossa.

  VastaaPoista
 3. Tekeleen livenä nähneenä ei voi todeta kuin voihan Sekku. Joku suorakaiteen mallinen ohje olisi ehkä toiminut paremmin. Jokos aloitit sen krakan siitä jämäkerästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Drucilla, tämän kokemuksen jälkeen minulla on suhteellisen korkea kynnys tarttua uudelleen tuohon lankaan. Todennäköisempää on että kyseinen jämäkerä löytyy stashistani vielä silloinkin kun se ei oikeastaan ole enää minun ongelmani vaan perikunnan. Voi niitä raukkoja.

   Poista
 4. Anteeks kauheasti, mutta mua naurattaa toi sun huiviselostus ihan hirveästi =D Jotenkin saat koko jutun kuulostamaan niin hauskalta, vaikka totta kai se harmittaa, kun työn lopputulos ei olekaan sitä, mitä ajatteli. Meillä kukkii jo peräti yksi narsissi. Neilikat ovat talvehtineet ruukussaan jo toisen talven eli tänäkään kesänä ei tarvitse ostaa uusia neilikoita. Myös ruohosipuli ja minttu ovat viettäneet ilmeisen mukavan talven puisessa kodissaan. Kyllähän ne maassa talvehtivat, mutta tämä oli mulla eka kerta, kun talvehtivat kukkalaatikossa.

  VastaaPoista
 5. Parempi onni toisen huivin kanssa. Tämä jälkimmäinen näyttää jo nyt upealta!

  VastaaPoista
 6. No, voi hurja! joskus käy vain niin ettei millään onnistu vaikka kaiken yrittäisi. Samoin kävi minulle yhden huivin kanssa viime kesällä. Mutta seuraavasta huivista näyttää tulevan upea! Odotan mielenkiinnolla sen valmistumista. Puutarha näyttää kukoistavalta, täällä saa vielä odotella, vasta krookukset ja kevättähdet kukkii.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset tsemppaamisesta ja mukavaa jos sarkasmi ja hienoinen itseironia toimii ja tuottaa hupia teille uskollisille lukijoille! Mieheni sai kerran isältään mukin, jossa oli teksti: "Learn to laugh at your mistakes; everybody else does." Siitä asti olen yrittää noudattaa tuota kallisarvoista elämänohjetta. Se parhaiten nauraa, joka ensimmäisenä nauraa??? ;D

  VastaaPoista
 8. No voi harmi :( Ei tuo lanka kyllä Anniksena ihan paras näytä olevan. Mutta makuja on niin monenlaisia. Odotas vaan niin joku kehuu että onpa kivan värinen huivi :)

  VastaaPoista
 9. No en mä nyt sitä hometta tossa huvissa nää, se oranssi raita on vähän outo. Hyvä puoli on se, et vaik homeelta näyttäiski ni ei se ainakaan haise.... ;)

  Mä en ole edes ajatellu, et orvokit vois selvitä talven yli! Kippasin oman purkkini kompostoriin. Harmittavaa! Ihanasti ne kukkii sulla!

  VastaaPoista
 10. Aika kontrastista toi lanka, mut ite kyl tykkään ainaki tosta huivin pitsireunuksesta! Ihanan näkönen huivi on tulossa kanssa tosta toisesta!

  VastaaPoista