sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sutta ja sekundaa

Sateinen sää ja edessä oleva paluu arkeen vetää mielen matalaksi, eikä tämä tekele ainakaan tilannetta paranna.

Crocheted poncho. Pattern: Kauneimmat käsityöt 6/2010.
Yarn: Sandnes Alfa Glitter, 305 g.
Most probably this project will be frogged sooner or later.

Viime vuoden viimeisessä Kauneimpien Käsitöiden numerossa oli tämä ihana pitsiponcho, ja koska kesällä onnistuin jopa saamaan pari virkkausprojektia loppuun saakka, pitihän tätä kokeilla. Koska lähilankakaupassani ei ollut ohjeen mukaista lankaa, päädyin kokeilemaan Sandnes Alfa Glitteriä. Virhe. Edes pingotuksen jälkeen tuo ei näytä hyvältä; kissakin tuolle luimistelee korviaan. Todettakoon, että kuva on etäisyyden takia varsin armollinen. Liian isokin tuo on. Tästä piti kaiken lisäksi tulla joululahja, mutta langan loppuminen vielä aatonaattoiltana kesken lykkäsi valmistumista, ja nyt kun on valmis, olen jo ehtinyt muuttaa mieltäni. Epäilen, että koska itse en keksi missä tuota käyttäisin, tuskinpa aiottu saajakaan löytäisi tälle käyttöä. Todennäköisintä on, että tekele jää lojumaan kaappiin, kunnes jonain päivänä lankapulan iskiessä puran sen ja kierrätän langan johonkin sille sopivampaan käyttöön.

Mitä, epäileekö joku ettei lankapula iske? No, ehkäpä ei lähitulevaisuudessa... vuodenvaihteen matkakiireessä jäi lankainventaarion tulos raportoimatta. Tässäpä tämä viime vuoden saldo, jos edes kehtaa tunnustaa.
 • Neuloin v. 2010 surkeat 8 kg lankaa (lisäksi keskeneräisiä ja viimeistelemättömiä vuodenvaihteessa oli n. 1 kg)
 • Ostin 23,7 kg lankaa (hiemanko hävettää...)
 • Lankavarasto vuodenvaihteessa oli 23,5 kg, minkä lisäksi jämälangoiksi luokiteltavia nysäkeriä löytyy n. 1,5 kg.
Että sillä lailla. Tästä voitaneen päätellä, että ilman tämän vuoden lankaostoja olisin nyt siinä ihanteellisessa tilanteessa, että turhaa varastoa ei olisi vaan voisin tehdä aina täsmäostoksia uusiin, kiinnostaviin projekteihin. Toisaalta lankaa näyttäisi riittävän noin kolmeksi vuodeksi - varastolanka on aina vaan vääränlaista! Tänä vuonna tein yhden uudenvuodenlupauksen ja se oli se, etten tee uudenvuodenlupauksia. Yritys olisi kuitenkin kova estää lankavaraston enempi paisuminen, ja jos sen saisi supistettua alle 20 kg:n, aina parempi. Alku on lupaava, sillä nytkin on jo useampi tänä vuonna aloitettu työ kesken.

Tosiaan perheen kanssa piipahdettiin lomaviikolla ulkomaillakin. Kohteena tällä kerralla oli Wien, josta tehtiin junalla päiväretki Bratislavaan. Jos siis joku bongasi Hki-Wien-lennoilla tai Wien-Bratislava-junassa neulojan, jolla oli puikoilla tummanvihreää seiskaveikkaa ja tekeillä sukka, se olin minä. Lankavarasto ei nyt tällä reissulla paisunut, vaikka kohdalle osuikin Wienissä tämä:

Novita Yarn Shop in Vienna???? Actually not...
Alkuinnostus tämän kaupan nähtyäni hiipui, kun kävi ilmi, ettei Novita Itävallassa tosiaan ollut lankakauppa, vaan ihan vaan vaateliike (no, enpä oikeasti muuta odottanutkaan!). Ikkunassa tosin luki isolla SALE, mutta perhe piti huolen siitä, että ohi käveltiin ja rivakasti. 

Nyt on sitten lomat tältä erää lusittu ja edessä taas paluu arkeen.

5 kommenttia:

 1. Sääli jos noin kaunis ja isotöinen työ jää kaappiin lojumaan. Voisikos tuota kaula-aukkoa jotenkin muuttaa?

  Lankavarastosi on kunnoitettavan kokoinen :).

  VastaaPoista
 2. Hih, kuulosti niiin lohdulliselta toi sun lankatilinpäätös! Sitä paitsi, sulla ei ole vielä mitään hätää varastosi kanssa, mulla on yli tuplaten isompi varasta =( Ja arvaa löytyykö sieltä taaskaan sopivaa lankaa esim. työkaverin tilaamiin vauvan vaatteisiin? No ei löydy.

  VastaaPoista
 3. Voih mikä höyhensarjalainen lankavaraston suhteen! Voisinpa edes kuvitella tuollaisia lukemia omikseni. Mulla on taatusti lankaa ainakin kymmeneksi vuodeksi tällä nykyisellä kulutuksella kun ristipistot vie suurimman osan ajasta. Ja todellakin komppaan Huopatossusta. Harmi jos tuo jää kaappiin, en nyt millään usko että se on ihan kauhea.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, on se kumma kun lankavarasto vaan kasvaa, jostain syystä mullekin on kaynyt niin;) Ajattelin tuota bontsoa, voisko sitä kaula-aukkoa muuttaa jotenkin. Kaunis bontso muuten.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on neuleesi, laita se hetkeksi syrjään ja katso sitten uudestaan! Ehkäpä hyvinkin tiedät miten sen voi käyttää. Harkitsetko Lankahmastereita?

  VastaaPoista