torstai 12. tammikuuta 2012

Villiruusu - ja klemmarin tarina vol 2.

Lankavaraston supistelujen miinukset on korkattu. Tähän sitä klemmaria tarvittiin, paremman työkalun puutteessa:

Pattern: Wild Rose by Larisa Valeeva (Ravelry). Yarn: Aade Lõng Artistic 8/2 (152g).
Needles: Addi 4,5mm/4mm.
Kun pinkki lanka alkoi seireeninkutsullaan jutella (tai oikeastaan vaativasti huutaa) ja alkuun päästyäni kävi ilmi että ohjeeseen tarvitaan helmiä, oli edessä ostosreissu. Ensin myöhästyin 5 minuuttia Menitan sulkemisajasta, eivätkä kyseisen lauantai-iltapäivän muut kohteeni (Ison Omenan Prisma ja Citymarket), myöskään tunteneet pieniä virkkuukoukkuja. Pieni virkkuukoukku jäi siis sillä kerralla hankkimatta. Sinellistä valitsin mahdollisimman isoreikäiset helmet, mutta siltikään kotoa löytynyt pienin virkkuukoukkuni (1,5mm) ei edes yrittänyt mahtua niistä läpi. Koska sormia syyhytti neulominen ja dead-line painoi päälle taas kerran (nuoremman sukulaisen synttärit), hätä ei lukenut lakia ja insinöörihän keksii keinot kaikkeen. Siispä kirjoituspöydän laatikosta löytynyt klemmari vääntyi kokonaan uuteen uskoon ja helmetkin alkoivat löytää tiensä neuleeseen.

In the beginning didn't own a crocheting hook small enough, so I had to use a modified paper clip for attaching beads..

Kuten rakkaat Neuleharppusisareni hyvin muistavat, klemmari oli hieman hidas ja työläs työkalu. Loppiaisaaton harpputapaamisen jälkeisenä lauantaina painelin taas Menitaan, tällä kerralla ajoissa, ja olen nyt kahden Hyvin Pienen Virkkuukoukun onnellinen omistaja. Viimeisen helmikerroksen kanssa ei sitten tuhraantunut puoliksikaan niin paljon aikaa kuin niiden aiempien. Helmet ovat neuleessa tosi kivan näköisiä ja pujottaminenkin sujui näppärästi, ainakin sen jälkeen kun klemmari oli toimitettu ansaitulle eläkkeelle.
Tämä oli siis ensimmäinen neule johon helmiä pujottelin, vaan tuskin jää viimeiseksi.

Älkää siis hetkeäkään luulko että minusta tulee joku virkkaaja vaikka koukkuvalikoima laajenikin. Jotain rajaa ja pois se minusta!

I have to admit that a paper clip was a bit slow tool to use: so, when I had only one row of beads left, I already owned TWO small hooks. Just in case ;)
Tuotokseen en ole oikein tyytyväinen. Pingotin huivin liian lyhyelle vauvanpatjalle ja toinen kulma jäi hassuun muotoon: pitäisi oikeastaan ottaa uusiksi.  Niin ja ne virheet. Periaatteessa malli ei ollut vaikea, mutta jos reikäkuvion kohdalla sattui tulemaan virhe, sen löytäminen ja korjaaminen jälkeenpäin oli paholaismaisen hankalaa. Ja niitä virheitähän siis tuli (montakohan tuohon kuvaankin mahtuu). Muutenkin tämä malli olisi näyttänyt paremmalta lace-vahvuisesta langasta. Omille harteilleni en tämän mallista huivia osannut ollenkaan taitella nätisti, joten rakkaat lukijani, saatte tyytyä taas tylsiin lattiakuviin: toivottavasti lahjan saaja on minua taitavampi ja luovempi huivien käyttäjä! Värit olivat hänen lempivärejään ainakin vielä jokin aika sitten, joten huivi lähtee pian kohti Poria. En siis järjestänyt tällä kerralla mitään viime hetken öistä neulemaratonia, vaan olin rehellisesti ja reilusti myöhässä.

