perjantai 3. kesäkuuta 2011

Massapsykoosia lahden takana

Tulipa käytyä Neulomolaisten lankamatkalla Tallinnassa. Mukaan lähdin optimistisesti mukana keskeneräinen Bambu-paitani, muutama kerä lankaa hyväntekeväisyyspaitaan etiopialaisvauvalle (tämän vielä kuvittelin saavani laivamatkojen aikana valmiiksi Näkkärille luovutettavaksi) sekä olkalaukun lisäksi yksi pieni kangaskassi mahdollisia lankaostoksia varten. Hehee...

Laivalla järjestettiin ensinnä arvonta. Arvontaan en tietenkään ollut vartavasten ehtinyt neuloa mitään, joten kaivelin vanhoja varastojani ja löysin nämä:


Some knitted tablecloths - finished some years ago:
my contribution to a raffle organized yesterday during our super-hyper fun yarn shopping trip to Tallinn, Estonia.
This great event was organized by Virpi and participants were mostly enthusiasted knitters from Novita Neulomo. 

...siis luovuin pienenpienistä pitsiliinoista, joista en edes muista milloin olen ne tehnyt. Todennäköisesti ovat ensimmäiset neulomani pitsiliinat (ja jälki sen näköistä), joten eivät ehkä ole ihan pro-tasoa. Käyttökelpoisemmaksi lisukkeeksi arvontapalkintoon sisällytin näin ollen avaimenperä-ristipistopakkauksen.

Itse voitin arvonnasta tällaisen ihanuuden:

One lovely skein of Opal sock yarn: I was lucky enough to win this from the raffle.
Some buttons were included in the package as well.
Voihan vautsi minkälaista sukkalankaa! Tästä se alkoi. Lankahulluus. Siis ei muuta kuin satamaan päästyä taksiin ja Karnaluksiin.... jossa ensikertalaisena olin kuin Liisa Ihmemaassa. Ensin silmät selällään, ja asenteella "voi höh, eihän täältä voi löytää mitään..." Muiden mukana, kun ensimmäinen kierros kaupan ympäri alkoi olla lopuillaan, aloin seota. Siinä vaiheessa, kun Bambu-paitaan valitsemieni nappien kappalehinnaksi ilmeni 0,07 € (!!!), olin jo melkein valmis ostamaan hyllyt tyhjäksi. Minut pelasti todennäköisesti ruostunut päässälaskutaito ja pelko siitä, ettei käteinen riitä: ostokseni maksoivat kuitenkin "vain" noin 90 EUR. Vaan oli siinä lankaakin, enemmän kuin siihen yhteen kangaskassiin mahtui... eli kangaskassi taskuun ja muovipussit kouraan.

Matka jatkui kävellen Liann Lõngad -lankakauppaan, josta jäi kouraan mm. ihanan turkoosinsinistä huivilankaa sekä kasa ihania Katian puuvillalankoja. Eikä siinä vielä kaikki... seuraavaksi Pronksi Lõngapoodiin. Jostain syystä tässä vaiheessa myyjätär jo säntäsi ovelle vastaan ja pyysi jättämään aiemmat ostoskassit heidän sivuhuoneeseensa ennen kuin päästi peremmälle - olihan tuolla myös kaikenlaista viehättävää keramiikkaa.  Ilmeisesti pussukoideni kanssa näytin siltä kuuluisalta norsulta posliinikaupassa???

Pronksista mukaan tarttui yksi muovikassillinen vironvilloja ja hahtuvakiekkoja. Ainoa lankakauppa, josta selvisin ilman ostoksia, oli viimeinen etappi eli Sadamarketin yläkerta. Sieltä tosin jäi mieleen hieman vinkkejä tuleviin Kyhäilyihin: hihkumisemme Möhkiksen kanssa meni melkein teinilinjalle, kun näimme SULOISIA vironvilloista huovutettuja lapasia.

Laivassa levitimme koko porukan ostokset pöydälle ja suoritimme alustavan laskennan. Muistaakseni minulla oli lankaa 5550 g (arpajaispalkinto mukaanlukien, tarkistuslaskenta suorittamatta) ja koko kekoni on tässä: katsokaa ja ihailkaa!!!

My personal prey from our yarn hunting tour.
5,5 kgs of yarn, purchased from three different yarn shops in Tallinn:
 Karnaluks, Pronksi Lõngapood and Liann Lõngad. Me likes <3

Koko seurueen yhteenlaskettu lankaostosmäärä taisi ylittää 80 kg, ja Eckerön neuvotteluhuoneen pöytä kävi niille pieneksi. Minun saaliini oli sitten sieltä suurimmasta päästä, joskin Paella vei voiton. Itse asiassa ehdin jo niin tottua kanniskelemaan ostoksiani muovipusseissa, että olin vähällä lähteä tänään töihin roskapussi kourassa! En kuitenkaan valita, enkä varsinkaan tunnusta minkäänlaista lankakrapulaa: oli niin hauska päivä että vielä tänään aamullakin töihin ajellessa hymyilytti. Nauruterapiaa tuli taas ja runsain mitoin, ja auringonpaistekin helli meitä. Kiitokset siis kaikille matkaseuralaisille, ja etenkin organisaattorillemme Virpille!

Niin ja ne KYHäilyt. Ensimmäisen päivän aloitus jäi rästiin, ja toisen päivän aloitus oli tämä etiopialaisvauvannuttu vanhoista, hyvin mummolan kaapissa marinoituneista villalangoista.

Summernight Madness, Project No 1: Charity project for an Ethiopean baby.
I tried hard to finish this during boat ride to and from Tallinn, but unsucceeded sadly...

Pitkälle pääsin laivamatkalla mutta kesken jäi silti. Näkkäri saa tämän sitten myöhemmin postissa eteenpäin välitettäväksi, ja ehkäpä laitan vielä alulle vielä toisen samanlaisen. Niin ja se myös matkaan päässyt Bambu-paita... siihen en ehtinyt koskeakaan. Tiedossa neulomistäyteinen viikonloppu.

Ai niin, sytomyssyilyäkin olen harrastanut. Keskiviikkoiltana kävin viemässä 318 myssyä Lastenklinikan K10:lle sekä hakemassa lisää myssyjä kevään keräyspisteistä. Keräys on sujunut hienosti - kesän jälkeen jatkuu aikuisten syöpäosastot pääkohteena.

4 kommenttia:

 1. Kiitos matkaseurasta ja kotiinkuljetuksesta :)

  VastaaPoista
 2. Ihania lukea näitä Karnan ensikertalaisten elämyskertomuksia. :D Ihanaa lankaa voitit arvonnassa!

  VastaaPoista
 3. Oijoi, kuinka ihania lankoja! :)

  VastaaPoista
 4. No hyvä kun ei tullut pettymystä matkan suhteen. Sä olit kyllä aivan mahtava näky niitä muovikassejas raahatessa. Vielkii harmittaa ku unohdin kameran laivaan. Mut, tämä täytyy tehdä' uudelleen, ehkä jo ensi keväänä?

  VastaaPoista