lauantai 16. helmikuuta 2013

Kirkkoveneitä Petiole-huivissa?

Tammikuisella Sveitsin matkalla aloitin huivin viime kesänä Kaliforniasta tuomistani matkamuistolangoista. Malliksi valitsin Ravelrystä Petiolen. Jo alussa hieman epäilytti miten työ tulee onnistumaan, koska lehtikuvioksi loogisesti sopivaa vihreää lankaa oli liian vähän. Värit piti kääntää päinvastoin ja tehdä lehdyköistä siniset.
Pattern: Petiole (Ravelry). Yarn : Stonehedge Fiber Mill Shepherd's Wool Fine  (100%  Wool,  210 m/45g).
Yardage: Misty blue  96 g, Lime Green  48 g. Needles 3,5 mm.

Puolivälissä työtä näistä lehdyköistä pompahti esille outo mielleyhtymä. Kirkkoveneitä, sitähän ne ovat selvästikin.  Kun tuollaisen ajatuksen saa päähänsä, sitä ei helpolla saa pois. Saa nähdä tuleeko tätä kuinka käytettyä. Onneksi "veneiden" väri on sentään sininen eikä mikään outo punainen.



Huivin ulkoreunuksen piti mallin mukaan olla kokonaan vihreä, mutta vihreä lanka loppui sittenkin kesken ja reunus jäi kovin kapeaksi. Vastoin ystävieni neuvoja  jatkoin huivin loppuun sinisellä, eikä tästä nyt hassumpi tullut. Jälkiviisaasti tekisi mieli korjata työtä siten, että purkaisin yksivärisen vihreän pois ja tekisin tilalle lisää raitaosuutta ennen yksiväristä sinistä reunaa. Kirkkoveneiden tuijottelu alkoi kuitenkin neuloessa tympäistä pahasti, joten en pura. Lankaakin jäi onneksi vain ihan pieni nyssäkkä.



Huivi on ollut valmiina jo hetken aikaa, mutta kameran kaapeli oli taas kateissa. Perheen pää oli sen taas hamsteroinut omaan loputtomaan johto- ja kaapelivarastoonsa. Onneksi löytyi. Miehet. 

Meidän perheen miesväestä Napoleon oli muuten kovin kiinnostunut näistä kirkkoveneistä. 


Muuten neulerintamalla on nyt ollut hiljainen ajanjakso. Jotenkin ei vaan huvita. Kaikki kivat työt vaatisivat lankaa, jota omasta varastosta ei löydy. Miten ihmisellä voi olla yli 30 kg lankaa, muttei mitään neulottavaa?

9 kommenttia:

  1. Vastoin neuvojamme tehty reunus on ihan nätti :)

    Sulla on muuten uus tukka.

    VastaaPoista
  2. Hieno huivi, jos värit vielä olis toisin päin voisin haluta itsellekkin, mutta sininen ei vaan jotenkin nykyään iske, mikäs vika muuten punaisessa on? Nykyään sitä vaan haluaa elämään väriä punaista ja oranssia tietenkin esim. mustaan tai valkoiseen yhdistäen. Tässä yksi päivä kun leivoin pullaa pitkästä aikaa, tuli mieleeni pitäiskö lähteä kummipoikaa moikkaamaan

    VastaaPoista
  3. Hienot on kirkkoveneet. Ei muuta kun lisää lankaa ostamaan!

    VastaaPoista
  4. Vaikka kirkkovenekin, mutta malli on oikein hieno!
    Kiitos linkistä :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi. Ihan hyvä toi reunan väritys on, noinhan sen kuuluu ollakin.

    VastaaPoista
  6. Uus tukka! :D
    Taitaa olla kaikki mahdolliset herjat jo heitetty noista kirkkoveneistä kun ei enää irtoa mitään uutta...
    Napsu <3

    VastaaPoista
  7. Minusta huivin on kaunis. Oon varmaan jotenkin kalkkeutunut, kun mulle ei tuota mielleyhtymää tule. Sellainenkin on mahdollista, että lankaa on yli 80 kiloa eikä silti löydy mitään neulottavaa...

    VastaaPoista
  8. Hih, kieltämättä nuo kyllä vähän (aika paljon) kirkkoveneiltä näyttää :D Onnistunut huivi joka tapauksessa, tuota lankaa ois kiva päästä hiplaamaan...

    VastaaPoista