torstai 14. huhtikuuta 2011

Kevään ihanuuksia ja uuden oppimista

Viikonloppuna ufojen tuhoamisen ohessa tuli puuhasteltua muutakin. Lauantaina olin jälleen Soukan Menitan neuletapaamisessa, ja kuinka ollakaan, aloitin uuden työn. Puikoille päätyi lankavaraston uumenista viime syksynä heräteostoksena hankkimani Zauberball-kerä, tavoitteena saada aikaan siitä Multnomah-huivi. Jos ei muuten niin vapuksi, ettei tästä tulisi kokoelmiini taas uutta ufoa.

Sunnuntaina päädyimme ukkokullan kanssa puutarhamessuille, ja löytyihän se kevätmieli taas. Tämmöisiä aarteita tarttui matkaan:

Ihana lumiruusu - My precious snowrose! 

Palloesikoita löytyi 3 kpl.
Esikoiden ja lumiruusun lisäksi lähdin messuilta mukanani 4 kpl pioneja (suosikkiperennani) sekä muutamia siemenpusseja. Nyt on sitten mustasilmäsusannaa, tuoksuhernettä ja aitoelämänlankaa esikylvöksenä odottamassa lämpimämpiä säitä. Tämä joka keväinen kasvun ihme on hämmästyttävä: vasta eilen kylvin aitoelämänlangat ja nyt jo puskevat päätään mullasta.

Tiistaina osallistuin Menita Outletin neulahuovutuskurssille. Viime kesästä asti minulla on ollut kaapin täydeltä neulottuja ja pesukoneessa huovutettuja tekeleitä odottamassa neulahuovutuskoristelua, mutta rimakauhu on estänyt tarttumasta toimeen. Osana v. 2010 KesäYön Hullutuksia neuloin Novita Huopasesta pannumyssyn ja patakintaan. Noissa vanhan Novita-blogini kuvissa ovat vielä neulomisen jäljiltä, mutta jo kuukausia ovat olleet huovutettuna odottamassa loppusilausta. Tarkoitus oli tehdä näihin vain valkoisesta hahtuvasta jonkinlaisia koukeroita, mutta toisin kävi. Jopa minulla alkoi jonkinlainen luovuus kukkia, kun neulaamisen alkuun pääsin:

My first trial of needle felting.

Näistä tuli sittenkin aika kesäisiä! Tarkoituksena oli somistaa näillä omaa keittiötä, mutta saatuani myssyn valmiiksi muistin, että meidän perinteiselle kahvipannulle kävi kehnosti joulun alla. Joku poltti siinä glögit pohjaan niin, että karstaa ei saa siitä kirveelläkään irti. Näin ollen nämä tekeleet taitavat päätyä äitienpäivälahjaksi. Vielä koristelua odottaa 6 kpl Huopanen Mixistä neulottuja tabletteja, mutta huovutuksessa on nyt luova tauko: patakinnas koitui huovutusneulojeni (ja myös varaneulapaketin) kohtaloksi. Näköjään nuo saa poikki varsin helposti.

Valmistuneet patakinnas ja pannunmyssy poistivat siis kaksi ufoa listaltani. Kolmas valmistunut ufo on se valkoinen sytomyssy, jonka esittelin viimeksi ja joka odotti vain pikkupätkää lisää lankaa. Homma hoitui loppuun tänään Lankatalo Priiman sytomyssytapaamisessa. Jotta keskeneräiset tekeleet eivät kuitenkaan loppumaan pääsisi, aloitin samantien uuden myssyn ;D.

4 kommenttia:

 1. Kauniin kesäisiä huovutustöitä. Hienosti olet saanut ufoja tuhottuja :).

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo huovutustyöt! Minäkin piipahdin perjantaina puutarhamessuilla, mutta mukaan tarttui vain muutama narsissi. Mieli olisi tehnyt ostaa muutakin, mutta junalla ei hirveästi saa kuskattua ja itse asiassa monet jutut saa edullisemmin muualta.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania huovutustöitä! Kannatti antaa luovuuden kukkia. Nyt odotan mielenkiinnolla kuinka kauniitaniistä tableteista tuleekaan. Ja taidan lähteä kaivamaan huovutusvillat ja neulat esiin, Miikka jo ilmoittikin haluavansa huovuttaa taas niitä pääsiäismunia...

  VastaaPoista
 4. Kauniita, raikkaan kesäisiä huovutustöitä.
  Ehkä pitäisi itsekin joskus kokeilla neulahuovutusta, pesukoneessa huovutus kyllä onnistuu, välillä ihan vahingossakin :)

  VastaaPoista