lauantai 2. heinäkuuta 2011

Lazy Baktus x2 ja muutakin akryyliä

Kesäyön Hullutus meni sitten ihan poskelleen. Startiitti löytyi jossain muodossa vasta viimeisenä mahdollisena päivänä elikäs Juhannuspäivänä. Muutoin olin varsin laiska. Siis Lazy. Silloin Juhannuksena sain aikaiseksi nämä:

Pattern: Lacy Baktus (Ravlink). Yarn: Novita Puro Batik, 105 g/shawl.
The first one was knitted with 5mm needles - not good at all.
For the second one I used 4,5mm needles; result was much better that way.

Päädyin siis tuhoamaan  varastoistani viime vuonna hankittua Puro Batikia, josta tein alunperin tunikan ja tykkäsin langan väristä ja neulottavuudesta kovastikin. Samaa kaunista Puro Batikia tuli hamstrattua toisenkin pikkupaidan vaatima määrä, mutta totesin käytännössä sen olevan materiaalinsa (100% polyakryyliä) takia aivan liian hiostava vaatteisiin käytettäväksi. Huiviksi kuitenkin kelpaa: idean sain Menita Outletin kevään neuletapaamisessa eräältä rouvalta, jolla oli prikulleen samanlainen  Batik-baktus (anteeksi että kopioin!!!). Varsin nättejä nämä ovat vaikka itse sanonkin, varsinkin  jälkimmäinen, jossa puikkovalinta osui paremmin. Ensimmäisen tein liian isoilla puikoilla, ja siitä tuli aika löysä lötkerö. Sitä ei ehkä kehtaa kellekään antaa, mutta kaipa se paikkansa löytää. Lattiarättinä, jos ei muutoin. Paremmin onnistunut päätynee sentään synttärilahjaksi sukulaistytölle. Vaan kaapista löytyy vieläkin n. 250 g tuota samaa Puro Batikia, enkä millään viitsisi enää tehdä Baktuksia. Mitähän muuta niistä keksisi?

Juhannuspäivän epätoivoisena yrityksenä parantaa KYHäily-tilannetta tikutin vielä pari kylppäripesintä. Tällaisen totesin viime syksynä varsin toimivaksi kylppärikaakelien puhdistuksessa, ja vaikka juhannussiivous jäikin puolittaiseksi, tuo urakka olisi taas tarpeen. Onpas muuten hassua - meidän kylppärin suursiivoustiheyden voi ilmeisestikin tarkistaa täältä blogistani (*häpeää*).

Pattern: Kylppäripesin (Lankapirtin blogi). Yarn: some cheap 100% acrylic. appr. 10g/washcloth.
 Eli neljä aloitusta (ja lopetusta) Juhannuksena kahdelle päivälle, mutta se ei riittänyt juurikaan petraamaan KYH-tilannetta. Tuossa tempauksessa piti siis aloittaa 25 uutta työtä, mutta minäpäs sain aikaan vain 8 aloitusta. Olin ehkä laiskin osallistuja. Tässä vielä kooste näistä KYH-projekteista:

1. Etiopialaisvauvan nuttu (hyväntekeväisyysprojekti: aloitettu 2.6. ja valmis muistaakseni 4.6.)
2. Toinen etiopialaisvauvan nuttu (aloitettu 4.6., vielä kesken)
3. Tiskirätti (unohtui kuvata, aloitus 11.6. ja valmis 11.6.)
4. Revontuli-huivi (aloitus 11.6. ja valmis 19.6.)
5. Lacy Baktus (aloitus 24.6., valmis 25.6.)
6. Toinen Lacy Baktus (aloitus 25.6., valmis 26.6.)
7. & 8 kylppäripesimiä (aloitus & valmis 25.6. Ai niin mutta kukahan nuo päättelisi, vai kannattaako edes??? Puhki kuluvat käytössä kuitenkin)

Siinäpä niitä. Minkäs minä sille voin, että nuo hieman isommat työt vaan kiehtovat enemmän. Lohdutan itseäni sillä, että valmistuihan tämän kuukauden aikana sentää yksi varsin ihana T-paita, joka onkin tämänhetkinen suosikkivaatteeni. Näiden Juhannusviikonlopun pikkutöiden jälkeen asetinkin sitten itselleni hieman haastetta ja aloitin Percy-huivin, joka oli osoittautua liiankin isoksi haasteeksi. Huivin B-kaaviossa oli nimittäin mennä lomalaiselta hermot. Helpohkon C-kaavion 7 silmukan nypyissä olin ihan varma, että pääsen eroon yksistä KnitPro-pyöröpuikoista, mutta ei sentään: kestivät kuin kestivätkin katkeamatta, ja suuremmitta virheittä selvisin tuosta C-kaaviosta, vaikka suuren osan siitä tikuttelinkin  Jumbon Neuleharppujen taas niin hilpeässä seurassa: kiitos vaan taas kaikille Harpuille torstai-illan seurasta! Huivi on nyt jo pingoittumassa ja innolla odotan lopputulosta.  

7 kommenttia:

 1. Kauniita nuo tekemäsi baktukset, värikin on oikein kaunis:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat baktukset kuvassakin. Kiitos vielä keskiviikon neulehetkestä. Löytyikös Napoleon?

  Minä tein Puro Batikista tabletteja ja tyynyn, koska tykkäsin sen viime kesän väreistä. Vaatteena en uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Huopatossunen, kyllä Napoleon löytyi, kuten yleensäkin: ennemmin tai myöhemmin. Tällä kertaa ennemmin - löysin hänet västäräkkien suosiollisella avustuksella kotikadultamme heti lähdettyäsi. Eilen kaveri otti taas matsia naapurin nartun kanssa. Sitä murinaa ja sähinää... ei olisi uskonut samaksi pikku kullanmuruksi.

  VastaaPoista
 4. Nättejä baktuksia ja wau sait Percyn jo valmiiksi! Kuvia odotellessa. Ja kiitokset vielä kaupoista. :)

  VastaaPoista
 5. Drucilla, mulla oli taas niin tosi hitaat hoksottimet. Tajusin vasta kotona, että Eestissä kuitin eritellyt hinnathan ovat verottomia, eli niihin tulee loppusummassa vielä alv päälle. Taisin siis jäädä vielä sen verran sinulle velkaa eli 20%. Harmittaa hiukan...

  Mutta hmmm, dominotyyny Puro Batikista? Se voisi toimia...kiitos ideasta Huopatossunen ;)

  VastaaPoista
 6. Höpsis, ei mun budjetti pariin euroon kaadu. Olkoon se niistä Roseista. :)

  VastaaPoista
 7. Minä olen tehnyt useammankin ponchon, koukulla on ollut sekä viime kesän että tämän kesän Puro Batikin värejä. Hyvin on toiminut lanka ainakin tähän tarkoitukseen. Ponchoja olen tehnyt useampia samalla mallilla erivärisistä langoista, tässä esimerkki http://aarnilintu.blogspot.com/2011/04/ponchoilu-senkun-jatkuu-kaksosten.html

  VastaaPoista