torstai 27. tammikuuta 2011

Hieman glitteriä...

Ensinnäkin, isot kiitokset tämäniltaisen Menita Outletin sytomyssytapaamisen osallistujille. Vaikka me organisaattorit olimme pk-seudun jälleen tökkivän poikittaisliikenteen takia häpeällisen runsaasti myöhässä, jäi illasta varsin positiivinen fiilis. Oli mukava nähdä innokkaita käsityöläisiä liikkeellä hyvän asian puolesta ja laajalla ikähaitarilla. Valmiita myssyjäkin meille jo tuotiin, ja keskusteluista päätellen lisää on tulossa! Nyt näiltä tiimoin jäädään odottelemaan helmikuista Nordian sytomyssylauantaita, ja sitä odotellessa kärsimättömimmät voivat käydä myös Pukinmäen kirjaston neuleilloissa. Lisätietoa edelleen kampanjablogissa.

Lankavarastossani on pitkään lojunut kullanväristä Novita Paolaa ja mietinnässä Novita Talvi 2007 -lehden juhlakeeppi. Pitkään etsiskelin sopivaa hapsulankaa, ohjeen mukaista Novita Amoria kun ei enää saanut mistään, kunnes viime keväänä työmatkalla Sveitsissä osui silmään sopivan väristä Schachenmayer Braziliaa. Pari viikkoa sitten aktivoiduin tähän projektiin saadakseni Paolat pois varastosta, eikä tähän todellakaan kovin paljon aikaa mennytkään. Enemmän aikaa meni siihen, että sain aktivoiduttua kuvaamiseen - ja ennen kaíkkea aktivoitua ukkokultani, jonka kärsivällisyys riittää yleensä näppäämään yhden kuvan juurikaan tähtäämättä. Ensin epäilytti, että ongelmia tulee Amorin ja Brazilian vahvuuseroista, mutta eipä tuo tässä mallissa juurikaan haittaa. Lankaa jäi, joten tekaisin samalla samassa lehdessä olleen käsilaukun, mutta iltalaukkukokoisena versiona. Harmilliset keränloput jäivät siltikin jämälankalaatikkoon!

Pattern: Novita Talvi 2007.
Yarn: Novita Paola (170g), Schachenmayer Nomotta Brazilia (50g).

Kuvan laatu on mitä on, ja malli taas kerran tyyppiä kalkkilaivan kapteeni. Alkuviikolla kävin läpi rajun vatsataudin, ja kas kummaa, melkein näyttää kuin vatsamakkarat olisivat hivenen pienentyneet. Joskaan eivät kokonaan kadonneet sentään ;D !!! Vielä pitäisi keksiä tälle glitter-setille käyttöä. Meikäläinen bilettää noin kerran vuodessa, ja tämän vuoden tilaisuus taisi mennä jo.

Nyt taidan laittaa vielä ennen nukkumaanmenoa puikoille sen sytomyssyn, joka jäi tänään Menitassa aloittamatta, ettei homma menisi osaltani pelkäksi keräämiseksi ja sähläämiseksi.

12 kommenttia:

 1. Kaunis setti :). Minun piti pari vuotta sitten tehdä samanlainen, mutta se tilaisuus meni ohi eikä taida yhtä isoja juhlia tulla lähivuosinia ;).

  VastaaPoista
 2. Innoistuin niin tuosta hienosta setistäsi, että unohdin kokonaan pahoitella etten päässyt sytomyssytapaamiseen. Olemme niin kiinni remontissa ettei mitään ylimääräistä mahdu kalenteriin pariin viikkoon.

  VastaaPoista
 3. Mun kaverin piti tulla kylään juuri tuossa torstaina mutta homma peruuntuikin viime hetkellä. En sitten ehtinyt enää Soukkaan asti täältä ajelemaan.... Harmi, olis ollut kiva nähdä mutta ehkä jo ylihuomenna taas tavataan! Ja kiva setti, toivottavasti löytyy käyttöä!

  VastaaPoista
 4. Heippa,
  ensimmäistä kertaa blogissasi ja mielenkiinnolla katselen mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi. Ja ennen kaikkea, mitä kaikkea tämän perusteella keksin sinulle tuleviin SNY-paketteihisi... ;) Oikein mukavaa kevään odotusta, palataan piakkoin postin merkeissä asialle. ;)

  Terveisin SNYsi

  VastaaPoista
 5. Kaunis setti! Eiköhän sille käyttöä löydy:) Minunkin piti tehdä tuo setti,mutta haaveeksi jäi kuten moni muukin aiottu juttu. Hyvää viikonloppua!
  terveisin Neule-Kirppu

  VastaaPoista
 6. Moikka,

  Oli aivan mahtavaa tavata tänään varmaankin noin 15 vuoden jälkeen! Kyllä maailma on pieni ja ihmeellinen! Ihastuneena katselin sinun töitäsi blogilla: en voi muutakuin ihastella kaikkea sitä, mitä olet saanut aikaiseksi. Mistä ihmeestä sinä löydät ajan ja energian.
  Manitan kaupasta lähti mukaan tosiaankin yli parikymmentä lankakerää. Lueskelin hymyhuulin tuota lankainventaariotasi: hyvä huomata, etten ole ainoa lankojen hamstraaja.

  Törmäillään vähintäänkin blogeissa !

  terkuin,
  Ellu

  VastaaPoista
 7. Blogissani on tunnustus sulle, käväisepä katsomassa. Terveisin Neule-Kirppu

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Syksyn ex-sny käy kyllä blogissasi säännöllisesti katsomassa, mitä kaikkea oletkaan ennättänyt tehdä. Tuo neulomasi setti on kyllä hieno! Miten tuohon sytomyssykeräykseen, voiko näiltä Savon nurkilta siihen osallistua ja lähettää myssyt vaikka sinulle? Jännittävää keväistä sny-kierrosta sinulle:) Toivottelee Olga

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kauniit kaikille kommenteista ja Neule-Kirpulle tunnustuksesta! Huopatossunen, ehtiihän tuota, kun remonttinne on ohi. Virpi, oli hauska taas eilen turista. Ellu, joo, pidetään jotenkin yhteyttä, jos ei vaikka menisi ihan 15 vuotta seuraavaan tapaamiseen! Ja Olga, tottakai voit lähettää myssyjä minulle, onko osoitteeni vielä tallessa vai laitanko tulemaan? Muistelen että mulla olisi jossain yhteystietosi... ja ennen kaikkea uusi SNY:ni: odotan suurella mielenkiinnolla!!!

  VastaaPoista
 10. Osoite on tallessa, joten eikun vaan myssytehdas käyntiin....kaiken muun keskeneräisen tai muuten vain houkuttelevan käsityön lisäksi...elämä on ;)

  VastaaPoista
 11. Heips! Haastoin sinut Novita-blogissani, käypä vilkaisemassa. :)

  VastaaPoista
 12. Luonnossa hyvän näköiset, toivottavasti käytät

  VastaaPoista