sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Anniversary Mystery Shawl 2012

Se on valmis! GoddessKnitsin organisoimasta Knit-A-Long-tempauksesta valmistui Anniversary Mystery Shawl.

Pattern: Anniversary Mystery Shawl (Ravelry). Yarn: BBB filati Merinos Extra (1400 m/100 g).
Needles: 2.5 mm. Yardage: 28 g / 392 m. Includes beads, ~944 pcs.


Huivi tehtiin avoimena neliönä ja tottapuhuen tuntuu oudon malliselta käyttää. Saa nähdä tuleeko tätä käytettyä, saati missä ja miten. Väri on kuitenkin ihana, ja oli taas niin vaikeaa saada se näyttämään oikealta. Kuvaruudullani väri näyttää aivan liian siniseltä: oikeasti huivi on heleän turkoosi.

The Shawl was made as an open square. Final size was ~60x60cm. 

Seitinohut lanka ja pienet puikot saivat aikaan sen, että huivista ei tullut aivan valtavaa. Pingotin sen taas aika rankalla kädellä, jolloin neliön sivun mitaksi tuli n. 60 cm: neliömallinsa ansiosta kuitenkin ihan käytettävä.

Ja mitenkäs se sanonta menikään... vain Jumalan työt ovat täydellisiä? Kaikki noin miljoona silmukkaa ja 944 helmeä selätettyäni mokasin päättelykerroksella. Kuvan oikeassa alakulmassa näkyvä neliön kärki epäonnistui surkeasti. Joustavan päättelyn sijasta olin epähuomiossa ja väsyneenä päätellyt muutaman silmukan tavallisella yksinkertaisella tavalla, ja se riitti tekemään tuon kohdan huivista mahdottomaksi pingottaa kauniisti. Hivenen harmittaa, koska olalla pidettynä tämä on ns. huivin paraatipuoli, muttei niin paljon että lähtisin enää purkamaan.

The amount of beads - 944 pcs if I calculated it correctly - slowed down this knitting project quite a lot, but I love the result. 
Muuten huivi on minusta kaunis. Moni on kritisoinut ohjeen kaaviota kolme ja sen kuvion epäsopivuutta kokonaisuuteen. Onhan tuo kohta vähän kulmikas kyllä, muttei se minua haitaa. Päinvastoin se tuo ehkä muutoin kovin hempeään huiviin edes hitusen särmää.


Napoleon tykkää olla aina siellä missä ihmisetkin. Nytkin hän tuli mukaan perheen tietsikkatuokioon ja asettautui paraatipaikalle tarkkailemaan tapahtumia. Seurallinen otus <3.

Out kitty loves to stay with us all the time. Here he enjoys working with my husband - as close as possible!
Ja sitten  ne pakolliset puutarhakuvat. Alkukesän kukkaloisto jatkuu. Vielä jos sää lämpenisi ja mahdollistaisi kesästä nauttimisen toden teolla.


Tässä toissa kesänä rakennetussa kuivassa ja paahteisessa kivikkomaassa katseenvangitsijana ovat tällä hetkellä sammalleimu ja herttavuorenkilvet. Värisilmä on taas mäitä istutellessa hieman pettänyt, ja valikoima sekalaista. Keltaiset kukkimista aloittelevat unikot ovat ainakin sammalleimun vieressä hiukan väärässä paikassa.


Kirkkaanpunaiset tulppaanit rikkovat hiukan muutoin aika hempeää väriskaalaa.


Viime kesänä istutettu kielo on ainakin vielä kovin yksinäinen, vaikka äitini varoittelikin että se tulee valtaamaan koko kukkamaan.

Kukkamaan takareunalla, pensasmustikan vieressä, kukkivat pari tuntematonta kukkaa, sininen ja keltainen, jotka ovat periytyneet jo talomme aiemmalta omistajalta, sekä sinialppiruusut, jotka taitavat hiukan kärsiä kuivasta kasvupaikasta..

In the middle: Kultatyräkki / Cushion Spurge / Euphorbia polychroma.
On the right: Keltapeippi / Yellow Archangel / Lamium galeobdolon.
In the front: Rönsyansikka / Waldsteinia ternata.
Perennapenkissä ovat kukintoaan lopettelevien sipulikasvien jälkeen kukkimisvuorossa kultatyräkki, keltapeippi ja rönsyansikka. Kiinanpioni on tänä kesänä kasvanut aivan uusiin mittoihin, joten innolla odotan sen puhkeamista kukkaan.

7 kommenttia:

 1. Toi huivi on niin ihana, Ihan harmittaa nyt kun en lähteny mukaan. Enhän mä sitä tossa KAL-tahdissa olis ehtiny neuloa, mutta aikanaan kumminki...

  Sun piha on kans upea, noista sun mysteerikukista en osaa sanoa ollenkaan mitä ne vois olla.

  Bellis on suomeksi Kaunokainen. Ei ole mun mielestä esikko. Rikkaruohomaisen tapainen leviäminen, multa saa pistokkaita ens kesänä...

  VastaaPoista
 2. Kaunokainen (Bellis perennis), josta käytetään myös nimeä tuhatkauno, on monivuotinen mykerökukkainen kasvi. Leikkaaminen ei tuhoa sitä ja se on eteläisessä ja läntisessä Euroopassa yleinen rikkaruoho. Suomessa se esiintyy luonnonvaraisena satunnaisena Etelä- ja Keski-Suomessa Oulun korkeudelle asti, ja sitä viljellään myös koristekasvina.

  Kuukkeloin sun puolesta...

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi <3 Harmillista että yhden kulman pingotus epäonnistui :(

  Jos tuo kukkapenkki on sekalainen, niin miten luonnehtisit minun "kivikkoani"...

  VastaaPoista
 4. Sillepä tuli mukavasti lisää kokoa pingotuksen jälkeen! Ja väri ei todellakaan vastaa näytöllä sitä mitä se luonnossa on! <3 Hieman kateellisena katselen puutarhakuviasi...kun ei ole viherpeukaloa niin ei ole. On se hyvä että muilla on! :D

  VastaaPoista
 5. Huikean hieno huivi! Ja on varmasti ollut ihan hirmuinen urakka noita helmiä pujotella!

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo huivi on kaunis, muuta aikamoinen työ on ollut niissä helmienkin pujottelussa.

  VastaaPoista
 7. Noin, minä en olisi edes huomannut tuota kulmaa ellet olisi maininnut. Itse aina huomaa tehdyt virheet vaikka muut eivät niitä huomaisikaan. Joka tapauksessa erittäin kaunis huivi!!
  Ihania kuvia pihastasi :) Kun itsellä ei enää ole pihaa, vain pelkkä parveke, niin silmä lepää kauniissa pihakuvissa...
  Napoleonilla rapsutuksia ;D

  VastaaPoista