keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Keväthangella?

Vanhempi sukulaiseni täytti 90 vuotta: vahva, rohkea ja aina iloinen nainen, jonka taitavista käsistä syntyy vieläkin sukkapari poikineen. Halusin muistaa häntä jollain itsetehdyllä. Huivi siis, mitäpä muutakaan. 
Lankavaraston uumenista löytyi arvokkaalle vanhalle rouvalle sopiva vaaleansininen vyyhti teetee Elegantia. Mallin kanssa otin pienen riskin ja aloitin Renee Leveringtonin kevätmysteerihuivin (ks.Ravelry), jonka viimeinen ohjekaavio julkaistiin vain päivää ennen kuin huivin piti olla valmis ehtiäkseen postitse synttärisankarille perille. Mahdoton tehtävä? Ehkä ei; valmistuminen ajallaan olisi ollut mahdollinen, ellei tuosta sunnuntaipäivästä olisi iso osa mennyt enomiehen 80-vuotissynttäreillä sekä auton ratissa. 

Pattern: Spring Mystery Shawl 2013. Yarn: teetee Elegant (70% wool, 30% silk, 500m/50g).
Needles:  3.5 mm.  Yardage: 45g/450m.
 
Huivista tuli kuitenkin ihan kaunis, ja myös mukavankokoinen toisin kuin viimevuotisesta Anniversary Mystery Shawlista. Laitoin huiviin pieniä kirkkaita Sinellin helmiä, jotka olivat huivissa kuin auringon kimmellys keväthangella - tai sitten ei. Eivät ne kovin paljon erotu, vähän kuitenkin.


Small glass beads are not easy to see. However, in direct sunlight they sparkle like snow crystals.

Toisena parannuskohteena: olisin voinut pingottaa huivin hieman hellemmin. Nyt siitä tuli aikamoista hämähäkinseittiä. Yläreunassa oli neuloja liian harvassa, ja jos olisi ollut aikaa olisin uusinut koko pingotuksen. Vaan ei ollut. Hankintalistalle seuraavaksi ehkä pingotussetti...


The shawl was a birthday present or a 90 year old relative. I hope she will like it.

Huivi ei siis ihan valmistunut ajallaan vaan saapunee perille kaksi päivää myöhässä. Kuulin kuitenkin huhua, että synttärisankari olisi viikon poissa kotoa ja pakoilemassa mahdollisia synttärivieraita. Ehkäpä hän voi siis luulla, että lahja on saapunut ajallaan ;). Niin ja enomies ei sitten saanut itsetehtyä lahjaa, kun en millään keksinyt sopivaa.

Onneksi talven selkä alkoi lopulta taittua. Napoleon nauttii. Vilukissa on nimittäin lopputalvesta löytänyt uuden nukkumapaikan vanhan talonpoikaissohvan takaa patterin päältä. Kyllä siellä tarkenee.

Napoleon the Cat has found a new place to sleep. He seems to think that this winter has lasted long enough already.

2 kommenttia:

  1. Upea huivi! Itselläni on myös vaaleansinistä Eleganttia varastossa, en ole vielä keksinyt ohjetta sille.

    VastaaPoista
  2. Jee, lanka riitti ja hieno tuli! Koskahan ehtisi saada oman kevätmysteerin valmiiksi, työt on taas haitanneet harrastuksia ihan liikaa tällä viikolla. :/

    VastaaPoista