sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Palmikoita

Aikataulutuksen mestari ei sitten aivan pysynyt aikataulussa viimeisimmän tekeleensä osalta. Kummipojan palmikkopaita valmistui kokonaiset kymmenen päivää myöhässä, eikä se olisi valmistunut ajoissa vaikka olisin jättänyt purkamista vaatineet virheet tekemättäkin. Lanka nimittäin loppui vielä kerran kesken, ja taas piti käväistä Espoon Menitassa. Eilen siellä olikin neuletapaaminen,jossa tikuttelin viimeisen hihan loppuun ostettuani ensin tuon puuttuvan kerän. Menitasta löysin myös sopivat napit. On se niin mukavaa, kun kaikki tarpeellinen löytyy samasta paikasta.

Pattern: Moda 4/2011. Yarn: Sublime Bamboo & Pearls dk, 270 g / 257 m.
Needles: 3,5 & 4 mm. Size: Child, 2/3 years.
Iteljooni saa siis huomenna tehtäväkseen kuljettaa pehmoisen paketin Pohjanmaan lakeuksille. Harmittaa saamattomuuteni, sillä olisin niin halunnut nähdä paidan suloisen, sinisilmäisen ja pellavapäisen hurmurikummipoikani päällä. Täytyy esittää vanhemmilleen nöyrä toive valokuvasta. Sellaisen saaminen tosin edellyttää ihan ensiksi sitä, että varsin vauhdikas kumminaperomme pysyy paikallaan kameran reaktioajan verran.

Tähän saikin luvan loppua neuleiden kesäkausi: ei vähään aikaan puuvillaa eikä bambuakaan, kiitos, vaan villaa, villaa ja enemmän villaa. Mieluusti vaikka merinosellaista. Nyt olen tikutellut kuitenkin vauvanhaalaria, lankana Novita Polku, enkä oikein osaa päättää pidänkö kyseisestä langasta vai en. Ihme höttöä se on, ja pehmoista kerällä, mutta ihmeen karheaa valmiina. Mutta ne värit, on ne vaan niin hienot. Porkkanaa on puikoilla, kuinka ollakaan. Elättelen toiveita, että haalariin hankkimistani keristä jäisi sopiva jämänysä viime Novitassa olleeseen salomoninsolmuasustehuiviin. Eilen Menitassa sorruin myös heräteostoksiin, tosin vain yhden kerän verran: hamstrasin kerän sinistä Schachenmayr Frilly-lankaa myöskin asustehuivia varten. Jossain vaiheessa sekin ostos todennäköisesti alkaa kaduttaa, kun kerä jää pelkäksi lankalaatikon täytteeksi. Niinhän näille efektilangoille yleensä käy. Mutta se väri.

Muutoin viikonloppuohjelmassa on ollut kukkasipulien istuttamista ja rikkaruohojen perkaamista, toivottavasti viimeisen kerran tänä kesänä. Siskokulta käväisi juuri kylässä ja toi minulle omalta mökiltään perennantaimia, joten ne pitäisi myös laittaa vielä maahan ennen talventuloa. Ehkäpä huomenna.

9 kommenttia:

 1. hienon palmikkopuseron olet saanut aikaseksi. Olen samoilla linjoilla sinun kanssa Polku langan suhteen. Ostin innokaasti 2 kerää punajuurta, aloin tehdä sukkia mutta ei se ole sukkalanka vaikka pitäisi olla. siiten tein pieni kaulurin mutta lanka on niin riittoisa että sitä on vielä 1½ kerää enkä tiedä mitä tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis palmikkopaita :)

  En ole Polkua testannut, kun olen lukenut siitä melko huonoja kokemuksia :( Toivotaan että se on sopiva lanka vauvanhaalariin.

  VastaaPoista
 3. Jes, se valmistui ja hieno paita onkin! :) En viitsi mainita, mitä mieltä olen Polusta...

  VastaaPoista
 4. Kaunis palmikkopusero! Olen samaamieltä Polkulangasta. Tein siitä sukat (juttua blogissani) mutta ei kyllä ole mitään sukkalankaa.

  VastaaPoista
 5. Pusero on kyllä kaunis, palmikoista kun tykkään aikalailla :) Sitä polkua minäkin olen kaupassa hipelöinyt kun on niin syötävän ihania värejä, mutta kehuja en ole vielä kuullut muuten... Kukkasipulien aikaa olisi, hyvä kun mainitsit, kauppareissulla voisi ostaa ja multaan piilotella, josko keväällä silmäniloa nousisi. Aurinkoa syyspäiviisi toivottaa Hilima

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista! Nykyisellään en juurikaan käy Novitan keskustelupalstoilla, joten negatiiviset kokemukset Polusta eivät ole tulleet vastaan, mutta näkeehän tuosta langasta ns. sokea Reettakin ettei siitä sukkalangaksi ole. Huivissa se voisi silti mennä, ja voi hyvin olla että sorrun ostamaan lisääkin. Tosin Polku näyttää olevan niin riittoisaa, että tähän haalariin ostamistani kolmesta kerästä voi hyvinkin yksi kerä jäädä yli.

  VastaaPoista
 7. Hei sä teit sen! Ihana siitä tuli. Nähdään sitten torstaina, koitetaanko olla tällä kertaa purkamatta....

  VastaaPoista
 8. Menitassa kului aika yhtä nopsaan kuin Jumbossakin. Mä löysin sitt ne kaipaamani blogit.
  *vink* Puuhaillaan - on sen blogin nimi mitä epäilit onko edes olemassa;)

  VastaaPoista