tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pitsiä

Huivia pukkaa edelleen. Laiskuuskin vaivaa, ja näkyy siinä, että valmistuneista töistä bloggaaminen venyy päivätolkulla. Harppujen hilpeässä seurassa tikuttelemani Percy valmistui siis jo viime lauantaina. Pahoittelen rumaa ja mielikuvituksetonta kuvaa: levittäminen valkoiselle alustalle tuntui olevan ainoa tapa saada kuviot esiin.

Pattern: Percy Shawl Yarn: Manos Lace, 44g/350m (70% baby alpaca, 25% silk, 5% cashmere).
Needles: Knit Pro 3 mm. Size (after blocking): 115 cm x 50 cm.
Kaavio B oli kyllä aika hyydyttävän hankala, mutta siitäkin selvittiin, ja sen jälkeen loppuosa oli lasten leikkiä. Siis sen jälkeen, kun noihin  nyppyihin alkoi muodostua jonkinlainen rutiini. Kaikenkaikkiaan olen varsin tyytyväinen lopputulokseen, eikä pätkärääkätty lankakaan enää harmita niin kovasti kuin neuloessa. Pingotus saa näköjään aina ihmeitä aikaan. Tämä menee siis perinteisen ristin ohella rippilahjaksi kummitytölle. Toivokaamme lauantaiksi hänelle mukavaa juhlasäätä ja auringonpaistetta! Tähän tapaan:

Scenery from a lake in Southern Finland, taken last Saturday, when outside temperature was around +30C.

Pitsin neulomiseen jää koukkuun. Lankalaatu pysyi samana, vain väri vaihtui, ja nyt on puikoilla tämä ihanuus:


Ja tästä on siis tulossa Ethereal Triangular Shawl, itselleni, samaisiin rippijuhliin. Saapi nähdä miten käy aikataulun kanssa, ja jos kovasti sataa, saattaa jakku pysyä päällä ja huivi jäädä käyttämättä. Malli on kylläkin huomattavasti helpompi kuin Percy. Väkisinkin aloin jo suunnitella, että lisäisin tuohon perusohjeeseen vaikka hieman nyppyjä ;D. Saatanpa jossain vaiheessa tehdä Percynkin myös itselleni, tosin hieman isompana ja yksivärisenä. Hmm, minulla saattaisi olla herkkuvihreä lankakin jo sitä varten odottamassa...

Eilinen iltapäivä lajiteltiin ja kuvattiin Ninan kanssa sytomyssyjä kevään keräyksestä. Loppulaskenta on suorittamatta ja vielä tämän päivän projektina, mutta veikkaan että 1000 kpl ei ole kaukana todellisesta. Kunhan HUS:n osastonhoitajat tulevat lomilta, hoidetaan isompikin toimitus perille niin lasten kuin aikuisten syöpäosastoille. Keräys jatkuu syksyn mittaan, mutta nyt tulemme keskittymään ainoastaan aikuisten myssyihin. Lastenklinikan K10 pärjännee tämän keräyksen tuotoksilla mainiosti ainakin ensi vuoteen. Kiitokset vielä kaikille blogituttaville, jotka ovat meille myssyjä lähettäneet! Ja vink vink, olemme suorittaneet myös pienen arvonnan keräykseen osallistuneiden kesken, joten senkin tuloksista päivitystä keräysblogiin tulossa piakkoin!

10 kommenttia:

 1. Oi miten ihana Percystä tuli! Ja seuraava huivikin vaikuttaa lupaavalta, nappaanpa ohjeen talteen!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi. Tuota samaa lankaa on minullakin parikin väriä odottamassa sopivaa huivimallia. Kovin monimutkaista en uskalla ajatellakaan.
  Onpa aikamoinen määrä myssyjä jälleen vietäväksi HUSsiin.

  VastaaPoista
 3. Selätit ilmeisen helposti ja puikkoja katkaisematta sen 7 silmukan nypyn :) Hieno huivi tuli.

  Peurankelloja voit tulla hakemaan, niitä kyllä riittää.

  VastaaPoista
 4. Teen itse nypyt siten, että teen yhden langankierron sijaan kaksi langankiertoa. Seuraavalla kierroksella sitten puran kaksi langankiertoa yhdeksi ennen nyppysilmukan tekoa. Silmukat ovat tuolloin löysiä, joten nypyn teko on helpompaa ja nypyistä tulee mielestäni nättejä.

  Todella kaunis huivi kyllä! Ja värit ovat kauniit! Hyvä, ettet vaihtanut väritystä kuten Menitassa hetken häiriössä mietit, sillä minusta huivi on nyt nuorekas ja ihastuttava.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunis huivi! Ja seuraavakin huivi vaikuttaa lupaavalta, aika haipakkaa saat kyllä tikutella!

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että lahjahuivi valmistui ajoissa ja puikotkin kesti neulojan tahdissa... Kiva nähdä valmiista kuva kun siitä tapaamisessa nähdystä puikoilla olevasta mytystä oli aika vaikea hahmottaa lopputulosta, mutta on noi huivit ihania. Varmaan saat omasikin vielä valmiiksi, onhan sulla jo hyvä kokemus siitä miten huvi puikotetaan ihan viime minuuteilla valmiiksi....

  VastaaPoista
 7. Heh joo, ei valmistu ajoissa ei, mutta ei suinkaan siksi etteikö sitä olisi ehtinyt neuloa. Siitä jäljempänä sitten kun on valmista, mennee alkuviikkoon...

  VastaaPoista
 8. Hmmm, olet selvästi jäänyt koukkuun aikatauluihin. Mutta niinhän se on, että pakko on paras motivoija. Huivista tuli ihana.

  VastaaPoista