tiistai 20. joulukuuta 2011

Missä lumi ja joulumieli?

Musta syksy ja alkutalvi on kyllä pitänyt joulumielen piilossa. Missä lumi? Missä pakkanen? Alkaa jo riittää tämä märkä pimeys. Ensimmäinen jouluinen henkäys tulvahti mieleen tänään töiden jälkeen, kun raahauduin viime hetken ostoksille Vantaan Jumbon ostoshelvettiin ja kävelin kuusikauppiaan ohi. Mikä ihana havun tuoksu leyhähti nenääni. Ah, kohta voi kantaa kuusen sisälle!

Kun ei luntakaan ole, heräsin joululahjojen tekoon hieman myöhään. Ei vaan ole ollut yhtään lahjojentekofiilis. Nyt on, ja meikäläiselle ominaiseen tapaan viime hetken paniikki on kaverina. Kaikkea tonttuilua ei voi blogissa vielä paljastaa, mutta viimeisimmän valmistuneen tekeleeni uskallan heittää esille. Tuleva saaja tuskin on blogiani löytänyt...?

A Christmas present made with love for someone who is a real sweetheart: a warm and kind person.
Pattern: Panache. Yarn: Wool from Estonia (8/2, Aadelong? Evilla?), 185g. Needles 4/4.5/5 mm. Size: 75cm*150cm.

Huivilla on kokoa mukavanlaisesti, kuten tästä seuraavasta kuvasta ilmenee. Huomatkaa lintuperspektiivi, josta perheen 15-vuotias pätkä-äitiään katselee. Kuvausapulaisen kärsivällisyys riittää tasan yhteen kuvaan, eikä mieleen tietenkään juolahda mainita, että äiti pitelee huivia rumasti.


Sytomyssykeräys on päättynyt, mutta vielä sen tiimoilta on riittänyt hieman puuhasteltavaa. Tältä meillä näytti eteisessä aamuna eräänä, vähän ennen kuin pakkasin ihanien ahkerien ihmisten neulomat 438 myssyä ja 12 sukkaparia autoon HUS:iin vietäväksi. Tarkempaa raporttia löytyy sytomyssyblogista. Vielä on kodinhoitohuoneen kaapissa nelisensataa viime kevään keräyksen tuottamaa lasten myssyä, jotka pitäisi kipaista viemään K10:lle, ja keräyskumppanillakin on muutama kassillinen myssyjä odottamassa viemistä.

A batch of chemo caps, delivered last week to cancer clinics in Helsinki University Hospital. My sincere thanks belong to all the people who have participated our charity project by knitting and crocheting these!
Kuten uhkailin, käväisin pari viikkoa sitten rukkikehruukurssilla ja hankin myös uuden, kevyemmän värttinän. Nyt minulla on siis niitä jo kaksi, mutta kovin paljon en ole ennättänyt kehrätä. Kehrääminen on kivaa ja ainahan on mukava oppia uutta, mutta siltikin tuntuu siltä, että jatkossakin mieluummin hamstraan ja kulutan lankaa kuin teen sitä itse. Harjoitukset kuitenkin jatkuvat: säästelen tarkempaa raporttia niin kehruuharjoituksista kuin viimeisimmistä kirjaostoksistanikin joulun jälkeiselle ajalle, jolloin ajatuksena olisi ottaa työn alle vähän työläämpiä neuleprojekteja. Sen verran voin paljastaa, että nyt on haaveissa paitsi pöytäkangaspuut, myös ns. moderni rukki...

Pari kuukautta sitten kirjoittelin täällä äitini sairastumisesta. Enpä ole tainnut muistaa mainita, että kaikki on taas hyvin. Kotosalla äiti odottelee joulua, vaikka hänen liikkumisensa onkin aina vaan hankalampaa. Onneksi sisarukseni asuvat sen verran lähellä, että pystyvät auttamaan arjen välttämättömissä puuhissa. 