Vielä loppuun tärkeä huomautus: kävin siis vuoden ensimmäisen kerran Menitassa enkä ostanut yhtään lankaa. Vain ne kaksi virkkuukoukkua. Vuoden lankasaldo on siis nyt miinuksella ja ostot vielä kahden viikon jälkeen 0 g/EUR. Vähänkö olen ylpeä itsestäni. Tosin asiaa auttoi kovasti se että lankakauppavisiitin aikana oli hiukkasen kiire, koska autossani istui neljä henkeä odottamassa  (kaksi miestä ja kaksi muuten vaan teini-ikäistä) ;)

15 kommenttia:

 1. Kylläpä on herkullisen kaunis:) Mulla taitaa olla tuota samaa valleanpunaista lankaa varastossa. Joten voisi koittaa vaikka tämmöstä. Virkkuukoukkuostoksille taitaisin joutua kyllä itsekin samaisesta syystä.

  VastaaPoista
 2. Mä jo hieman ehdin ihmetellä, että missäs vaiheessa tunnustat ne lankaostokset, ethän sä nyt pelkkiä virkkuukoukkuja voinut Menitasta hakea! :D :D Mutta voi jessus miten upea huivista tuli! Kuola valuu näppikselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Drucilla ystäväiseni, ei kannata pilata hyvää näppistä. Ostat vaan vyyhdin samaa lankaa sitten kun Tallinnaan menet ja tekaiset samanlaisen. Sinultahan se käy parissa illassa ;)

   Poista
 3. Kaunis huivi :) Huivin virheitä ei taatusi näe kuin tekijä, etenkin kun se on puettuna kaulaan.

  Jälkiviisaasti kommentoin, että olisit tullut täältä melkein naapurista lainaamaan pientä virkkuukoukkua. Vaikka onhan se hyvä, että insinöörin taidoille on käyttöä harrastuksessakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Huopatossunen ja arvaapa harmittaako etten hoksanut tuossa vaiheessa käväistä kantatien toisella puolella :(

   Poista
 4. Kaunis huivi. Mutta tuo on kyllä laitonta: ei Menitassa voi käydä ostamatta lankaa! :D

  VastaaPoista
 5. Voi mahdoton miten upea huivi! Hätä kyllä keinot keksii, mutta onneksi sait virkkuukoukun. Miten ihmeessä onnistuit olla ostamatta lankaa? Kyllähän tuollaisessa lankataivaassa on mahdottomasti ihania lankoja jotka huutavat mukaan lähtöä!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! Siis sekä huivin valmistumisesta että Menita-käynnin saavutuksesta. Mä oikein odotan kuinka pahasti rouva repsahtaa lankoihin sitten Harppujen juhlamatkalla kun oot joutunu pidätteleen siihen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulehan Virpi, varaudu yllätyksiin. Mä saatan ihan hyvin tehdä hyvin maltillisia ja suunniteltuja hankintoja, jos niitäkään ;)

   Poista
 7. Kiitokset kauniista sanoista kaikille yhdessä ja erikseen! Näppärä muuten tämä bloggerin uusi ominaisuus, jossa voi vastata yksittäisiin kommentteihin.

  VastaaPoista
 8. No selvisihän se klemmarin salaisuus =) Mä oonkin miettinyt, että mitähän se nyt on keksinyt. Mutta kaunis huivi!

  VastaaPoista
 9. Hieno huivi! Paljonko jaksoit väkertää helmiä? Mulla edelleen odottaa tuolla tuo vironvilla Citronia huudellen... Kaapelit vaan puuttuu puikoista.

  VastaaPoista
 10. Möhkis, en laskenut, mutta kolmelle kerrokselle laitoin ja sikäli kuin enää muistan, kyllä niitä taisi yhdelle kerrokselle mennä satakunta. Ainakin.

  VastaaPoista
 11. Sinä olet tehnyt tuon kauniin huivin, jonka ohjeen minäkin olen tulostanut jo viime kesänä. En ole sitten vaan saanut neulottua vaikka lankaakin löytyisi.

  VastaaPoista