sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Gekko The Freak

Virkkauskammoni selättyy pikkuhiljaa, paitsi että jokaisesta virkkaustyöstä seurauksena on jumiutuneet hartiat. Pitäisi kai malttaa virkata vain tovi kerralla eikä puolta päivää yhteen menoon. Vaan jos kohdalle osuu oikein inspiroiva malli, eihän sille mitään voi jos flow-tila vie mukanaan ja on pakko vain virkata, virkata ja virkata...

Pattern: Gecko The Frecko.  Yarn: Katia Bombay, 85g/195m. Hook: 2,0 mm.

Gecko The Freak on ehkä menossa kummipojalle, 4v, uuden kodin ja sen uuden ihan oman huoneen somisteeksi. Kullanmurun huoneessa tulee kuulemma olemaan banaaninkeltaiset seinät, joten ehkäpä Gecko sulautuu sopivasti taustaan. 


Miten niin Freak? No, työn vielä ollessa keskeneräinen virkkaajalla oli ajoittain hieman friikki olo. Kun silmien edessä ja melkein suussa heiluu jotain tällaista, on välillä naurussa pitelemistä. Taisi olla vain hyvä, että metallikoukku esti työn ottamisen mukaan viime viikon lentomatkalle. Tekele olisi saattanut aiheuttaa hieman liikaa hupia kanssamatkustajille.


You should never judge an unfinished yarn-work.  So true, especially in this case ;)

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Lämpimiä ribbineuleita

Juniori tulee isäänsä. Palelee aina. Silti pipojen yms. asusteiden käyttö on vaan niiiiin noloa. Ja jos 17-vuotiaat ovat yleensäkin jokseenkin valikoivia, meidän juniorimme on kyllä ihan omaa luokkaansa. Ensinnäkin värivalinta. Juniori tykkää kyllä värikkäistä vaatteista, mutta harmaa on silti aina takuuvarma. Muista ei aina tiedä. Tai oikeastaan harmaakaan ei ole takuuvarma: edellinen neulomani harmaa pipo jäi käyttämättä. Ai miksi? Siksi, että meillä yksinkertaisinkin kuvioneule tulkitaan pitsiksi, ja pitsithän ovat tyttömäisiä. Niitä ei siis voi käyttää. Langankin on oltava superpehmeää jottei kutita. Mitä siis neulottavaksi moiselle herkkikselle?

Siis edellisen "pitsipipon" tilalle tarvittiin uusi. Ilman pitsiä. Syksyllä ostin Tallinnasta tätä projektia varten neljä kerää harmaata Drops Baby Merinoa, jolle tarvittiin sopiva ohje. The Boy Hat on ollut suosikkini, mutta ohje on aika paksulle langalle. Kavennuksista muodostuu kuitenkin hauska kuvio, jota yritin jotenkin soveltaa Baby Merinolle. Silmukkamäärien laskenta ja kuvion suunnittelu harjaannutti ruostunutta matematiikkapäätäni, ja vaikka lopulta osasin laskea oikein, ohuen langan neuletiheys hukutti kavennusosan kuvion aika lahjakkaasti. Turhaa työtä siis, perinteinen ribbipipo ilman kommervenkkejä olisi kelvannut yhtä hyvin. Piposta tein sen verran korkean, että sen voi taittaa joko kaksinkerroin korville tai yksinkertaisena jättää päälaelta roikkumaan hieman löysänä.


Pattern: The Boy Hat (Ravelry), modified heavily for the gauge. Yarn: Drops Baby Merino.
Needles: 3 mm. Size: Adult. Yardage: 56g/198 m.

Toiseksi, poitsun aina kylmiin sormiin tarvittiin kämmekkäät. Selailin erinäisiä malleja Ravelrystä enkä löytänyt mitään sopivaa, paitsi perusperusribbisormettomat, joihin ei oikeastaan mitään ohjetta tarvittaisikaan. Arvelin ettei noita ehkä parhaalla tahdollakaan voi sanoa tyttömäisiksi. Siispä tuumasta toimeen. Sormettomien peukaloreiästä tuli liian iso, joten pelkän reiän sijasta päädyin tekemään peukalot. Koska lankaa oli reilusti, jatkoin kämmenosaa niin että sen voi joko taittaa tai vaihtoehtoisesti halutessaan pitää suorana ja lähes koko käden lämpimänä.


Pattern: Ribbed Hand Warmers (Ravelry). Yarn: Drops Baby Merino.
Needles: 3 mm. Size: Adult. Yardage: 56g/198 m.

Paitsi että juniori kulkee aina ilman pipoa ja valittaa kylmiä sormia sisätiloissakin, kaula on hänellä myös aina paljaana. Ullaneuleesta löytyi peruskauluri nimellä Hugo. Hugo syntyi sopivasti lopusta langasta ja täydensi setin.

Pattern: Hugo. Yarn: Drops Baby Merino.
Needles: 3 mm. Size: Adult. Yardage: 78g/271 m.

Nyt vain odotellaan sitä päivää jolloin pojalle kelpaa pipo päähän ja kauluri kaulaan.




Ja arvatkaapas muuten miksi en yleensä käytä pinkkejä vaatteita? 5 pisteen vihje: Junioria ei saa mannekiiniksi vaan äiti joutuu uhrautumaan. 3 pisteen vihje: ks. kämmekäskuva. 1 pisteen vihje: huomioi siinä sormien väri. Röh röh.