sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Onko UFOt tuhottu? No eipä ole... mutta Olgalle kiitoksia!

Eivät ole UFO:t juurikaan edenneet, ei. Menneellä viikolla en ole ehtinyt neuloa ollenkaan, ja se yksi ristipistoufokin valmistui vasta eilen. Tämmöinen se oli, kun sen vaatehuoneen hyllystön uumenista löysin:

My unfinished cross-stitching object: purchased in 1999 when we lived in the USA. It was about a time to finish this...
Minulla ei ollut mitään muistikuvaa siitä, että tämmöistä olen koskaan aloittanutkaan, eikä myöskään siitä, kenelle pikkuiselle olen sen aikonut tehdä. Oli miten oli, todennäköinen ostoajankohta huomioiden alkuperäinen saaja ei tätä enää tarvitse.

Finally finished! I noticed that cross-stitching causes me tension in shoulders and terrible headache.
Back to knitting! 
Helppoakin helpompi, ja jossain määrin myös varsin tylsä pistely. Lopputulos on kuitenkin mielestäni varsin hauska, ja päätyi tänään pikkuiselle suloiselle hurmuripojalle. Toivottavasti Otto (tai pikemminkin Oton äiti) löytää tälle käyttöä. Hartiani huutavat kuitenkin Hallelujaata pistelyprojektin jäljiltä, mikä on minulle varsin poikkeuksellista. Ehkä meikäläisen onkin parempi pysyä vaan puikoissa. Läppärikään ei enää tunnista oikean etusormeni sormenjälkeä. Oliko minulla huono neula vai onko tämä tyypillinen ongelma ahkerilla pistelijöillä?

Joku muu kuin minä on kuitenkin ollut ahkera. Posti kuljetti paketin Savon sydämestä viime syksyn salaiselta neuleystävältäni Olgalta ja yllätys oli viime syksyn tapaan iloistakin iloisempi:

Package from Olga. 14 chemo caps for HUS area cancer patients and something for me as well...
Ihania, upeita,  värikkäitä sytomyssyjä HUS:iin toimitettavaksi ja monta! Kuvia löytyy enemmän sytomyssyblogista. Ja vieläpä minulle yllätyksenä tämä:

...a gorgeous crocheted tablecloth! Thank you Olga!
Kiitos Olga, olet kyllä ahkera ja taitava käsistäsi! Olisipa hauskaa jossain vaiheessa tavata myös kasvotusten! Liina päätynee pöydälle kunniapaikalle, kun meillä on parin viikon päästä perhejuhlat.

Mutta miten tuo Novitan Neulomon huhtikuinen UFOjen tuhoamiskampanja osaltani sitten meni? Alussa minulta löytyi 17 ufoa, joista tuhosin 10 (purkamalla 4 ja viimeistelemällä 6). Huhtikuun aikana aloitin 5 työtä, joista sain valmiiksi 3. Kokonaissaldo on siis 13/22, ja kaappiin jäi vielä 9 keskeneräistä.Väheni siis itse asiassa varsin mukavasti, tosin työläimmät ovat vieläkin kesken...

4 kommenttia:

 1. No, sinun UFOilusaldosi on kyllä varsin hyvä. Itselläni ei mennyt ihan yhtä putkeen: 19 UFOsta sain tuhottua vain 4. Tosin aloitin myös 4 uutta työtä, joista 3 sain jopa valmiiksi.

  VastaaPoista
 2. Aika hienosti ufoiltu, paljon paremmat prosentit ku mulla.... Melkeen tun tuu siltä, että kimmolle tuleva puuvillapaita on vaarassa ufoutua... Ihana liina, voi kun osais tollasia neuloa, koskaan en ole edes kokeillu. Jos mitenkään ehdin niin koitan saada torstaiksi yhden sytomyssyn valmiiksi. Ja kyllä, mulla on joskus pistelyn jälkeen sormi kipeenä, jos kangas on ollu erityisen kovaa. Kiva kun sait yhden pistelyn valmiiksi, nyt vaan teet vielä sen toisen, mutta vähän kerrallaan ni ei sormet oo ihan rikki...

  VastaaPoista
 3. Ilo on kokonaan minun puolellani:) Myssyjä tai mitä tahaansa muita juttuja on kiva tehdä, kun tietää niiden menevän hyvään tarkoitukseen ja antamisen ilohan se kaikkein tärkeintä onkin...
  Jostain syystä virkkaaminen ei aikoihin kiinnostanut ja nyt noita liinoja on muutama tullut väkerrettyä ja uusi on "koukulla". Eihän sitä koskaan tiedä missä satuttaisiin kasvotusten vaikka tätä välimatkaa onkin....

  VastaaPoista
 4. Apinat on suloisia - ja jos ovat vielä UFOja, ja siitä kypsyvät valmiiksi, niin mikäs sen mukavampaa :D - Aina sitä joku tuossa ruokalappuvaiheessakin on :)

  VastaaPoista