Eipä sitten muuta tällä kertaa kuin iloista joulun odotusta kaikille blogituttaville! Nyt täytyy mennä taas puuhastelemaan niiden salaisten lahjavalmistelujen parissa. Ihan vähäksi aikaa vaan ennen nukkumaanmenoa ;)

13 kommenttia:

 1. Kauniin huivin olet tehnyt. Ei ole minullakaan erityistä joulufiilistä, mutta onneksi jälkikasvu jaksaa vielä tehdä joulun tunnelmaa.

  Ne pari myssyä pitäisi vielä käydä vaihtamassa silmukkamerkkeihin. Ollaan yhteyksissä.

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi! Tuo märkä keli alkaa tosiaan jo tympiä, ripaus lunta tekisi terää. Itselläni kuitenkin joulumieli on jostain "puseroon" hiipinyt. Tänä aamuna, kun töihin tullessa kuljin Pasilan aseman läpi, oli ihanaa pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan kauniisti joululauluja laulavaa kuoroa. Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Upea huivi ja ihanat värit! Kyllä märkyyttä ja pimeyttä on riittänyt. Vaan viime yönä oli satanut tänne lunta ja miten kaunista aamulla oli kun puutkin olivat lumen peitossa. Jotenkin tuntuu ettei vielä voi olla joulu vaikka ekaluokkalaisen joulujuhlatkin jo olivat. Mutta hauskaa ja leppoisaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja varmaan saajalleen mieluinen.

  VastaaPoista
 5. Ihana Panache pätkärääkätystä langasta toteutettuna. Itse olen Panachen mallia monesti kurkkinut, mut jotenkin luokitellut sen kovin tylsäksi, mutta tuo valitsemasi lanka nostaa huivin ilman muuta toteutettavien listalle myös itselläni. *sukeltaa vironvillalaatikkoon etsimään sopivaa väriyhdistelmää*

  VastaaPoista
 6. Oih, Panachesta tuli upea! Rauhallista ja lankaisaa joulua toivottelee kotoa yks keuhkotautinen...

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kaikille kommenteista! Hieman oli valkoista maassa tänään täälläkin, mutta ei taida pysyä lauantaihin asti. Heti synkkyys helpotti. Drucillalle paranemisia! Ja Sarsa, mielenkiintoista että käytät tuosta pitkästi liukuvärjätystä vironvillasta sanaa pätkärääkätty, itse olen aina ymmärtänyt sen tarkoittavan ärsyttävän lyhyesti pätkävärjättyjä sekasotkulankoja jotka eivät näytä hyvältä missään neuleessa!

  VastaaPoista
 8. Aih miten kaunis huivi! Nätit värit ja malli on .. kevyt..
  Ei haittaa mitään vaikka toistaisitkin itseäsi kommenteissasi. Sana on vapaa kommentoidessa. Mutta tuu tänne niin saat nauttia auringosta, vaikkei se joka päivä paista ja illat on tosi viileitä.
  Nyt vasta hoksasin, että huivi on pätkävärjättyä, ei kyll uskois, on niin hyvät värit eikä oo liikaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos joulukortista! Ja niistä voittamistani silmukkamerkeistä! Katsoinkin sytomyssysivuilta et joku olga on voittanut, mietinkin olenkohan se minä..;)Kaunis on tekemäsi huivi. Näillä seuduillakaan ei ole juuri lunta, puissa ei ole lunta eikä kuuraa, mutta lämmintä Joulumieltä sinulle vaikkei lunta olisikaan!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana huivi! Jäi heti kummitteleen mieleen, et tollasen haluaisin itselleni, vaikka en juuri huiveja käytäkään.... Koska kaikki muut on toivottanu lankaisaa joulua niin minä tyttö toivotan sinulle pienempää lankavarastoa ensi vuodeksi!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti joulumieli on löytynyt, harmi että jäätiin ilman lunta.

  Hyvää Joulua kuitenki =)

  VastaaPoista