lauantai 23. heinäkuuta 2011

Eteeristä kauneutta

Ethereal Triangular Shawl ei sittenkään jäänyt ufoksi. Siitä tuli varsin kaunis, vaikka itse sanonkin. Harmi että aurinko ehti mennä pilveen ennen kuin sain värvättyä kuvausapua.


Pattern: Ethereal Triangular Shawl. Yarn: Manos Lace, 62 g/490m (70% baby alpaca, 25% silk, 5% cashmere).
Needles: Knit Pro 3 mm. Size (after blocking): 140 cm x 60 cm.
Someone once said that only God's creations are perfect. Compare with the original pattern and you will see the error. I only noticed this while blocking.

Viimeinen kuva paljastaa isoimman tämän työn kootuista mokista. Kukas se sanoikaan, että jos melkein seuraa ohjetta, saa melkein ohjeen mukaisen huivin. Virhe ei tietenkään osunut silmään ennen kuin viimeistelyvaiheessa, eikä kertaalleen pääteltyä työtä tämän takia enää pureta. Tosin huivin kulmassa "liian pitkä" reunapitsi aaltoilee hiukan hassusti. Ei kuitenkaan liian pahasti.

Mikäpäs oli neuloessa viimeisiä kerroksia, kun ympäristönä oli taas vähän aikaa idyllinen merenranta Turun saaristossa! Nyt riittää kuitenkin pitsihuivien neulominen vähäksi aikaa.


A perfect environment for finishing this shawl: a summer cottage in Turku Archipelago.

...glittering shoreline of the Baltic Sea...
On meidän perheessämme sellainenkin perheenjäsen, joka ei yhtään pidä mökkeilystä.


Napoleon The Cat still does not like seashores. He is so afraid of the sound of waves, that he hides in the most remote corner of the cottage. Preferably below a pillow, or even a mattress. 

Mukana oli kahdet langat uutta työtä varten, mutta niinhän siinä kävi, että vaikka huivi tuli valmiiksi, uudet jäivät aloittamatta. Aika hurahti muissa mökkipuuhissa ja kyläilemään tulleen ihanan ystäväperheen seurassa. Nyt ollaan taas kotosalla ja puikoilla on taas Tallinnantuliaisia. Voipi mennä tovi ennen kuin valmistuu.

10 kommenttia:

 1. ihana tuo teidän kisuli, voivat olla niin omituisia tavoiltaan ja peloiltaan. Meidän kissa aikanaan ei tykännyt kalasta ollenkaan, mutta söi koirien suklaanappeja.

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan kaunis huivi on puikoiltasi valmistunut. Ja ihania kesäisiä maisemia, kelpaa siellä lomaa vietellä :) Voi toista, jurottaa samanoloisesti sängyn alla kun meidän Onni. Katti parka joutui yhdeksi päiväksi hoitoon tyttären luo, niin oli vaan sängyn alla murjottanut eikä pois tullut kun hakemalla, on niillä omat mielenilmauksensa ;D Aurinkoista kesän jatkoa ja leppoisia neulomushetkiä toivottaa Hilima

  VastaaPoista
 3. Huivista tuli ihan unelma! Voi kisu parkaa, ilmekin jo kertoo mitä mielessä pyörii... :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihana huivi! Ja hei, tänä vuonna et sitten uittanut lankakeriä meressä, ethän....?

  VastaaPoista
 5. Upea huivi. On vaan aika työlään näköinen mallineule.

  VastaaPoista
 6. Tuo ON kaunis huivi :) Voi Napoleonia kun joutui mökkeilemään, reppana on ihan surkean näköinen.

  VastaaPoista
 7. Upea huivi! Napoleon parka, rapsutuksia hänelle.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kaunis huivi! Itse en ole saanut puikoille vielä ensimmäistäkään pitsihuivia, vaikka lankojakin on jo varastossa ja täältä blogeista kun noista lukee, niin oikein sormet syyhyää päästä itsekin kokeilemaan.

  VastaaPoista