sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Syystunnelmaa ja joulun odotusta

Kuluneella viikolla oli taas pitkästä aikaa Jumbon Neuleharppujen lahkotapaaminen. Järkytin harppuystäviäni neulomalla arkityylistäni poikkeavaa röyhelöhuivia - pikkujouluvalmisteluja, kenties. Tai joululahjavalmisteluja, en oikeastaan ole vielä päättänyt. Harpputoverien kommenteista päätellen nelikymppiskriisistä on päädytty teinipissistasolle ainakin glitterin määrässä ;)

Frilly scharf; yarn Schachemayr Frilly, 100 g.
 Tämän hurmaavan värisen frillalangan ostin jokunen viikko sitten Soukan Menitasta. Näitä frillalankoja oli myös Lankamaailmassa viime käynnilläni runsain mitoin mitä upeammissa väreissä, mutta sain toistaiseksi hillittyä itseni ostamasta lisää. Periaatteessa näitä huiveja ehkä voisi väkertää joululahjoiksi, mutta  oli jokseenkin tylsää neulottavaa eikä ennen joulua taida olla riittävästi neuletapaamisia joissa sujuisi tylsempikin tekeminen.

Harpputapaamisemme oli taas hilpeä, kuten aina. Sansui oli tehnyt jokaiselle oman lahkomerkin (kuvassa vasemmalla) ja pian Espanjan lämpöön suuntaava Kristiina S. puolestaan toivotteli jo joulun odotusta frivolite-pitsisen (?) lumihiutaleen kera. Kiitokset molemmille!


Huivin valmistuttua jatkoin tapaamisessamme taikajakkua Rose Mohairista. Työ etenee, joskin tämäkin päivä meni enemmänkin puutarhatöiden merkeissä. Piha on nyt lähestulkoon valmiiksi siivottu ja talvi saa tulla. Kuivien lehtien joukosta löytyi vuodenaikaan nähden hämmästyttäviä yllätyksiä: esimerkiksi ruusunnuppu......ja täysillä kukkivia orvokkeja...


..kyllä voi olla outo syksy, marraskuu jo pitkällä ja kesäkukat kukassa! Lakastuneiden kuunliljojen alla piileksivät vastikään uuden kukinnan lopettaneet helmililjat. Jaksavatkohan ne keväällä kukkia enää ollenkaan?

Sisätiloissa sentään ollaan suunnilleen vuodenajan rytmissä. Joulukaktukset kukkivat hieman etuajassa.

Jos olisin aavistanut että tulee näin lämmin syksy, olisin kiikuttanut nämä verannalle kylmäkäsittelyyn vasta nyt enkä syyskuussa! Olisi todennäköisemmin kukinta osunut Jouluun.

Houkutus oli kova jo tänään kaivaa joulukoristukset esille, mutta hillitsin itseni. Pari viikkoa vielä ja voi aloittaa talon koristelun! Ei muuta kuin mukavaa marraskuuta kaikille blogiystäville!

7 kommenttia:

 1. Komeasti kukkivat kaktuksesi :) Meillä kilpikonna sai eilen viilennyskäsittelyn ulkoterrassa ennen jääkaappiin siirtämistä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin bongailin kaikkea mielenkiintoista eilen pihamaalla. Esim. muurikellot ja konnantatar kukkivat edelleen (tai siis uudelleen). Myös ruusut kukkivat ja tomaattikin oli pukannut kolme pikkiriikkistä tomaattia vielä. Ihme ja kumma. Mulla joulukaktus ei ihan vielä kuki, mutta nupulla on jo.

  VastaaPoista
 3. Mä olen yhden frillahuivin tehnyt jokunen vuosi sitten, enkä toista tee :-) Oi mun mielestäni aika tylsää ja vaivalloista puuhaa :-)

  Kiva haalari tuossa edellisessä postauksessa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen tehnyt samankaltaisia havaintoja pihamaalla. Kärhöt, orvokit, harjaneilikat yms. ovat puhjenneet kukkaan. Saa nähdä miten ensi keväänä niille käy. Sinun joulukaktus kukkii kauniisti, mikähän minun joulukaktusta vaivaa kun ei ole kukkinut kahteen vuoteen. Olen kyllä tehnyt joka vuosi viilennyskäsittelyn,saa nähdä muistaako kukkia tänä vuonna. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Tiina blogissa on just hyvä kehräyskirja-arvostelu, käys kattoon.
  http://tiinanblogi.blogspot.com/2011/11/kehruukirjoja.html

  VastaaPoista
 6. Kio, neuleharput ovat lähinnä Novitan neulomon kautta toisiinsa tutustunut porukka neulojia, joilla on tapana viettää ratkiriemukasta aikaa yhdessä Vantaan Jumbossa yhden torstai-illan verran joka kuukausi (pääsääntöisesti joka kk:n ensimmäinen torstai). Viimeksi koolla oli parhaimmillaan 15 iloista ihmistä. Kokoontumisista ilmoitellaan Novitan palstoilla, mutta saa sinne tulla mukaan vaikkei Novitaa tilaisikaan!

  VastaaPoista