sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Karpaloita

Lankakauppa Villavyyhdin Suuren Suomalaisen Neulekerhon ensimmäinen lankapaketti on käytetty. Tuulia Salmelan suunnittelema Karpalo-myssy valmistui nopsasti huolimatta tsiljoonasta helmestä, jotka siihen piti pujottaa.

Pattern: Karpalo / Cranberry by Tuulia Salmela. Yarn: Knitlob's Lair Ilmarinen (304 m/100g).
Yardage: 75g/230m. Size 56 cm.
Lankaa jäi myssystä 25 g. Sain vinkin että kyseistä lankaa löytyy Villavyyhdistä lisää, joten kävin ostamassa toisenkin vyyhdin ja aloitin sormikkaat mallia mukaillen. Toinen vyyhti osoittautui aika lailla erisävyiseksi, ja mikä pahempaa, se oli selvästi enemmän raidoittuvaa kuin pätkittäin värjättyä. Käsinvärjätyn langan iloja, ja joskus myös suruja! Sormikkaiden sormista tuli todella ruman raitaiset verrattuna kämmenosaan.

The hat also asked for matching gloves. How I hate the stripes in the fingers and the bright yellow color in the second skein of yarn.The first one was much more beautiful. Consumed 53 g of yarn, so 75 g leftovers. Maybe for a very small shawl?

Olen sortunut taas shoppailemaan rankasti. Käyttöä odottaa ainakin joulun yli ensimmäinen tilaamani Wollmeise-erä. Pistaziet kotiutuivat pari viikkoa sitten. Värivalinta ei varmaan yllätä ketään...


Muutoin vetoan puolustuksenani lähestyvän Joulun aiheuttamaan pakkoon hankkia tarveaineita lahjoihin, joihin tosin olisi taas ideoita enemmän kuin aikaa niiden toteuttamiseen. To do- lista sen kun pitenee. Joulukaktuksetkin jo lopettelevat kukintaansa, joten joulu lienee jo lähellä...

5 kommenttia:

 1. Sinä ja sinun raitasormet:D Himoitsen noita sinun Pistazieitasi.

  VastaaPoista
 2. Oi pistaasit, nam.
  Ihan nätithän nuo sormikkaat on, symmetriakin kohdillaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniithan nuo sormikkaat ovat! Nam, miten ihanaa Wollmeiseä.

  VastaaPoista
 4. Ihan hyvät sormikkaat, ei niitä sitte käytössä ala ihmetellä enää jos on sormissa raitaa. Hyvä idea laittaa helmiä sormikkaisiinkin. On niinku yhtenäinen setti !

  VastaaPoista
 5. Noh, tietty se raidoittuu sormessa kun on pienenmpi pinta-ala neulottavaa. Pura sormet, jätä tynkä ja päättelet ne kynsikkäiksi.

  VastaaPoista