keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden alkua

Enkeleitä kaikille rakkaille vuoteen 2014!

Tämä enkeli on neulottu Fritidsgarnista ja huovutettu pesukoneessa. Tarvikepaketista on kiittäminen joulupukkia.
This angel was knitted from Fritidsgarn and felted in machine wash. Thank you for this kit for Santa Claus.

Joskus on aikoja, ettei voimia riitä mihinkään ylimääräiseen, kuten blogipäivityksiin ja muiden blogien seuraamiseen saati kommentoimiseen. Loppuvuosi 2013 oli monessa mielessä hankala ja jotenkin näyttää siltä ettei alkaneesta vuodesta 2014 sen helpompi tule. Kun monta asiaa kasautuu yhteen, niistä kasvaa jonkinlainen möykky, kuin tummanvihreästä glitter-pompom-langasta muotoutunut karvapallo, joka on jossain vaiheessa pakko oksentaa ulos. Sitten toivottavasti helpottaa. Ainakin Napoleon on kovasti pirteä, leikkisä ja nälkäinen aina kun on saanut yökittyä ylimääräiset objektit ulos sisuksistaan. Siihen pyritään, mutta eipä siitä sen enempää.
Vuoden 2013 lankainventaario on tehty ja exceleiden pitäisi olla taas ajan tasalla. Inventaarioerojahan löytyy aina. Yksi niistä oli kuvassa näkyvä Napoleonin raatelema teetee elegant -jämäkerä, joka näkyi varastosaldoissa vielä käyttämättömänä ja täytenä. Syntymäpäivälahjahuivihan siitä huhtikuulla syntyi, ja jämät taisivat päätyä teräväkyntisen käsittelyn jälkeen roskiin.

Toinen ero löytyi Virpin lapsen koululuokan askarteluihin syksyllä lahjoittamistani mustista Novita-langoista, joissa oli alunperin ilmeinen taulukointivirhe. Deletoin kylmästi excelistäni kaikki sellaiset rivit joille ei lankalaatikoista löytynyt vastinetta. Ilmeisesti viemässäni nyssäkässä oli tosiaan enemmän lankaa kuin mitä olin omaan kirjanpitooni merkinnyt. (Joojoo Virpi, niinhän sinä sanoit...)

Kolmas ero oli vironvilloissa, jotka muuten ovat huvenneet mukavasti vuoden varrella. Vain rumat värit ovat jäljellä, ja niiden lisäksi yksi iso ja kaunis vyyhti, josta tulee jotain ihanaa minulle itselleni heti kun olen laihtunut 10 kg... Mutta inventaarioon palatakseni, yhtä kesästä asti kateissa ollutta kerää ruskeaoranssia Evillaa ei vieläkään löytynyt mistään. Sen on täytynyt tippua matkasta jossain vaiheessa kun olen täpötäyttä projektikassiani erinäisissä tapaamisissa kanniskellut. Poistin taulukosta ja lisään plussat saldoihin kiltisti jos se jostain taas tupsahtaa esille. Toinenkin vironvillarivi herätti ihmetystä, ja päädyin lopulta siihen että taulukossani on jossain vaiheessa yksi Aade Long-rivit muodostanut duplikaatin samalla kun olen jostain syystä täsmentänyt värikuvausta ruskeasta punaruskea-violetti-pinkiksi (mainitsinko muuten jo, että vain rumat värit ovat jäljellä...). Deleted.

Muuten punnitsin uusiksi erinäisiä vajaita keriä. Toisten paino korjaantui alaspäin ja toisten ylöspäin... joten kuten ammattilaiset tapaavat muistuttaa, vaa'an hyvä toistokyky erityisesti pienillä kuormilla on supertärkeä juttu. Ehkä tuo miehen muutama vuosi sitten joululahjaksi saama yritysmainoslahjavaaka ei ole paras mahdollinen työväline pilkun viilaukseen.

Sitten inventaarioyhteenveto lankavuodesta 2013. Aluksi kertaus siitä mitä tuli luvattua:

"Vuoden 2013 tärkein tavoite on päästä tavalla tai toisella päästä eroon heräteostosinhokkilangoista ja ikivanhoista Novita-varastoista. Myös sukkalankavarasto on päässyt pahasti paisumaan, joten tänä vuonna tavoite on neuloa sukat per kuukausi."

Huoh. Kaikenlaista sitä ihminen menee lupaamaan, ja jotain vastaavaa sukkiin liittyvää taisin mennä höläyttämään jo eilen ennen kuin muistutin itseäni vuoden takaisista päätöksistä. En ole vieläkään sen innokkaampi sukanneuloja kuin ennenkään. Sain v. 2013 aikaan kolmet (3) sukat. Hukun siis edelleenkin erityisesti ohuisiin sukkalankoihin. Villavyyhdin neulekerhon kautta nuo taisivat jopa lisääntyä entisestään.

