maanantai 20. kesäkuuta 2011

Tallinnan tuliaisista, osa 1: Lepakko

Ensimmäinen vyyhti vironvillaa on melkein tuhottu. Parinsadan gramman kerästä jäi vieläkin viitisenkymmentä jäljelle lankavarastoa kasvattamaan, mutta eiköhän tämä Revontuleni ole jo tällaisenaankin riittävän iso...

Pattern: Revontuli. Yarn: Aade Long Artistic 8/2, ~150g. Needles: 5mm.

Revontuli on kyllä kertakaikkisen koukuttava ja samalla puuduttavakin malli. Silmukkamäärä kasvaa, kasvaa ja kasvaa, eikä kuvio tarjoa juurikaan haastetta. Silti vironvillojen ihanat värit houkuttavat jatkamaan ja tekemään aina vain lisää revontulia. Kokoa tälle ainakin tuli riittävästi: ohjeesta poiketen tein yhden reikäkerrosten rajaaman mallikerran lisää, ihan vain siksi että sain tuohon reunaan vielä ruskean raidan. Ilman sitä oli olevinaan jotenkin vajavainen. Lopullinen koko pingotuksen jälkeen onkin kunnioitettavat 90x190 cm...


Ihania värejähän näissä vironvilloissa on, mutta pakko on myöntää ettei näiden neulominen pelkkää juhlaa ole. Lanka tuntuu pölyävän ihan kamalasti ja nöyhtä tuntuu syvällä keuhkoputkissa. Vaan on se valmis tuotos vaan niin hieno, vaikka mies tämän lepakoksi nimesikin. Mokoma. 

10 kommenttia:

 1. Kaunis huivi siitä tulikin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis :) Ihanat värit myös!

  VastaaPoista
 3. Hieno lepakkohuivi, eikun siis revontuli :D Värit näyttivät jo vyyhtinäkin hienoilta.

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi. Milloinkohan minun vironvillani muuttuvat yhtä kauniiksi huiveiksi...

  hoo

  VastaaPoista
 5. Nätti huivi=) Mikähän siinä on, kun miehet näkee huivit lepakkoina... Mun mies nimittäin nimesi mun ekan harunin lepakoksi.

  VastaaPoista
 6. Hei aivan ihana lepakko! Kimmo totes kerran kun pingottelin revontulta kylppärin lattialle, et "taas uus lepakonnahka neulottuna vai?" Et kai se sit lepakkoo muistuttaa. Jokatapauksessa nostan hattua neulomisvauhdillesi. Puuduttava malli tosiaan, muytta jaksaa neuloa just ton värin vaihtumisen takia. Ja tosi nopsaan sait valmiiksi!

  VastaaPoista