Heräteostosinhokkilangat. Mitäpä tähän voisi sanoa muuta kuin että kyllä näitä vielä riittää. Lisää ei onneksi ole tullut.

What have I been thinking???
Miten niin ylimitoitetut tavoitteet? Ehkäpä pitääkin ottaa vuoden 2014 projektiksi aikuistuneen ja laiskistuneen Napoleonin aktivointi. Toiset käyttävät lankojen tuhoamisessa lapsityövoimaa, minä kissatyövoimaa. Ei hullumpi idea.

Novita-varasto on kylläkin pienentynyt. Se on jo alle 10 kiloa eli punnitustarkkuuden sallimissa rajoissa ilmoitettuna 9,1 kg. Aika hyvin jo verrattuna lähtötilanteeseen, joka tosin jäi viime vuonna kirjaamatta ylös. Tietysti olen taas näidenkin vähentämisen aloittanut väärästä päästä, mikä tarkoittaa sitä, että Nallet ovat vähentyneet mutta kaikki pahimmat ovat jäljellä. Mistä tulikin mieleeni..  ...se yksi inventaarioero. Täysi ylimääräinen kerä Puro Batikia, jonka löysin jo kesällä, mutten viitsinyt lisätä taulukkoon vaan suunnittelin neulovani sen hetikohta pois. Enpä sitten neulonut. Päivitin nyt kiltisti excelin.

Lankavarasto pieneni kuitenkin hienosti ja alle kolmenkymmenen kilon mentiin heittämällä. Katso ja ihaile. Saldo on nyt 29,0 kg.

Year-end inventory of my yarn stock in kilograms

Varasto ei sentään pienentynyt pelkästään inventaarioeroja korjaamalla ja kissaa hyödyntämällä. Neulotussa lankamäärässä pääsin takaisin vuoden 2011 tasolle eli kulutin n. 50% enemmän lankagrammoja vuoteen 2012 verrattuna. Neuleita ja tänä vuonna jopa virkkuuksia valmistui 5,88 kg verran.

Lankaostojenkin suhteen tilanne on hyvin hallinnassa. Lankaostot tippuivat alle puoleen sekä euroissa että kiloissa laskettuna. V. 2013 ostin vain 2,4 kg lankaa. Hyvä minä!!!

Blue bars: my yarn purchases in kg.
Red bars: kilograms of yarn consumed.
Green: Yarn purchases in EUR.
Uudenvuodenlupaukseni on tänä vuonna se, etten lupaa mitään. Paitsi jatkaa samaa rataa. Ehkä neuloa enemmän sukkia. Tai sitten ei.

Lankaisaa Uutta Vuotta jokaiselle!

7 kommenttia:

 1. Onneksi en ole laskenut euroissa ostamieni lankojen suuruutta, en tiedä kestäisinkö lukuja. Mutta hienot kaaviot on. Selvästi näkee, että harpuilla on lankasaldojen supistelu yhteistyönä, kun langanostot vähenevät noin roimasti. Pitäneeköhän tänä vuonna muuttaa suuntaa ;)?

  VastaaPoista
 2. Otit sitten mallia lupausten suhteen meikäläisestä. Hienoa! :D Pitäisköhän mun hankkia myös kissa avittamaan varaston supistamista...

  VastaaPoista
 3. Sori, nauroin koko ajan lukiessani. Napsu on paras. Tykkäisköhän se soijapuuvillasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tykkää. Napsu rakastaa vain villaa mutta vielä sitäkin enemmän akryyliä. Puuvilla ei kelpaa.

   Poista
 4. Jäks, mitä heräteostoksia:( Hienot on noi sun taulukot. Mun on tosi alkeellinen mutta tiedän sentään mitä mulla on ja kuinka paljon.
  Vai muutosten tuulia täälläkin, harppuihin on iskeny joku virus?
  Hyvää ja antoisaa tätä vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on eri virus kuin noilla muilla harppuystävillä. Tai oikeastaan useampi pienempi pöpö. Yritän kyllä välttyä liian isoilta sivuaskelilta ;-)

   Poista
 5. Ihanaa, että joku muukin excelöi kaiken mahdollisen... tilastot ovat vaan niin ihania ;-)
  Kissa tuntuu olevan huomattavasti tehokkaampi lankavaraston tuhoajana kuin koira, meidän hurtan käsittelyn jäljiltä langat ovat valitettavan kuolaisia, mutta käyttökelpoisia.

  VastaaPoista